Merhaba arkadaþlar
Baþlýktanda anlaþýlacaðý üzerine low tech'te baþýma gelmeyen fakat high tech'te baþýma gelen kimi bitkilerde ki bu yaprak mesafesi arasýnda ki orantýsýz boþluklar hakkýnda bilginizi almak istiyorum..
Bu bitkiler cabomba türleri ve sessiflora'lar.. Bu bitkilere low tech'te bakarken lt/w oranýnda aydýnlatma yapmama raðmen haliyle gübrelemede yapýp co2 takviyesi yapmýyordum.Ve bitkilerin yaprak mesafeleri çok sýk sýktý.. Fakat high tech'e geçtikten sonra aydýnlatmam gene lt/w oranýnda olmasýna raðmen cabombalarýn kýrmýzý varyetesinde bile yaprak arasý boþluklar çok fazla açýlmakta ve göz zevkini katletmektedir. Bu konuda florasanlar üzerine çok araþtýrmalar çok yorumlar yaptýk.Yýldýrým beyin florasanlar hakkýnda ki yazýsýný defalarca hatim indirdik acaba biþey kaçýrdýk mý diye.. Acaba buna grolüx'mü yoksa aquastar'mý sebep oluyorda bitkiler saðlýklý fakat yaprak arasý mesafeler çok uzun oluyor diye çok kafa patlattýk. Ayný bitkileri satýn alýrken yaprak aralýklarý tok tok geliyor.Bitkileri araþtýrýyoruz high tech tankta bakýlmasý öneriliyor deniyor bizde herþeyini tam yapýyoruz (yada yaptýðýmýzý zannediyoruz) da bu bitkiler alýyor baþýný gidiyorda yaprak arasý mesafeler neredeyse 5 cm'i buluyor.. Iþýðý kesen hiçbiþey yok türlü türlü florasan kombinasyonlarý denedik yok yani olmuyor.. Artýk bildiklerimle çeliþir hale geldim.. Ýçimde ki bu cabomba aþký olmasa diðer bitkilerle bir alýp veremediðim yok ama cabombalarý sýk yapraklý olarak nasýl high tech tankta barýndýrabilirim bir fikir verebilirseniz çok memnun olurum..
Herkese þimdiden teþekkürler , saygýlar