Konu: Tank ebatlar ve aydýnlatma konusunda tavsiye bekliyorum  (Okunma says 7033 defa)

greenzeytin

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
Merhabalar arkadaþlar oldukça uzun süredir kurmayý düþündüðüm hayalimdeki akvaryumu kurmak üzereyim.

Ancak hayallerimin hüsranla sonuçlanmasýný istemiyorum, bundan dolayý her adýmda tavsiyelerinizi istiyorum, yardýmcý olursanýz sevinirim.

Öncelikle kurmayý düþündüðüm akvaryum uzunluðu 150 cm civarý, ancak aklýma gelen bir soru var 150 cm ideal boy mudur yani ýþýklandýrma açýsýndan mesela 60 cm ve katlarý mý tercih edilmeli yoksa boyutun bir önemi yok mu ?

Kurmayý düþündüðüm akvaryum yüksek ýþýk ihtiyacý olacak, daha ziyade cuba tarzý bitkiler yetiþtirmeyi düþünüyorum, akvaryum boyutlarý konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Tank ebatlar ve aydýnlatma konusunda tavsiye bekliyorum
« Yantla #1 : Mart 09, 2011, 11:24:23 »
Küçük akvaryumla baþlayýn. Su deðiþimini çok rahat yaparsýnýz, gübre, kum ve ekipman masrafý da daha az olur.
Düz floresan tüplü aydýnlatma istiyorsanýz, 70x35x35 cm ölçüleri 18W T8 tipi floresanlar kullanarak 5x18W bir ýþýk ile her türlü bitkiyi yetiþtirebilirsiniz. Ayrýca 600Lt/saat bir dýþ filitre (içi full biyolojik ve mekanik materyal dolu!) , 2,5 kg besin içerikli zemin kumu (substrat) ve 25 kg 2-3 mm taneli quartz kum ile tabaný halleder, 2-3 fosil kaya veya kütük ile de dekorasyon iþini çözebilirsiniz. Zemin bitkileri yetiþtirmek istiyorsanýz biraz sabýrlý olup  tankýnýzýn biyolojik dengesinin oturmasýný beklemelisiniz. Bu süreç 2-3 ay kadar sürer. Daha sonra NPK, Fe ve Mikro element gübrelerini de düzenli kullanarak saðlýklý bir bitki tanký oluþturabilirsiniz. CO2 cuba için elzemdir, tüplü sistem kurmanýz gerekecektir. Ancak parvula zemin bitkilerini mayalý sistem bir CO2 düzeneðini stabil kullanarak da sürdürebilirsiniz.

Baþka alternatifler de düþünülebilir ancak, su deðiþiminin gerekliliði ve diðer etkenleri göze alýnca baþlangýç için daha küçük tanklarda deneyim kazanmak daha mantýklýdýr.

habip79

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: Habip YILDIRIM
« Yantla #2 : Mart 11, 2011, 01:59:04 »
Büyük bir akvaryum kurmak istiyorsanýz þayet ilk önce aydýnlatmayý hangi materyal ile yapacaðýnýza karar vermelisiniz. Metal halide kullanacaksanýz akvaryumun uzunluðunun bir önemi yok. Fakat florasan ile aydýnlatma yapmak istiyorsanýz florasanlarýn boylarýna uygun bir akvaryum uzunluðu seçmelisiniz.

T8 lambalarýn uzunluklarý genelde 60, 90, 120 ve 150 cm. oluyor. Bu uzunluklara 10 cm. ekleyerek akvaryumun boyunu belirleyebilirsiniz. Yani: 70, 100, 130 veya 160 cm uzunluðunda akvaryum kurabilirsiniz.

Akvaryumun yüksekliði 55 cm.'den fazla olacaksa þayet T5 florasan kullanmanýz gerekir. T5 Florasanlarda max. 70 cm. yüksekliðe kadar etkili oluyorlar. T5'lerin boylarýda þöyle: 55, 75, 85, 90, 115, 120, 146 cm.dir.

Bu þartlar altýnda kurulabilecek en geniþ akvaryum 160 cm uzunluðunda ve 70 cm derinlikte ve 70 cm. yükseklikte olabilir.

Kolay gelsin. Umarým faydalý olmuþumdur.

reflektor

• Üye
  • **
  • leti: 21
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yantla #3 : Eyll 17, 2011, 12:30:25 s »
Aydýnlatma Kapaklarýnýzýn içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydýnlatma çalýþmalarýnýz için Yüksek Verimde Yansýtýcý REFLEKTÖRLERÝMÝZÝ kullanmanýzý tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarýnýzýn ýþýk gücünü iki katýna yakýn artýrarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydýnlatmanýza yardýmcý olacaktýr. Resimde gördüðünüz gibi Beþgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boylarý/Fiyatlarý: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakýrköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay Ýþ Haný Giriþi, A Bank Karþýsý, Ýstanbul adresindedir. Ýster adresimizden alabileceðiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayýda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldýlar, çok memnun kaldýlar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanýz bana bu mesaja cevap vererek, istediðiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacaðýnýzý yazarsanýz onagöre malzemesini yanýna koyar gönderirim.
Ýsteðiniz durumunda size banka hesap numaramýzý vereceðim. Havalenizi yaptýðýnýz ayný gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiþ olacaktýr.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261