Konu: Akvaryumda Bitkilerde Toz bulutu veya Kahverengi ALG Tam bilmiyorum.  (Okunma says 9942 defa)

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
  • Ad Soyad: Ünsal Ýnlpulat
120*50*60 Yaklaþýk 350 Lt. Akvaryumumda CO2 tüplü sistem toplamda 4*54 watt ve 3*39 watt T5 aydýnlatma bulunmakta Son 1-2 haftadýr. Bitkilerin durumu hiç iyi deðil. anlayamadýðým þekilde bitkilerin üstü tozla kaplanýyor Kahveringi Alg gibi naptýysam çözemedim. Düzenli su deðiþimlerine ragmen hala devam ediyor o yüzden sizden yardým istiyorum.
CO2 akvaryumda Redseanýn vorteks reaktörüyle çözüyorum.Saniyede 4-5 kabarcýk veriyorum ayrýca geçeleri kapatýyordum artýk kapatmýyorum.Iþýklandýrma 3+3+4 þeklinde açýk.
Deðerler KH-3 PH-6,5-6,7 arasý Demir 0,5 Nitrat 10-20 arasý
Gübreleme Yýldýrým beyin NPK gübresinden günlük 20 ml. Haftada 2 gün Seachem Florich 20 ml.
Haaftalýk %30-40 Su deðiþimi bu ara haftada 2 defa deðiþtiriyorum.
Fakat naaptýysan ilerleme kaydedemedim. ve aksine Güllerde alttan üste dogru köklerde ve yapraklarýnda çürümeler oldu bunlarý çýkarýp attým.
Lütfen yardýmlarýnýzý bekliyorum.

fora

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
  • Ad Soyad: melih sarýtas
 merhaba,

Anladýgým kadarý ýle su degerlerýnýz cok kotu degýl.degýsýmlerde kullanmýs oldugunuz suda býr degýsýklýk var mý? ayný sorun 150-50-55 boyutlarýnda ký hýgh tech akvaryumumda sorun mevcuttu fakat beným tankýmda ký sorun kurulumdan 3 ay gecmýs olmasý ve tam oturmamýs býr akvaryum olmasý sebebý ýle kahverengý yosun ve sakallar ýle cok ugrastým. almýþ oldugum tavsýyeler uzerýne  su degýsýmlerýný sýklastýrdým,ýsýklarý yenýledým ve gunluk 12 saatlýk aydýtlatmayý 8 saate dusurup aralýklý olmak uzere toplamda 8 saat acýk kaldý,sývý gubrelemeyý mýnumum a cektým,co2 4-5 damla/sn ye artýrdým.neticede sakal yosun vekahverengý yosunlarda  azalma yerýne gun gectýkce artmalar olmasý sebebý ýle azoo brush kýller ýlacýný aldým.100lt 2 damla seklýnde 7-10 gunluk kullaným vermekte fakat bundan da netýce alamayýnca dozajý 6 damla 100 lt ye seklýnde uyguladým 3 gun suya hýc ellemedým ve sudaký yosunlarýn tumu karardý sakallar yok oldu. (omurgasýzlarda kullanýlmaz) beným tum katýl salyangozlar topraga serýldý sýzlere omur 3 tanesý su ustune cýktýgý ýcýn kurtulmus. kýraz  karadesler hayatta kalmayý basarmýs. beným ký deneme yanýlma yontemý tabýý ký. gecmýs olsun umarým býran evvel kurtulursunuz.gercekten ýnsanýn ýcýný kemýrýyor.slmlr

pergel

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2

Merhaba, Bu problemin ayný bende olmuþtu. Yýldýrým bey ile konuþtukyan sonra 2 hafta içinde çözebildim. Buradaki Kahverengi alg sporlarýný yoketmek için haftada 2 defa 1/3 akvaryum suyunu deðiþtirdim ve her deðiþtirmede özellikle filtrenin içindeki elyafý atarak (baþka hiçbirþeye dokunmadan ) ayný ölçülerde elyafý yeniledim. Ben 2 hata içinde bu iþlemi 3 kez yaptým, ayný zamanda da akvaryum dibinde biriken yasun sporlarýný pipet veya sifonlama yardýmýyla uzaklaþyýrdým. Cansýkýcý bir problem ama bundan baþka hiçbir çözüm iþe yaramadý. Kolay gelsin..... :o

pergel

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2

Eksik yazdýðýmý tamamlamak istiyorum. Bu yosunun oluþma nedeni yararlý bakterilerin olmamasýdýr. Eðer ultraviole kullanýyorsanýz bunu devreden çýkarýn ve akvaryumunuza bakteri takviyesi yapýn. Ben Brightvell ve Azoo markalarýný kullandým menun kaldým, ama sanýrým bunun bir farký olmasa gerek... Yeniden kolay gelsin..

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
  • Ad Soyad: Ünsal Ýnlpulat

Eksik yazdýðýmý tamamlamak istiyorum. Bu yosunun oluþma nedeni yararlý bakterilerin olmamasýdýr. Eðer ultraviole kullanýyorsanýz bunu devreden çýkarýn ve akvaryumunuza bakteri takviyesi yapýn. Ben Brightvell ve Azoo markalarýný kullandým menun kaldým, ama sanýrým bunun bir farký olmasa gerek... Yeniden kolay gelsin..

Tavsiyeler için teþekkürler. Fakat Uv konusunda söyle bir sorun var 3 hafta önce Genel temizlik sýrasýnda Uv parçasýný kýrmýþtým o yüzden devreden çýkartmak zorunda kaldým. O zamanlar az olan bu yosun daha sonra bütün bitkileri sardý Uv.parçasýný Yýldýrým bey saolsun onun sayesinde temin ederek yeni taktým.
Seranýn bakterisi vardý elimde onu kullanabilirim.
Teþekkürler.