Konu: bitkilerde çürümeler  (Okunma says 7395 defa)

ajiba

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: tarkan bayraktar
bitkilerde çürümeler
« : Kasm 25, 2010, 22:35:41 s »
merhabalar  benim tankýmda bitkiler çürüyor mosslarda bile geliþme olmuyor kac kere pistia almama ragmen hep çürüdüler neyin yanlýþ oldugunu anlayamadým tecrübeli arkadaþlarýmýz bana yardýmcý olurlarsa sevinrim
 tankým 200 lt. pistia,limon,çýnar,dev saz,moss
 purodac fondo vivo 10 kg
 dere kumu 6-7 cm kalýnlýgýnda
   2 adet daylight 18W
  1 ade SYLVANIA GROLÜKS blue 18W

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
Ynt: bitkilerde çürümeler
« Yantla #1 : Kasm 26, 2010, 18:03:58 s »
Tankýnýzýn bakým bilgisini de eklerseniz, yardýmcý olmaya çalýþýrýz. (Su deðiþimi miktarý ve sýklýðý, aydýnlatma süresi ve zamanlarý, CO2 kullanýp kullanmamanýz, bitki yoðunluðunuz, gübrelemeniz, balýk türleriniz ve sayýlarý v.b.)

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #2 : Kasm 26, 2010, 21:32:26 s »
200 lt tanka belirttiðiniz ýþýk çok az, ancak crypto ve anubias bakabilirsiniz haliyle.

ajiba

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Kasm 30, 2010, 01:58:48 »
200 lt tanka belirttiðiniz ýþýk çok az, ancak crypto ve anubias bakabilirsiniz haliyle.
evet haklý olabilirsiniz ama pistia içinde mi  yetersizmidir sonucta suyun üstünde ve ýþýga cok yakýn yerde
yada siz ne tür aydýnlarma kullanmamý önerirsiniz üç florasan kullanýmlýk tesisahat takýlý

ajiba

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Kasm 30, 2010, 02:01:36 »
Tankýnýzýn bakým bilgisini de eklerseniz, yardýmcý olmaya çalýþýrýz. (Su deðiþimi miktarý ve sýklýðý, aydýnlatma süresi ve zamanlarý, CO2 kullanýp kullanmamanýz, bitki yoðunluðunuz, gübrelemeniz, balýk türleriniz ve sayýlarý v.b.)
dedýgým gibi tabanda  purodac fondo vivo 10 kg
üstünde de dere kumu yeterinde aydýnlatma 1 aydýr 24 saat aydýnlanýyordu þimdilerde gunde 12 saate düþürdüm haftada birde %25 su deðiþimi yapýlýyor tankta 20 tane yakýn balýk var balýklarda ýþýklý neonlar ve lepistesler
« Son Dzenleme: Kasm 30, 2010, 02:04:03 Gnderen: ajiba »

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #5 : Kasm 30, 2010, 11:36:28 »
Tarkan Bey, aydýnlatma süresini düþürdüðünüz iyi olmuþ. Pistia bakabilmeniz için su yüzeyinizde akýntý olmamasý lazým. Mosslar zaten çok yavaþ geliþirler ve eski suyu severler. Limon bitkisini dere kumunda yetiþtirme baþarýsýna henüz nail olamadým (hi-tech'te bile). Saz'ýn da dere kumuna alýþmasý için biraz süre geçmesi gerekiyor, daha sonra kumun üstünde kol atarak çoðalýyor. Dere kumu bir süre sonra tabanda iyice sýkýþtýðý için köklenmeyi çok yavaþlatýr, hatta kökleri çürütebilir bile. Mutlu Bey'in dediði gibi anubias ve cripo türlerine aðýrlýk verebilirsiniz. Eðer tankýnýza CO2 vermiyorsanýz su deðiþim sýklýðýnýzý da azaltýn bence.
Saygýlarýmla... 

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #6 : Kasm 30, 2010, 21:28:21 s »
Yüzeyde akýntý varsa, mikro element ve nitrat miktarý yetersizse piustia besin alamayacak, akýntýda ise hiç bir þansý yok!

Dere kumunu ben de kullanmýþtým ve açýkçasý memnun kalmamýþtým, Tane boyutlarýnýn çok büyük farklýlýklar içermesi de bence iyi deðil! 1-3 mm aralýðýnda, sivri köþeleri olmayan, suya salýným yapmayan, estetik olarak kiþinin beðenisine kalmýþ silis veya quartz bir kum rahatlýkla mükemmel iþ görecektir.
Prodac fondovivo kil içerikli ve gözenikli bir malzeme. Yararlý olduðunu düþünüyorum. Ancak zeminde tek baþýna yeterli gelebilmesi mümkün deðil! Diðer besinleride (makro+mikro) içeren dengeli bir substratýn, kök geliþimi ve zeminden de bitkinin besin alabilmesi için gerekli olduðunu düþünüyorum.
Unutulmamasý gereken bu substratýn üstünün iyice örtülmesi gerektiði....
24 saat aydýnlatma diye bir þey yok! Doðada 24 saat güneþ aktif kalmadýðý gibi bunun tek faydasý alg geliþiminie olacaktýr. 8-12 saat arasý bitkilerin saðlýklý geliþimi için yeterlidir. Bu sürenin arasýna 3 saatlik bir dinlenme ilave edilebilir.

Mosslar akýntýyý sevmezler, buna göre bir yerleþim yapýlmalý ve yerleri de deðiþtirilmemelidir.
« Son Dzenleme: Kasm 30, 2010, 21:29:36 s Gnderen: fantastik3 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : Aralk 17, 2010, 11:53:58 »
Tarkan Bey, ayný baþlýðý forumun üç bölümüne de açmýþsýnýz. Siteyi bu þekilde kirletme kurallara aykýrýdýr, diðer 2 baþlýðý siliyorum.