Konu: Elodea neden çürüyor??  (Okunma says 10168 defa)

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
Elodea neden çürüyor??
« : Ocak 20, 2011, 11:13:29 »
Merhaba arkadaþlar 30*30*18 bir akvaryumum var mayalý isitemle co2 veriyorum ýþýk falanda var ama elodealarýn yapraklarý eriyor bir anlam veremedim neden olabilir. ayný zamanda sazlarýmda erimeye baþladý sanýrým uçlarý parçalanmýþ. AKvaryumda bir betta bir vatoz ve de bir çöpçü var

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
Ynt: Elodea neden çürüyor??
« Yantla #1 : Ocak 20, 2011, 17:46:30 s »
Eledoalar çok dayanýklý bitkilerdir. Birçok koþula ayak uydurabilirler. Ancak bir tek suyun 26C ve üzerinde olmasýna dayanamazlar. O sebeple su sýcaklýðýnýzý 24-25C civarýnda tutmalýsýnýz.

Ancak sazlarda erime olmasý baþka birþeyler mi var diye düþündürdü beni. Bu sebeple akvaryumunuzla ilgili bilgileri paylaþýrsanýz daha iyi yardýmcý olabiliriz. Boyutlar, kullandýðýnýz gübre, tabaný oluþturan kumun içeriði, floresanlarýnýzýn markasý ve modeli vs.

cetrefil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ocak 21, 2011, 23:12:08 s »
20*30*18 gibi küçük bir akvaryum ýþýðým gün ýþýðý 6500K 20W eþdeðeri 100W ediyor mayalý co2 sistemim var bir difüzöre baðlý zaman zman çýkarýp hava taþýna taktýðým oluyor. Birde su dengeleyici kullanýyorum.
bacopa australis
hemianthus micranthemoides
Egeria Densa (Elodea)
Biri java diðeri türünü bilmediðim iki tür moss birde iki dal saz var. En altta normal çiçekçilerde satýn aldýðým torf var üzerinde ise fondo vivo var (üzerinde bir de fertilizzato yazýyordu) balýk olarak içinde bir betta splendens bir vatoz birde çöpçü var. aslýnda daha önce denedim ayrý bir kapta biraz maden suyu birazda çiçek çoþturan diye satýlan sývý gübrelerden katýnca suya baya iyi geliyor ama bunlarý akvaryumda yaparsam dengeler alt üst olur sanýrým maden suyu az miktarda koyabilirim belki sanýrým mineralce zayýf akvaryumdaki su.

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #3 : Ocak 22, 2011, 19:56:00 s »
CO2 verip de gübre vermemeniz ilginç olmuþ. Akvaryumda bitkilerin geliþimi tüm faktörlerin birbirine uyumlu olmasýyla gerçekleþir. Mesela aydýnlatma çok yoðun ama gübre ve CO2 yok doðru olmaz. Ayný bunun gibi CO2 ilavesi var aydýnlatma hacme göre düþünülürse yüksek ama gübre desteði yok doðru olmaz. Bu da bitkilerinizde farklý tepkilere yol açabilir.

cetrefil

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ocak 24, 2011, 22:35:52 s »
:) acemilik iþte . teþekkür ediyorum ilginize saðolun