Konu: Gaziantep hayvanat bahçesi  (Okunma says 15859 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Gaziantep hayvanat bahçesi
« : Haziran 10, 2007, 10:24:02 »
Bundan 2 ay önce mi ne okulcanak gittiðimiz Gaziantep Hayvanat bahçesi ile ilgimi yazýmý ancak internet alemine açýklayabiliyorum. Nedeni üþengeçliðim. Neyse ki sabahýn bu saatlerinde Halit ile birlkte konuþurken bir kaç resim yolladým da böyle bir heves geldi içime paylaþayým dedim.

Okul gezisi tam bir organizasyon þaheseriydi ! Zaten okula gezi için çok az ücret verince huylanmýþtým. Bir otobüs kiralamýþýz þuraya mý gidelim buraya mý gidelim diye dolanýyoruz. Sabah erkenden yola çýkarak öðlen Gaziantep Fen Lisesine vardýk. Biz de Malatya Fen Lisesiyiz ya bize yemekhanelerinde yemek vereceklermiþ. Tabii ki yemekhanede hele de bedavaysa neler çýkabildeceðini kestirdiðimiz için hocam Antep'e gelmiþiz gidelim kebap yiyelim diye tutturduk. Hoca da iyi madem dedi okulu biraz dolaþýp GFL'lileri atlattýk. 

Bu seferde lokanta arayýþý içine girdik. Þuraya mý gitsek buraya mý gitsek. Nerden estiyse yakýnlarda bulunan Yimpaþ'ýn lokantasýnda yemek gibi bir karara vardýk. Çýktýk konuþtuk ettik ve yemekleri bilmem kaç saatte hazýrlarýz lafýndan sonra gerçek bir lokantaya gidelim dedik. Tabii ki bunlarý biz demiyoruz öndeki protokol diyor. Neyse girdik bir kebapçýya týkýndýk geldik. Bu sefer asýl amacýmýza ulaþmak için hemen hemen bütün üniversitelerin aktýldýðý üniversiteler fuarýna girdik. 15-20 dk dolandýk broþür, bedava kalem, cdler (ne iþimize yarayacaksa) aldýk ve derhal mekaný terk ettik. Týp heveslisi vatandaþlar oturmuþ yarým saat Hacettepe'nin önünde muhabbet ediyorlardý ama güç bela ayýrabildik.

Bu arada ya GFL'den önce ya fuardan sonra müzeye gitmiþtik ama hatýrlamýyorum zamaný. Zýrt pýrt flaþ patlattýðý için arkadaþýn Canon elden gidiyordu az kalsýn. Daha sonra antep baklavasý yemeye karar verdik. Ben baklava sevmediðim halde bayýldým Antep'Te yapýlan baklavaya. ince ince bir sürü hamuru üst üstü koyuyorlar galiba ondan sakýz gibi oluyor.

Daha sonra bir kýsým isyancýlar çarþýyý gezelim diye aynen otobüsteki gibi tutturdu. Ben de müdür yardýmcýsýnýn yanýna gidip hayvanat bahçesi diye tutturdum. O aralar tam da okul sitesi iþinde görev aldýðým için bayaðý samimiydik ;D Hatta ek mesai teklifi gelince ben karýmýz ne olacak demiþtim. O da sen yönetime yakýn olmanýn faydalarýný bilmiyorsun galiba demiþti. Öðrenmiþ olduk. Hakikaten faydalýymýþ. Hatta hocayý ikna etmek için "hocam okul sitesine neyin fotoðrafýný koyacaðýz ? Çarþýnýn mý ? Elimizde iki müze resmi var. Baklavacýyý mý anlatcaz ? " gibi laflar sarfettim. Bu da hocayý gaza getirmiþ olacak ki kendisinin bir grupla hayvanat bahçesine, diðer grubun da çarþýya ingilizceciyle gitmesinde karar kýlýndý. Baþta hayvanat bahçesinin pek talihlisi çýkmasa da bizim sýnýfý ben, 9.sýnýflar da kendi kendilerini ikna ederek büyük çoðunlukla büyük otobüse doðru yol aldýk. otobüs þoförü benim Malatya'ya gidecek kadar benzinim var gitmem kardeþim gibi huzursuzluklar çýkarmýþ olsa da kahraman müdür yardýmcýmýz kendisini ikna etmeyi baþarmýþ.

Neyse gelelim hayvanat bahçesine. Hayvanat bahçesinin giriþini kuþ þeklinde yapmýþlar. Çok hoþuma gitti. Akvaryumlar için de kocaman bir bina ayýrmýþlar. Dev malawi akvaryumlarý, çeyrek dev diskus ve melek akvaryumlarý vardý. Diskuslarý rezil durumda olsa da malawileri çok güzeldi. Piranha sürüleri de etkileyiciydi. Bu kadar laf ettim ama 5-10 resim görünce hayal kýrýklýðýna uðramazzsýnýz inþallah. Uðrarsanýz devamýný ekleriz. Bu arada giriþte hayvanlar hakkýnda bilgiler içeren bir kitapçýk veriliyor.

Bir adet müzden resim (ayýp olmasýn diye) :

Hayvanat Bahçesinin Girþi:

Balýklarýn resimleri:

Piranhalar:

Dev gurami:

Ýmparator:

Malawi akvaryumu:

Diðer Hayvanlar:

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Ynt: Gaziantep hayvanat bahçesi
« Yantla #1 : Haziran 10, 2007, 10:27:57 »
Yýlanlar, timsahlar, kuþlar pek fotojenik de durmuyordu. Karanlýktan dolayý maymunlarýn, birçok kuþun, timsahlarýn ve yanlarýna uðramadýðým hayvanlarýn fotoðraflarýný çekemedim. Bu hayvanat bahçesinin bilmem nerenin en büyük hayvanat bahçesi olduðu söyleniyordu tam hatýrlamýyorum ama Ankara Atatürk orman Çiftliði bence daha güzeldi. Fakat bu kadar büyük akvaryumlarý yoktu sanýyorum. Çok yeni bir hayvanat bahçesi olduðu için timsahlar daha yavruydu.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #2 : Haziran 10, 2007, 12:27:27 s »
Çok güzel Birkan.Balýklar harika...Gaziantep hayvanat bahçesinin akvaryum bölümü forumlarda çok konuþuluyor.Gidip görmüþsün, umarým birgün bizimde yolumuz düþer. ;)

Sekiz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
« Yantla #3 : Haziran 10, 2007, 13:14:35 s »
süper

fosch

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #4 : Haziran 10, 2007, 19:54:33 s »
Bende Videolar vardý. Eðer zamaným olursa onlarý dönüþtürüp yollarým foruma :) Ama cidden çok büyük akvaryumlarý vardý.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Haziran 10, 2007, 23:37:59 s »
6. resimdeki balýðýn adýný biliyormusunuz?  Acaba akvaryum balýðýmý?

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #6 : Haziran 11, 2007, 11:43:46 »
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin güzelliðini ben de forumlardan duymuþtum, bu yeni resimlerden de anlaþýlýyor zaten. Darýca'daki balýklarýn durumuysa içler acýsýydý geçen sene gittiðimde. Diðer hayvanlar gayet iyi ama balýklarýn nerdeyse hepsinde ciddi biçimde yüzgeç erimesi, mantar, açýk deri yaralarý vardý :'(. Aslýnda uygun hacimde tanklar hazýrlanmýþ ve balýk nüfusu kalabalýk deðildi. Sularý gayet berraktý ama hayvanlarýn nerdeyse hepsi hastaydý. Camlarý yosundan gözükmeyen bir tek melek ve japon tanký vardý iki tane, bunlar da tam giriþe ortaya konmuþ adeta yönetimin akvaryuma bakýþ açýsýný sergilemekteydiler! Saðlýklý olan türler; stingray, discus (her ne kadar tamamen kayalýk, bir tane bitkinin bile olmadýðý büyük bir tankta biri red melon diðeri turquoise eþ tutmuþ iki genç discus olsa da), pacu ve köpekbalýðý tanklarýydý. Yetkili birilerini bulup konuþabilmek için 1,5 saat uðraþtým ama bir sonuç vermedi. Sonrasýnda forumlardan bir grup toplayýp oranýn yönetimiyle konuþarak tedavi iþini gerçekleþtirebilir miyiz diye düþündüm ama sonradan vazgeçtim.   

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #7 : Haziran 11, 2007, 12:06:19 s »
Nuri Bey bahsettiðiniz resimdeki akciðerli bi balýk gibime geldi.Sanýrým akvaryumlarda olmaz.Epeyi semirmiþ görünüyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Haziran 11, 2007, 15:43:27 s »
O balýk yakýnda 1 metre olur herhalde. Dereden gölden bir yerden bulmuþlardýr  ;D Pumayý nasýl çekmiþim ama  ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Haziran 11, 2007, 15:43:54 s »
Yoksa o leopar mý  ???

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
« Yantla #10 : Haziran 11, 2007, 21:33:35 s »
Ýlk fotoðraf Leopar 2.Kaplan 3.Aslan olsa gerek..Fotoðraflar güzel tabi..Teller olmasa daha iyi olurmuþ ama ;)

NeKa

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
« Yantla #11 : Haziran 13, 2007, 11:22:57 »
Teþekkürler admin   :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Haziran 13, 2007, 11:51:53 »
Ne demek efenim. Beðenmenize sevindim.

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #13 : Austos 08, 2007, 14:11:15 s »
cok güzelmiþ keske her ilde her ilcede hatta köylerde kasabalarda bile hayvanat bahcesi olsa.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #14 : Austos 09, 2007, 00:30:18 »
Ýnsanlar kendini zor doyuruyor. Bence saçma bir fikir. Sadece nesli tükenmekte olan hayvanlarý koruma altýnda üretsinler gerisini salsýnlar diyorum.