Konu: 30*30*30 Küp Akvaryum  (Okunma says 18266 defa)

mrtcnbyz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
30*30*30 Küp Akvaryum
« : Temmuz 17, 2009, 02:50:09 »
Merhaba sevgili Bitak severler.  ;D

Yaklaþýk 2 haftadýr, Birkanla benim küp nanom üzerine çalýþýyoruz.  :)

Aslýnda baþta 30*30*30 deðilde daha farklý ölçülerde bir tank kurmayý düþünüyordum, kýsa bir araþtýrmadan sonra küp bir tank kurmam gerektiðine karar verdim. En uygun ölçülerin de 30x30x30 olacaðýna karar verdik.

Baþta planladýðým dizayn çok farklýydý,  akvaryum yataðýmýn ucunda olduðu için her iki taraftan baktýðýnda da iyi bir görüntüyle karþýlaþmak istiyordum. Bu yüzden sol arka tarafý iyi deðerlendirmem lazýmdý. Malesef þimdilerde bu düþüncem tamamiyle gitti, onun yerine daha farklý bir dizayn yaptým.

En baþta akvaryum þöyleydi, balýklar ve bitkiler 2-3 gün içinde çýkarýlacaktý.

Ýlk baþ doðadan bulduðumuz bir kütük ve Hemianthus Micranthemoides bitkisiyle baþlamaya karar verdik,

Velhasýl bir süre sonra kütüðün bu akvaryumda iyi olmayacaðýný onun yerine tek bir taþ bulup onu kullanmamýz gerektiðini ön gördük. Taþý bulduk ama hala güzelliði hakkýnda kafamda bir kaç soru var.  ;D

Kýsa bir süre sonra kullandýðým torf yüzünden akvaryumda küçük solucanlar böcekler türedi, bundan kurtulmak için malesef su deðiþmi yaptýk tamamen. Hatta Hemianthus Micranthemoides su deðiþiminden ve akvaryuma 2. kez dikiliþinden çok zarar gördü, þuan çok kötü haldeler.
Ayrýca solucan ve böceklerden kurtulamadým , onlarla yaþamaya karar verdim  :)

Sonra bitkiler geldi, akvaryumun en güncel hali þudur

Boyut (cm): 30*30*30
Kapasite (litre): 27
Canlýlar: Þimdilik bitkilerden gelen salyangozlar ve ilerde kiraz karides.
Taban: 5 kg prodac siyah kum , çok çok az coco peat hindistan cevizi torfu.
Akvaryum Bakýmý: Henüz yok
« Son Dzenleme: Temmuz 17, 2009, 03:16:38 Gnderen: admin »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 30*30*30 Küp Akvaryum
« Yantla #1 : Temmuz 17, 2009, 03:23:46 »
Mertcan bence hariak gidiyoruz. Ýnþallah bitkiler sorun çýkarmaz. Kayayý biraz daha gömmemiz gerekiyor bence bu profilden çok belli olmasa bile. Hemianthus da dönülmez akþamýn ufkuna yol alýyor sanki :( Onu diriltmek gerek. Bence planlama gayet güzel. Sorun forumu tutturmak gibi sadece. Bir de DIY pasif reaktör projesi önersin abilerimiz mümkünse ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #2 : Temmuz 17, 2009, 15:55:53 s »
Hemianthus arsýz bir bitkidir yakýn zamanda kendini toparlar,ileriki günlerde gayet þirin bir tankýnýz olacak gibi.

mrtcnbyz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
« Yantla #3 : Temmuz 17, 2009, 16:04:37 s »
@ Birkan Kaya konusunda haklýsýn, ama þu an oynatamýyorum hiç dün gece yine baktým Marsilealar etrafýnda . Biraz daha toparlansýnlar yaparýz  bir þeyler.

Ayrýca bu nasýl bir cümle böyle '' Hemianthus da dönülmez akþamýn ufkuna yol alýyor sanki  :( ''  ;D ;D

@ Soner Bey , teþekkürler. Umarým Hemianthuslar dediðiniz gibi bir an önce toparlanýr.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #4 : Temmuz 17, 2009, 16:54:26 s »
Bence bu boyuttaki bir tank için Marsilea uygun bir bitki deðil. Özellikle kayayla birleþtiklerinde tanký olduðundan küçük gösteriyorlar. Hemianthus Callitrichoides bu akvaryuma en uygun bitki. Bu akvaryuma reaktör yada difizör (hangisini derseniz) seçenekleri arasýndan en iyi olacak olan ufak cam bir difizör olur. En ufak boylarýndan bir tane görüntüyüde bozmaz iþ de görür. Micranthemoides'in saðlam kalan kýsýmlarýný seçip geri kalanýný ayýrýn. Benim birkaç cm'lik kök'ler kýsa sürede çok çok uzun boylara gelmiþti.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Temmuz 18, 2009, 10:56:46 »
Barýþ Abi ben Glosso'dan yanaydým ama MaltepePet stoklarýnda kalmamýþ sanýrým. Marsea baþlangýç için daha kolay bir tür diye tercih edildi.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #6 : Aralk 02, 2011, 20:30:56 s »
Akvaryumlar güzel olmuþ.