Sistem özellikleri:
Isýtýcý: 100 w atman
Iþýklandýrma: 2 tane gurolüx 18 w 1 Ttane gün ýþýðý 18
Taban malzemesi: Dere kumu
Filtre : 1 tane atman hf 400 þelale filtre. Baþlangýç olarak sudaki tozu emmesi için gap marka yeþil iç filtre
Dýy co2 veriyorum.
Gübreleme: Sera flarona sývý kullanýyorum.
Riccialarý tutturmak için gelinlikcilerde satýlan tüllerden aldým. Hasan Arýman'dan moss ve Mehmet Kundak'tan moss ve riccia aldým. Riccialar çok güzel geldi. Mehmet Bey'den aldýðým mosslar ilk etapta kaverengi geldi. Yeþerecegini söledi. Fakat ben yeþertemedim. Yeþertemediðimi kendisine ilettiðimde hemen yenilerini gönderdi. Kesinlikle beni maðdur býrakmadý. Tekrar gönderdiði mosslarda gerçekten çok güzel geldi.
Mosslardan arka fon yaptým inþallah istediðim gibi olur.
Her zamanki gibi arka fonum yok. Ama en kýsa zamanda koyacaðým. Artýk hep bu baþlýk altýnda haftada bir resim ekleyeceðim. Geliþimleri sizlere sunmak ve sizden eleþtiri almak istiyorum.
Bu resimde isaretlediðim kütüklerin birinde farklý diðerinde farklý iki çesit moss var. Arkadaki kütükte olan mosstan akvaryumun arka kýsmýndaki tüldede var. Fakat her ne kadar iyi bir geliþme saðlasada ön taraftaki moss gibi olmadý. Aldýðým kiþi her ne kadar Christmas Moss desede ben Christmas Moss'a benzetemedim. Arka fondada ön kýsýmdaki kütükdeki görüntüyü yakalamýþ olsam mükemmel olacak. Bunun için bana türkiyede bulabiliceðim güzel bir moss çeþidi önerebilirseniz çok mutlu olurum. Ön taraftaki kütükteki mossunda cinsini bilmiyorum. Budan yaþlý bir amcadan almýþtým. Yani bir þekilde arka fonu moss yapacaðým ama nasýl. ayrýca yeni moss bulsam bile arkaf fonu nasýl deðiþtireceðim. Bu konuda yardýmlarýný bekliyorum ve ben resimleri eklemeye devam ediyorum.
Görüldüðü gibi arka fon rezalet.Ön kýsýmdaki mossun yakýn çekimi
Kusura bakmayýn odamda rezelat, darma daðýn ama iste bekarlýðýn gözü kör olsun topla topla yine ayný. Bu arada orda oturan ugur22 nickli uður arkadaþým.
Arkadaþlar elimden geldiðince net kaliteli fotoðraflar eklemeye çalýþtým. Bana akvaryum iyi yada kötü yönlerini söylerseniz sevinirim. Ben en çok arka fondaki mosslara taktým. Ne olursa olsun arka fonu salkým salkým moss yapacaðým. Yardýmlarýnýzý bekliyorum.