Konu: bitkili canlý doðuran akvaryumum 65x30x45  (Okunma says 7019 defa)

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
bitkili canlý doðuran akvaryumum 65x30x45
« : Mart 14, 2008, 01:24:08 »
Sistem özellikleri:

Isýtýcý: 100 w atman
Iþýklandýrma: 2 tane gurolüx 18 w 1 Ttane gün ýþýðý 18
Taban malzemesi: Dere kumu
Filtre : 1 tane atman hf 400 þelale filtre. Baþlangýç olarak sudaki tozu emmesi için gap marka yeþil iç filtre
Dýy co2 veriyorum.
Gübreleme: Sera flarona sývý kullanýyorum.

Riccialarý tutturmak için gelinlikcilerde satýlan tüllerden aldým. Hasan Arýman'dan moss ve Mehmet Kundak'tan moss ve riccia aldým. Riccialar çok güzel geldi. Mehmet Bey'den aldýðým mosslar ilk etapta kaverengi geldi. Yeþerecegini söledi. Fakat ben yeþertemedim. Yeþertemediðimi kendisine ilettiðimde hemen yenilerini gönderdi. Kesinlikle beni maðdur býrakmadý. Tekrar gönderdiði mosslarda gerçekten çok güzel geldi.
Mosslardan arka fon yaptým inþallah istediðim gibi olur.
Her zamanki gibi arka fonum yok. Ama en kýsa zamanda koyacaðým. Artýk hep bu baþlýk altýnda haftada bir resim ekleyeceðim. Geliþimleri sizlere sunmak ve sizden eleþtiri almak istiyorum.

Bu  resimde isaretlediðim  kütüklerin birinde  farklý diðerinde  farklý iki çesit moss var. Arkadaki kütükte olan mosstan akvaryumun arka kýsmýndaki tüldede var. Fakat her ne kadar iyi bir geliþme  saðlasada ön taraftaki moss  gibi olmadý. Aldýðým kiþi her ne kadar Christmas Moss desede ben Christmas Moss'a  benzetemedim.     Arka  fondada ön kýsýmdaki kütükdeki görüntüyü yakalamýþ olsam mükemmel olacak. Bunun için bana  türkiyede  bulabiliceðim güzel bir moss  çeþidi önerebilirseniz  çok mutlu olurum. Ön taraftaki kütükteki mossunda cinsini bilmiyorum. Budan yaþlý bir  amcadan almýþtým. Yani bir  þekilde  arka  fonu moss yapacaðým ama nasýl. ayrýca yeni  moss  bulsam bile  arkaf  fonu  nasýl deðiþtireceðim. Bu konuda yardýmlarýný bekliyorum ve  ben resimleri  eklemeye  devam ediyorum.

Görüldüðü gibi arka  fon rezalet.

Ön kýsýmdaki mossun yakýn çekimi

Kusura bakmayýn  odamda rezelat, darma  daðýn ama iste bekarlýðýn gözü kör olsun topla topla  yine  ayný. Bu arada  orda  oturan ugur22 nickli uður  arkadaþým.

Arkadaþlar elimden geldiðince net kaliteli fotoðraflar eklemeye çalýþtým.  Bana  akvaryum iyi  yada  kötü  yönlerini söylerseniz  sevinirim. Ben  en çok arka fondaki mosslara  taktým. Ne olursa olsun  arka  fonu salkým  salkým moss yapacaðým. Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
Ynt: bitkili canlý doðuran akvaryumum 65x30x45
« Yantla #1 : Mart 14, 2008, 09:15:11 »
Görüntü güzel. Ýleride daha da güzel olacaðým diyor. Co2 difüzörü olarak ne kullanýyorsun?

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #2 : Mart 14, 2008, 18:08:15 s »
Güzel olmuþ :)  Bitkiler biraz geliþince çok daha güzel olur sanýrým :)

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
« Yantla #3 : Mart 14, 2008, 19:04:12 s »
Co2  difizör olarak daha  önceleri iç  filtre  kullanýyordum. Þuanda kendim yapmýþ olduðum bir difizör kullanýyorum.

Özdemir

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Haziran 16, 2008, 15:46:16 s »
Akvaryumunuz çok güzel. :) :)

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #5 : Haziran 17, 2008, 00:53:30 »
Forumda isterseniz bu akvaryumun biraz daha geliþmiþ hali var :)