Konu: hemianthus micranthemoides  (Okunma says 6923 defa)

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
hemianthus micranthemoides
« : ubat 10, 2011, 10:26:31 »
Merhaba arkadaþlar elimde hemianthus micranthemoides var ve akvaryumda kullanmak istiyorum. BAkýmý ve dikimiyle ilgli bilgi ve deneyimi olan arkadaþlarýn paylaþýmlarýný bekliyorum. Iþýk ve CO2 ihtiyacý nedir. 6500 kelvinde 75 W ýþýðým var ve mayalý sistemde co2 hava taþýyla akvaryuma vermekteyim. FÝltre kullnamýyorum Bettalar var ve akvaryumun boyutlarý küçük olduðundan dalgalanma çok rahatsýz ediyor bettayý.  Yatay olarak iki üç yerinden gömsem mi yoksa grup halinde arka plan olarak dikine mi diksem. Bakýmý çok zormudur karþýlaþacaðým muhtemel sorunlar neler olabilr. ?

Ve bir konu daha var diðer bitkilerimin yapraklarýnýn rengi beyaz - açýk yeþil bu neden kaynaklanýyor olabilir. Seranýn bitki takviyesi sývý gübre vs kullanýyorum zeminin dibinde torf ve fondo vivo var.   

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: hemianthus micranthemoides
« Yantla #1 : ubat 10, 2011, 17:30:23 s »
Akvaryumunuzun ölçüleri 30x30x18 cm hacmi: 16 litre kum, dekor vb çýkýnca 13 lt su hacmi olabilir!
75 W ýþýk? Tasarruflu ampul kullanýyorsanýz onun üzerinde yazan gücünü söyleyin, akkor flamanlý lambaya karþýlýk gelen gücü bir þey ifade etmiyor!
6500K tek baþýna bir þey ifade etmez! Ben olsam 2700 K veya gün ýþýðý sýcak renkli olaný tercih ederdim.
Low-tech akvaryuma CO2 vermek, üstelik filtre de yokken, bir de balýk beslemek? Bu denklem bana göre çözümsüz!
Olmasý gereken:
-Yeterli debide aský filtre (içi biyolojik matyeryalle dolu)
-Filtre çýkýþýna CO2 verilebilir!
-Betta yerine kiraz karides, amano karides ve-veya küçük tetralardan bir kaç tanesini beslemek.
-Su deðiþimlerinde potasyum gübresi, onun haricinde Sachem flourish veya Brightwell multi florin gibi hepsi bir arada ürünler kullanarak EN AZ MÝKTARDA gübrelemek.
-Iþýðý günde 8-10 saat kadar yakmak!
Haftada 2 kere 2 lt dinlenmiþ, klor giderici eklenmiþ su ile deðiþim yapmak, dip çekimi yapmamak!
-Aþýrý yemleme yapmamaya dikkat etmek!
-12 W Osram Dulux yumuþak beyaz ýþýk lamba kullanmak! (baþka marka da olabilir!)
......................

Bunlarý yapablirseniz Hemiantus'u saðlýklý yaþatabileceðinizi düþünüyorum.

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
Ynt: hemianthus micranthemoides
« Yantla #2 : ubat 10, 2011, 19:27:04 s »
Teþekkür ediyorum ilginize çok saðolun.
Iþýk 20 W tasarruflu 6500 K . bunun gün boyu yere düþen farklý K deðerlerindeki ýþýðýn bir ortalamasý olarak 5000 - 7500 arasýnda olmasý gerektiðini düþünüyorum.
low-tech akvaryuma co2 verilmesinin ne gibi bir sakýncasý olabilir bilmiyorum. bir betta bir çöpçü küçük birde vatoz var .  Bir kaç tür bitki daha mevcut (elodea , saz, moss vs.) böyle olunca  bunlarýn co2 dengesine katkýsýnýn az olacaðýný düþündüm o yüzden hava taþýyla co2 takviye ettim. Balýklarýn metabolik atýklarý ve bitki artýklarýndan kaynaklanan N2 için Filtre kullanmýyor olmama sebep ise bitkilerin azot döngüsünde yeterli düzeyde rol alacaklarýný düþünmemdir. NÝtrosomonas ve nitrobakterler için gerekli O2 yi ise kýsa aralýkla bir kaç günde bir çalýþtýrdýðým hava motoruyla saðlayorum. Zira bettalarda labirentli balýklar. Haftada bir de dip çekimi %30-40 arasý. Yine bettalar çok fazla yem ýsraf etmiyor ve çok fazlada tüketmiyor verdiðim  bir kaç bettagran parçacýðýný yutuyorlar zemine düþenleri de çöpçü hallediyor. gübre konusunda azot ve fosforlu gübreler yerine minerali sývý gübreleri tercih ediyorum. Bunlarda benim düþüncelerim ve uyguladýklarýmdýr.  daha açýklayýcý olmak adýna yazdým bunlarý tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacaðým zaten bu amaçla konuyu baþlattým tekrar teþekkür ediyorum ;)