Konu: Bitkili akvaryum kurulumu YARDIM...  (Okunma sayýsý 5124 defa)

muratkacar

  • Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Ad Soyad: Murat KAÇAR
Bitkili akvaryum kurulumu YARDIM...
« : Temmuz 25, 2011, 01:22:11 öö »
Öncelikle merhabalar...

Lütfen okuyun ve yardým edin...

Konuyu biraz araþtýrmadan açtým bu da sabýrsýzlýðýmdandýr yanlýþ anlamayýn tekrar özür dilerim...
Ben hemen konuya girmek istiyorum ve yardýmlarýnýzý bekliyorum arkadaþlar ve yardýmlarýnýz ve görüþleriniz için þimdiden teþekkür ediyorum.. :))

Yeni aldýðým tankýn ölçüleri 100cm(uzunluk) X 50cm(geniþlik) X 60cm(yükseklik) ve bu tanka bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum fakat kafama takýlan bi kaç soru var ve bunlarý da sizim yorumlarýnýz ve yardýmlarýnýz sayesinde umarým aþarým...

Yetiþtirmek istediðim bitkiler...
Glossostigma , Christmas Moss , Java Moss , Anubias


Hemen sorularýma geçmek istiyorum ;

1. Tankýn en alt kýsmýna sahilden aldýðým kumu(sarý mercan kýrýklarý) iyice temizleyerek ve o tuzunu atana kadar yýkayarak serdim bu kumun bi zararý olabilir mi olursa nasýl olur?

2. Serdiðim kumun üzerine toprak gübre almak zorundamýyým? Þu soruyu nasýl sormuþ demeyin açýklýyorum; bana petshop'taki adam sadece sývý gübreyle iþini halledebilirsin dedi bu yüzden bu soruyu size yönelttim... Diyelim ki tankýn zeminine gübre serdim, bitkilerimi dizdim sonrasýnda sývý gübreyle beslemelimiyim?

3. Tankýmýn aydýnlatmasýný led ile yapsam sorun yaratýr mý ?(Bitkilerin yetiþmesi ve büyümesi açýsýndan)

4. Bitkilerin yetiþmesi için CO2 kullanmalýmýyým?

fantastik3

  • Ãœye
  • ***
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Bitkili akvaryum kurulumu YARDIM...
« Yanýtla #1 : Temmuz 27, 2011, 18:22:40 ös »
Christmas Moss , Java Moss , Anubias bitkilerini saðlýklý yetiþtrmek için CO2 kullanmaya, litre baþýna 1 Watt floresan aydýnlatmaya gerek yok. Ancak, Glossotigma elationides CO2 ve litre baþýna 1 Watt aydýnlatma olmadan saðlýklý geliþemez! Ayrýca gübrelemeyi de eksiz yapmak gerekir. Oturmuþ tanklarda bitkiyi tutturma þansý mümkün olacaktýr.
Bitki akvaryumlarýnda deniz kumu, midye kýrýðý kullanýlmaz! Bu kumlar suya salýným yaparak kH deðerinin zamanla artmasýna ve CO2 çözünürlüðünün düþmesine neden olurlar. Bunun yerine 1-3 mm tane büyüklüðünde su arýtmacýlarda satýlan silis kum hem fiyat hem de nitelik açýsýndan daha doðru bir seçenektir.
Toprak gübresi bitki akvaryumlarýna uygun deðildir, karasal bitkiler için kullanýlýr. Katmanlý bir taban hazýrlanmayacak ise sadece tablet gübrelerin, bitkiler ekildikten sonra köklerine yakýn yerlere cýmbýzla yerleþtirilmesi yeterlidir.
Forumda, bir çok sitede bitki akvaryumu kurulumu ile ilgili çok detaylý açýklamalar var. Bunlarý okumadan akvaryum kurmazsanýz daha az piþmanlýk duyar, paranýzý daha doðru yerlere harcarsýnýz.