Konu: Bu Bitki Nedir ?  (Okunma says 6649 defa)

43V3RBETTA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Halil Cankurtaran
Bu Bitki Nedir ?
« : ubat 27, 2011, 22:25:28 s »
Bu Bitki Nedir ?
Merhaba, akvaryuma yen bir bitki ekledim, bitki yandan bir sürü kök çýkarmýþ görüntüyü bozuyor aslýnda ama alt kýsmýnda kök yok. Biraz geliþme göstersin o kökleri koparmayý düþünüyorum..

Ýnternette bazý bitkilere benzettim ancak yapraklarý çok seyrek duruyor. Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

Pil doldurma aletim bozuldu bu yüzden telefonla çektim. Görüntü kalitesiz.

Bitkideki eðiklik düzeldi ve kýsa bir kýsmý su dýþýna çýkýyor.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Bu Bitki Nedir ?
« Yantla #1 : ubat 28, 2011, 22:55:11 s »
Bitkinin adý Alternenthera reincki bitki uzak doðu kökenli ve çok düþük kondisyonlu gibi görünüyor büyük ihtimalle de uyumsuzluk nedeniyle kayýp verecek gibi duruyor

43V3RBETTA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Halil Cankurtaran
« Yantla #2 : ubat 28, 2011, 23:28:35 s »
Aldýðým yerde 2 aydýr görüyordum. Yazýmda da belirttiðim gibi boyunu düzeltti ve uzadý. Yapraklarda herhangi bir erime, solma, sararma, kopma yok. 20 Wat Daylight 6500k enerji tasarruf ampulü, 3 günde 6 damla gübre ve 7/24 CO2 veriyorum. Artýk erirse de saðlýk olsun. Demek ki daha bu türlere hazýr deðilim demektir.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #3 : Mart 02, 2011, 20:05:59 s »
Alternanthera reineckii bol ýþýk ister, sizin ýþýðýnýzýn tek baþýna yeterli gelmesi mümkün deðil, ayrýca Grolüx tarzý bir ýþýðýnýzýnda olmasý ancak gerçek rengine dönmesini saðlar. Gövdeden bu kadar çok kýlcal kök vermesi, yapraklar arasýndaki mesafenin fazlalýðý ve yapraklarýn seyrekliði bitkinin kötü durumda olduðunun birer göstergesi. Makro ve mikro besinlerin gerektiði kadar bitkinin bulunduðu ortamda bulunmasý, yeterli CO2 düzeyi ve iyi bir aydýnlatma ile aþaðýdaki resimdeki gibi bir görüntüyle karþýlaþýrsýnýz.

« Son Dzenleme: Mart 02, 2011, 20:08:34 s Gnderen: fantastik3 »

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #4 : Aralk 02, 2011, 21:58:29 s »
Mutlu Bey e katýlýyorum Co 2 ve güçlü ýþýklandýrma þart.