Konu: 75 x 40 x 45 (h) için taban malzemesi onerisi  (Okunma sayýsý 10187 defa)

bingol_serkan

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: serkan bingol
75 x 40 x 45 (h) için taban malzemesi onerisi
« : Þubat 07, 2012, 22:48:57 ös »
iyi aksamlar tatlý su akvaryumu konusunda bilgi birikimim olmasýna ragmen son aralar bayagý arastýrýp bitki tanký kurmaya karar verdim.

Elimde
75 x 40 x 45 (h) cama cam akvaryum
dolphin c-1000 dýs filtre x 2 adet
tetratec 300 wt ýsýtýcý
siteden ogrenerek yaptýgým co2 tüplu sistem(10 kg co2 tüp + regulator +selenoid valf+ ince ayar vanasý + difurizor)
ýsýklandýrma olarak armaturu kendi yapýmým olan 150 watt metal halide ve 2 adet Sylvania Grolüx T8 18Watt 60 cm Floresan
taban bitkisi olarak Glossostigma elatinoides .arka plandada býr kýsýmda vallisneria americana ,yetiþtirmek ve iwagumi tarzýnda  basit (aslýnda cok komplike) bir akvaryum tasarlamak istiyorum fakat taban malzemesi ve sývý gübre gibi malzemelerde ne kullanacagýma karar veremedim.

Yardýmcý olup deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylasýrsanýz sevinirim.
Not : Co2 sistemler için tüp konusunda yardýmcý olmamý isteyen arkadaslar olur ise 10 kg lik co2 tüpünü 15 tl gibi bir rakama saglayabilirim.Satýs amacý güdülmek sizin gercekten bu ise baslayýpda sýkýntý ceken arkadaslar  özel mesaj atarak bana ulasabilir....

bingol_serkan

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: serkan bingol
Ynt: 75 x 40 x 45 (h) için taban malzemesi onerisi
« Yanýtla #1 : Þubat 07, 2012, 22:51:18 ös »
Bu arada tüpler tam dolu olarak elime geçiyor.Dolum konusundada hiç para almadan izmir içi arkadaslara yardýmcý olabilirim.Bir barýn iþletmecisiyim Tüpler gercek sogutucu co2 tüpleridir.Bira sistemlerinde kullanýlan tüplerdendir..

Tesekkür ederim.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 75 x 40 x 45 (h) için taban malzemesi onerisi
« Yanýtla #2 : Þubat 15, 2012, 04:42:39 öö »
Hagen Siyah kum gibi koyu renk kumlar bana estetik geliyor açýkçasý, herkese de bunu tavsiye ediyorum. Akvaryumun bazý kýsýmlarýnda beyaz kumla patika benzeri þeyler yaparak farklý kompozisyonlar da kurmak mümkün. Kumun altýna çeþitli markalarýn taban destekleyici malzemelerini, saksý torfu... destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Sitede bu konuda açýlmýþ çok sayýda konu var. Sývý gübre konusunda marka önemli bence. Seachem, Sera gibi bilinen markalardan þaþmayýn derim.