Konu: Tanýtým ve yardým  (Okunma says 5864 defa)

ByRaptiYe

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: Süleyman Mücahit YILMAZ
Tanýtým ve yardým
« : Aralk 04, 2012, 22:54:10 s »
Herkese merhabalar!

Ýlk önce konuyu buraya açmamýn sebebi herhangi bir tanýþma baþlýðýnýn olmamasýnda ötürüdür  ::)

Müsaadenizle kýsaca kendimden, akvaryum deneyimimden ve yapmak istediðim, bilgi istediðim yerlerden bahsetmek istiyorum.

20 yaþýndayým. Konya'da yaþýyorum. Uluslararasý iliþkiler bölüm öðrencisiyim ve halen özel bir biliþim firmasýnda Teknik destek sorumlusu olarak görev yapýyorum.
Akvaryum hobisinde ise daha çok yeniyim. Henüz 1 yýldýr bu hobiyle uðraþýyorum. Ýlk baþlarda aile büyüklerimin ve bu hobiye gönül vermiþ abilerimin-dostlarýmýn tavsiyeleri üzerine 120x40x55 boyutlarýnda bir tankta amerikan türlerinden olan Green Terror ile bu hobiye baþladým. Halen bu tankým kurulu ve çiftim mutlu mutlu yüzmekteler  ;D
 Ancak her akvaristin hayali olan bitkili tanklara baþýndan beri çok yoðun ilgim ve hevesim oldu. Dile getirdiðim herkes bekle bakalým bitki zor iþ biraz tecrübe tecrübe tecrübe dediler. Bende yeter artýk bu iþi yapmazsam nasýl tecübe kazanacaðým deyip girdim bu sonsuz güzellik furyasýna  8)
Ýlk olarak 33lt'lik nano yavru tankýmý bitkilendirdim. Bitki olarak java moss anubias ve tilki kuyruðu gibi düþük destekli bitkiler kullandým. Tabanda ki kumu her zaman yoðun bir sevgimin olduðu siyah renginden ve bitkiler üstündeki tartýþýlmaz baþarýsý yüzünden siyah hagen olarak seçtim. Iþýklandýrmayý ise 2*8w AquaStar'ýn T5 özel bitki florasýndan kullandým. Canlý olarak ise kiraz karides ve lepistes tercih ettim. Bitkilerin geliþimi karideslerin güzelliði ve hobinin bu dalýna olan derin merakýmdan ötürü duramadým ve profesyonel olarak tasarým yapýp 2-3 yarýþmaya katýlmaya karar verdim  :o
Ýlk olarak seçeceðim doðallýk konseptinden dolayý tanký 60x50x35 olarak belirledim ve yapým için gerekli mercilere baþvurdum  :D Tankým þu anda yapým aþamasýnda allah nasip ederse cumartesi günü tankýma kavuþacaðým. Alt sehpa olarak sadece görsellikten ötürü demir profil üzerine siyah renkte suntalam giydireceðim. Tanký yine görselliðe olan merakýmdan dolayý kapaksýz yaptýrdým. Kapak olarakta ayný renkte 60*50 ölçülerinde 4mm suntalam kestirerek kendi çabalarým ile asma armatür yapacaðým. Sizde bu noktada destek bekliyorum. Hemde oldukça fazla  ::) Taban seçimim gerekli torf ve gübrelerin üstüne siyah hagen kum ve görselliðe göre quartz kum olacak. Torf ve aydýnlatma konusunda yardým bekliyorum. Peyzaj için fikir ve bitki kullanýmý konusunda da yardým ve önerilere açýðým. Elimde Jebo 835 dýþ filtre mevcut ve onu kullanmayý düþünüyorum. Isýtýcý olarak atmanýn 100w ýsýtýcýsý olacak. Co2 takviyesini profesyonel olarak yapacaðým ve bu konuda da fikir ve görüþlere açýðým. Bu hobiye henüz yeni baþlamýþ ve daha yolun çok baþýnda olan biri olarak her türlü bilgiye-övgüye-yergiye ve sevgiye açýðým  ;D :P

Yorumlarýnýzý, fikirlerinizi ve desteðinizi eksik etmeyiniz. Herkese saygýlar.  :)

GOLDFISH

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • BÝTKÝLÝ AKVARYUM DÜNYASI
  • Ad Soyad: AHMET YUMAK
Ynt: Tanýtým ve yardým
« Yantla #1 : Aralk 30, 2013, 14:53:04 s »
süleyman bey foruma yeni üye oldum siz   konuyu yaklaþýk 1 ay önce açmýþýnýz..tesadüfen ayný ilde bulunuyoruz..takýldýðýnýz her türlü konuda yardým etmeye hazýrým.gerek bilgi konusunda gerekse bitki temini konusunda  görüþmek üzre ..kolay gelsin