Konu: Bitkili akvaryumumda su döngüsü  (Okunma says 10856 defa)

BurakONAL

Bitkili akvaryumumda su döngüsü
« : Mart 20, 2008, 11:21:05 »
Merhaba arkadaslar bitkili akvaryumlarda bulunan bitki ve taban malzemeleri akvaryum dögüsü oturduðuda iyi birer filtre malzemesi görür diye biliyorum (yeterince bitki varsa). Su an  akvaryumumda çok az debili bi þelale filtrem mevcut. Bu selale filtreyi çýkarýp yerine çok ufak bi iç filtre takmayý dusunuyorum. Mayalý sistemde cýkan CO2 yide iç filtreye baglýcam. Böylece CO2 kaybýný en aza indirgemeyi amaçlýyorum.
Yalnýz bu iç filtre akvaryuma sirkülasyon ve Co2 vermekten baska mekanýk veya biyolojik temizlikte pek iþe yarayacaðiý samýyorum. Bunu da haftalýk dip çekimleriyle halledebilirim sanýrým.
Yaklasýk 60 lt relik sýk bitkili akvaryumumabu kuracaðým sistem (iç filtre) yeterli olurmu acaba yada kullandýðým selale filtreden verimli olurmmu?
Ýnþallah konu doðru yere açýlmýþtýr. ::)

BurakONAL

Ynt: Bitkili akvaryumumda su döngüsü
« Yantla #1 : Mart 20, 2008, 16:09:22 s »
Ayrý bi konu açmak istemedim bi kaç sorum daha var; dün mayalý sistem kurdum dk da 4 kabarcýk cýkarken bugun dk da 6 kabarsýk cýkmakda.  ???Bu kadar az karcýk cýkmasýný alamýs degýlým. Pet þiþe akvaryumda en fazla 1m asagýda (yukarý almam gerekýrmý) ve hava hortumunun ucuda su sevýyesýnýn 10 cm altýda (Co2 nýn ucunu ýç fýltreye taksam kabarcýk sayýsý artarmý)?
Ek olarak; Co2 nýn kaçaçagý bi yer yok izole edilmiþ durumda. mayayada 2 su bardagý seker, 4 cay kasýgý kuru maya. 1 cay kasýgý soda. cok azda býtký gubresýnden yaptým. Pet þiþenin ýsýk almasýnýn egelledým ve þiþenin sýcaklýði 15-20 derece arasý tahmini.
Mayalý sistem ile ilgi eksiklerimi ve tavsiyelerinizi özellikle bekliyorum. ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Mart 20, 2008, 19:03:55 s »
Hortomu filtreye takmazsanýz iþe yaramaz zaten. Skor gerçekten düþük gibi ama filtreyle kullanýn memnun kalmazsanýz çare ararýz. Filtre olayý balýk sayýsýna baðlý. Birkaç balýk olcaksa bitkiler þelale filtreye ihtiyaç býrakmayabilir.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Mart 20, 2008, 19:05:28 s »
Bu arada 15 20 derece düþük ve yavaþ gaz gelmesine sebep olabilir. Optimum 25 derece

BurakONAL

« Yantla #4 : Mart 20, 2008, 19:19:44 s »
Birkan bey akvaryumdaki balýk sayýsýnýn oldukça kalabalýk olmasýný istiyorum ilerleyen zamanlarda. Co2 ye bi þekilde difizör yapýcam veya alýcam. Bitkilerin ihtiyaç durumuna göre bi sistem daha kurabilirim. Ayrýca mevcut mayalý sistemi yani; pet þiþeyi yavru akvaryumumun içine koyacaðým.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Mart 21, 2008, 16:35:10 s »
Akvaryum epey kalabalýk olacaksa þelale filtre de kesmez zaten. Akvaryum aðzýna kadar bitki dolsa bile kalabalýk akvaryumun pisliðini temizleyemez ki aðzýna kadar bitki dolsa o kadar balýk koyamazsýnýz zaten. Bahsettiðiniz þekilde bir buble sistem için çok az sayýda balýk beslemek gerekir.

BurakONAL

« Yantla #6 : Mart 22, 2008, 20:48:07 s »
Birkan bey, çok bitki az balýk uygun olur mu demek istiyosunuz?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Mart 23, 2008, 13:41:35 s »
Evet. Mesela 100 lt tanka 6-8 rasbora atýp sýk bitki ile bakarsanýz su deðiþimi 6-12 ayda bir gibi yapýlýr. Bende balýk sayýsý bunun iki katý 3-4 ayda bir bakým yapýyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #8 : Nisan 02, 2008, 11:41:19 »
 Burak bey mayalý sistemde malzemeleri kaç litre suya kattýnýz. Mesela ben 2 litreye yakýn suya 2-3 bardak þeker 4 çay kaþýðý maya ilee hazýrladýðým sistemden saniyede 2 kabarcýk gibi bir verim alýyorum. Isýda maksimum 22-23 derecedir.