Konu: Bitkili tankýmda hüsrana uðruyorum  (Okunma says 5311 defa)

dogramaci35

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: Emre Doðramacý
Bitkili tankýmda hüsrana uðruyorum
« : Temmuz 11, 2015, 16:23:12 s »
Herkese iyi günler. 2,5 aydýr kurulu olan bitkili tankýmda hüsrana uðruyorum, aþýrý derecede bu olay kafamý kurcalamaya baþladý ne olur  bu konuda yardýmlarýnýzý bilgilerinizi esirgemeyin.Öncelikle tankým 100x45hx30 ebatlarýnda 120 litre low tech bir tank kurdum taban 5cm hagen kum var ilk kurulumda altýna misket gübre atmýþtým .Kullandýðým sývý gübreler Sera Florena vereeflowers potash .Bitkilerim zeytin,tütün,anubias,çam ve adýný bilmediðim bir bitki. Aydýnlatma 1 adet 39w Sylvania grolüx ve 1 adet aquastar var .Ýlkte herþey çok güzeldi geliþim iyiydi ama sonra birden bitkiler bozulmaya baþladý.

Bur resimde gördüðünüz gibi eski yapraklar daha kalýn ve biçim olarak düzgün gerçi onlarda zamanla erimeye baþladý.Yeni yapraklara saydam gibi  þekilsiz cýlýz yapraklar olarak çýkýyor ve çabucak eriyorlar.

Saydamlýðý görebiliyorsunuzdur.
Bunlar tütün bitkimdeki sorunlardý þimdi sýra zeytinlerde
Onlarda ilk aldýðýmda çok güzeldiler gittikçe kýzardýlar kýzardýlar sonra karardýlar büyümeler durdu gövdeden saç gibi kökler atmaya baþladýlar yapralarý döküldü bende budayýp tekrar ektim.

Þimdi sýra anubias ve adýný bilmediðim bitkide
Bunlar yetmezmiþ gibi birde tankýmda yeþil nokta algi oluþtu anubias ve adýný bilmediðim bitkiyi sardýlar

Birde anubiaslarýmda bir sýkýntý daha var

bu lekeler yaprak yeni çýktýðýnda saydamlýk gibiydi sonra bu hale geldiler
 Þimdi soruyorum sizlere ben nerde yanlýþ yaptým bu sorunlarý nasýl gideririm yardýmcý olursanýz çok beni büyük sýkýntýdan kurtarmýþ olursunuz ve size minnettar olurum.

harunoztu

• Üye
  • **
  • leti: 30
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
Ynt: Bitkili tankýmda hüsrana uðruyorum
« Yantla #1 : Ocak 03, 2016, 14:13:47 s »
Aydýnlatma mesafenizi biraz yukarý kaldýrmak biraz da olsa dorunu çözer ben daha beteriyle karþýlaþtým ve bu þekilde denedim oldu

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
Ynt: Bitkili tankýmda hüsrana uðruyorum
« Yantla #2 : Ocak 13, 2016, 19:35:12 s »
CO2 takviyesi yapýyor musunuz?