Konu: Karideslerim Garip Davranýyor  (Okunma sayýsý 5942 defa)

Lazy-sama

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Ad Soyad: Mehmet
Karideslerim Garip Davranýyor
« : Temmuz 06, 2018, 20:10:41 ös »
Merhaba arkadaþlar, forumda yeniyim ve bikaç maruzatým vardý onlarý sormak istiyorum. 30 Litrelik küçük bir akvaryumum var, bunda 1 tane Elma Salyangozu ve 5 tane Bloody Mary karides besliyordum, bol bitkili bir akvaryumdu, 3 hafta kadar akvaryumu dinlendirip öyle eklemiþtim karidesleri yaklaþýkta 6 aydýr bakýyorum, karideslerim yavruladý ama akvaryumda bir sorun patlak vermiþti, ramshorn istilasý, muhtemelen bitkilerden geldiler ama inanýlmaz sayýlarda çoðaldýlar 100'lerce oldular bitkileri talan ettiler, tek tek toplaya toplaya ramshornlardan kurtuldum zamanla ama bunu yapana kadar bitki diye bir þey býrakmadýlar akvaryumda. Akvaryumu ramshornlardan tamamen temizledikten sonra bugün bolca bitki ekledim tekrardan akvaryuma (uzun süredir bitkisiz duruyordu sadece 1 tane yaklaþýk 7 santimlik moss ball vardý içinde), ancak tüm karidesler yavrular da dahil bitkileri koydugumdan beri suyun yüzeyinde cam kenarlarý veya pipo filtrenin botusunda suyun en üst kýsmýndan ayrýlmýyorlar. sizce bu neden olabilir bilen birisi yardýmcý olursa çok sevinirim, þimdiden teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Karideslerim Garip Davranýyor
« Yanýtla #1 : Temmuz 08, 2018, 00:00:33 öö »
Bitkileri yýkamadan direk koyduysanýz yüzeyinde kalmýþ çeþitli kimyasallar karidesleri etkilemiþ olabilir. Karidesler kimyasallara karþý çok hassastýr. Ayrýca ýþýklar kapalý olduðunda bitkiler de diðer canlýlar gibi oksijen tüketir ve yoðun bitkili akvaryumlarda su yüzeyi hareketsiz olduðunda ýþýklarýn kapalý olduðu gece saatlerinde karideslerin oksijen yetersizliðine maruz kalmasýna sebep olmuþ olabilir. Aklýma ilk gelen sebepler bunlar.