« : Ekim 28, 2015, 22:48:36 ös »
Merhaba arkadaþlar hobiye 2006-2007 li yýllarda baþlamýþtým sanýrým. Þimdiye yada malawi besledim sürekli en son 2013 te 150*70*80y lik bir akvaryum yaptýrýp hobide doruða ulaþtým diyebilirim. Ancak artýk malawi ve tangayika dan sýkýldým. Artýk bitkilye geçiþ yapmak istiyorum ama önümde epey zaman var gibi bu zaman zarfýnda neler yapmam gerektiðini öðrenmem gerek. Planlarýma gelirsek
Öncelikle 38 balýktan oluþan tropheus kolonimi satmam lazým ki satýlýða çýkardým.
Mevcut ölçülerdeki akvaryumumun bitkiliye uygun olmadýðýný düþünüyorum bu yüzden bu akvaryumuda satacaðým satamazsam bile camlarýný ayýracaðým eðer camlar kesime girip istediðim ölçülere getirilirse avantajlý olacaðým yapýlamazsa eðer düþündüðüm ölçüler þuan 120*60g * 50y dir.
Büyük akvaryumda bitkili zordur denir. Belki bitki bakmadým ama üç yýldýr büyük akvaryumla mücadele konusunda epey bir bilgi edindiðimi düþünüyorum. Kuracaðým akvaryumun low tech olmasýný istemiyorum imkanlar dahilinde high tech yapmaya çalýþacaðým.
Tangayika akvaryumunu kurmak bana 3000 tl civarýna maal oldu. Sizce bitkili akvaryum da daha fazlasý gider mi ? Üç aþaðý beþ yukarý biraz geçer gibi geliyor bana.
Bu arada filtre olarak hazýrda fluval fx5 kullanmaktayým
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2015, 22:53:10 ös Gönderen: T.ILGIM »
Kayýtlý