Konu: 250 Lt Bitkili Akvaryum.  (Okunma says 37703 defa)

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
Ynt: 250 Lt Bitkili Akvaryum.
« Yantla #30 : Eyll 06, 2007, 13:09:55 s »
Kapalý pakette satýlan bildiðimiz torftan bahsediyor arkadaþlar, yalnýz bu madde kullanýlýrken özellikle ilk 2-3 ay boyunca test kitleriyle sürekli olarak su deðerlerini ölçmeniz lazým çünkü besinli zeminden suya salýnan maddeler balýklarý öldürücü olabiliyor. Torf en alta 1-2 cm kalýnlýðýnda döþeniyor, üstüne de 8-10 cm kum...
Sizin tankta 8 cm ortalama taban kalýnlýðý olacaksa toplamda 50 kg kum yeterli olacaktýr.
Aquaclay'i ben kullanýyorum, balýklarýn çok sevdiði ama benim rengini beðenmediðim çok çok hafif bir malzeme :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #31 : Eyll 06, 2007, 15:20:11 s »
Aquaclay rengi güzel olmayan bir kum. Yine de severseniz uygun bir tercih. Torf çiçekçilerde satýlan torf. Kumun altýna ince bir tabaka koysanýz yeter bence. Kum pipetiyle temizlik yaparken sorun oluþturabilir ama.

vayhan

• Üye
  • **
  • leti: 39
« Yantla #32 : Eyll 07, 2007, 14:35:32 s »
Þu an da bulunan akvaryumun dibindeki pis suyu almak için hortumu kumunda içine batýrýyorum. Her yerine uyguladýðýmdan dolayý bitkilerin yeri oynuyor vs.
Dip temizleme ile ilgili deðiþik denemeleri veya fikirleri olan arkadaþ var mý?

( Akvaryumu kurarken min.hata olsun istiyorum.Sorularýmla sýkmýyorumdur inþallah. )

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #33 : Eyll 07, 2007, 22:18:24 s »
Benim ileride büyük akvaryumum olursa uygulamak istediðim teknik þu: Elektrikçilerin sattýðý içinden kablo geçen plastik borular bunlardan epey alýp matkapla delikler açýyorsunuz. Bunlarý birleþtirip bütün kumun altýný dolduruyorsunuz. Sonra bi vana ile akvaryum dýþýna açýlýyor. 15 günde bir vana biraz açýnca kumda pislik kalmýyor. Bazý genel akvaryum sitelerinde bu projenin resimli anlatýmýný bile bulabilirsiniz.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #34 : Eyll 08, 2007, 19:26:11 s »
Bitkili akvaryumda dip temizlenmez.Yani ben temizlemiyorum.Sadece göze batan kaba pislikleri, yaprak vs. çürümüþ artýklarý alýyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #35 : Eyll 08, 2007, 20:22:57 s »
Usta sende balýk az. Akvaryum eðer kum görünmeyecek kadar bitki ile dolu deðilse nitratý göndermek için dip temizliði þart. Senin yosunlarýn foyasý ortaya çýktý  ;D

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #36 : Eyll 09, 2007, 09:44:20 »
 :)Bence sorun aydýnlatmada.Floresanlarýn biri 1 seneyi aþtý, diðerini de 8-9 aya yakýndýr kullanýyorum.

vayhan

• Üye
  • **
« Yantla #37 : Eyll 16, 2007, 23:19:55 s »
Sonunda akvaryumun kurulumu tamamlandý. Sýrada bitkilerin seçimi ve düzenleme var.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #38 : Eyll 22, 2007, 21:25:55 s »
Daha yeni baþlýyoruz kuruluma. :)

vayhan

• Üye
  • **
« Yantla #39 : Ekim 05, 2007, 01:54:23 »
Ölçüler : 150*50*50
Taban: Aquaclay
Aydýnlatma : 2 daylight - 2 flora - 2 aquerella - 12 saat
CO2 : DIY - 1Lt Pet þise. 1/2 lt Su - 125gr þeker - 1 çay kaþýgý kuru maya
CO2 reaktor : DIY Vortex - Damca Sayacý ( ort sn 1 ~ 1/2 )
Filtre : Atman 3338
Sývý gübre : Flourish Excel 10cc. Günde 1 - sabah
                  Sera Florena 15 damla   - sabah
                  NPK - Akþam 10 cc
Balýklar : Lepistes
              Raspora 6
              SAE - 2 ( düz sarý olan sanýrým )
              SAE -  3 ( ortasýnda boydan boya siyah olan )
              Komando çöpçü 3
              1 Cüce vatoz             

Lepisteslerimin çoðu hakkýn rahmetine erdi. ( 50 tane kendi ürettiðim yavrularla beraber )
Ýlk baþka bir benek hastalýðý vardý. onu yokettim derken bir tanesinin üreme organýnda pamuk oluþtu. Kuyruklarý eriyor. güçsüzleþip ölüyorlar.

Acaba geceleri kavga mý ediyorlar.

Aþaðýda da sorularým var:

Bu bitki böyle bir çürümeye maruz kaldý.

En çok üzen.

Bitkinin yapraklarýnda ilk olarak kahverengi benek oluþtu. þimdi biraz daha iyi ama....

DIY CO2 -Ýlk gece kaçak vardý. Ne koku.

Bitkilerin bilhasssa uzun olanlarýnda gövdeden alta doðru hafiften kararma oluyor. Sonra üst tarafý geliþiyo.
Alt tarafýnda canlýlýk yok. azar azar düzeldi. belki DIY CO2 olunca. Bilmiyorum.
Asýl sorum CO2 Sadece akvaryumun sol tarafýna hakim. Sað tarafýnda yok. Acaba filtre sol tarafada daðýtýyor mudur?

Sabrýnýz için teþekkürler.
« Son Dzenleme: Ekim 05, 2007, 02:00:25 Gnderen: vayhan »

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #40 : Ekim 06, 2007, 19:29:43 s »
Merak etmeyin filtre çözünen Co2 yi daðýtacaktýr.

vayhan

• Üye
  • **
« Yantla #41 : Ekim 23, 2007, 17:07:46 s »
halit bey. demiþ olduðunuz gibi CO2 yi daðýtýyor.

Uygulamýþ olduðum çözümde sadece 1 lt lik pet þiþeden çýkan gazý kullanýyorum. Þunu gözlemledim. Ýlk iki gün bu Co2 seviyesi bitkilerin üzerinde kava kabarcýkalrý oluþmasýný saðlýyor. Fakat sonralarý bu hava kabarcýklarý azalýyor. Buradan çýkarak Co2 az veriyorum diyebilir miyim?

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #42 : Ekim 25, 2007, 15:41:25 s »
Önemli olan bitkilerin üzerinin baloncuklarla kaplanmasý deðil.Fakat ilk günlerde bu olayý gördüyseniz, bu herþeyin yolunda olduðunun göstergesi.

Tabi 300 lt ye 1 þiþe fermante Co2 yetmez, o da ayrý bir konu.Þiþe sayýsýný artýrmanýzý tavsiye ederim.En azýndan iki þiþeye çýkartýn sistemi.