Merhabalar BÝTAK ;
Bitkili iþine girdim , Gelin beraber yavaþ yavaþ kuralým... Elimdeki mevcut malzemeleri hemen size sayayým ..
1)180-190 litre akvaryum ...
2)200 watt atman ýsýtýcý
3)1 adet balast ve grolux
4)termometre klasik
5)Hava motoru - taþý ( gerek yok ama yazayým )
6)Atman F3 dýþ filtre
Ýlk önce düþündüm araþtýrma yaptým ve elektrikli 5 balast alýp toplam 200 watt ýþýk yapayým dedim ... Ama çok pahalýya geleceði için vazgeçtim . Araþtýrdým uygun fiyatta 150 watt armatür gördüm ve onda karar kýldým sizce uygunmudur ? Yanýnda birde 20 watt grolux olacak ...
Gelelim zemineee ... 25 kg aquaclay sipariþimi veriyorum .. Zeminde en alttan en üstte þöyle olacak
Zeolit
Tablet gübre ve biraz torf
Aquaclay
Sýralamam bu ... Eksiðim bence yok ....
En önemli konu Co2 ... Adam gibi olmasýný istiyorum ve tüpte karar kýldým sizce full bir tüp içinde her þey bulunursa ne kadar olur tahminen 3 kg tüp iþ görür ... Eðer boþuna para verme biz sana DIY tarifi öðretiriz derseniz DIY yaparýz ...
Acaba toplam ne kadar maliyet çýkacak merak ediyorum ama deðer ... Yardýmlarýnýzý bekliyorum ...
Akvaryumunuzun ölçülerini---------Uzunluk/ yükseklik/ geniþlik olarak yazarsanýz daha detaylý bilgi alýrsýnýz.
150 WATT armatür derken ne kast ettiðinizi açýklarmýsýnýz.
Zeolit kesinlikle bitkili akvaryumlarda önerilmez. (BAZI MÝNERALLERÝ ABSORBE EDER.)
100 watt toplam ýþýk ilk baþlangýçta yeterlidir. ýþýðýn 3 te 2si grolüx 3 te 1 i day lýghet olabilir. ilk kurulumda dengeler oturana kadar kuvvetli ýþýk önerilmez dengeler oturduktan sonra ihtiyaca göre gerekli ýþýk gücü ilaveleri yapýlýr
Ýlk kurulumda tablet gübre kullanýlmaz. Bitkilerin adaptasyon ve kuvvetli köklenmesi için ilk 1 ay gübreleme yapýlmaz.
Co2 gereklidir. Ne þekilde vereceðinize bütçenize göre karar verebilirsiniz. Fermante sistem ile ilgili bilgiler forumumuzda mevcuttur.
Ayrýca kurulumu yapmadan önce hangi tür bitki ve balýk besleyeceðinize de karar vermelisiniz. Bunlarýda belirtirseniz hep birlikte güzel bir akvaryum kurabiliriz.