Konu: Tüm Arkadaþlarýma YARDIM AMAÇLI BÝLGÝLENDÝRME...  (Okunma says 9943 defa)

cakard

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Akvaryumumda þuanda kullandýðým kumu x sitesinden 25 kilo ince lav kýrýgý olarak aldým,boyutu 2mm ile 08mm olarak karýþýk cýktý(eledim 02mm 1kg cýkmadý).Memnunum,aguaclay boyunda ve renðinde duruyor su altýnda,renk olarak kahverengi.
Ayrýca þuan bu kumun bulundugu akvaryumumda 29 adet neon,1 makrakanta ve 1 vatoz kayýpsýz olarak hayatýný sürdürmekte.
Suya NE BOYUTTA Bi SERTLiK KATIP KATMADIÐINI SÝZLER DÜÞÜNÜN,su deðerlerim ayný þekilde duruyor,bu çok iyi bir durum.ph'ýn 7 nýn altýnda olmasý gereken durumlarda süper bi kum ve arastýrýnýz cok faydalarý bulunmaktadýr ...
Bitkili akvaryum kurulumunda tek,olmassa olmaz bence,aguaclay'e bi ton para vermeyýnýz.
Bilgilerine  googleden ulaþabýlýrsýniz.
ÝLGÝNÝZE...............SAYGILAR.
« Son Dzenleme: Ocak 07, 2008, 05:34:25 Gnderen: cakard »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Tüm Arkadaþlarýma YARDIM AMAÇLI BÝLGÝLENDÝRME...
« Yantla #1 : Ocak 07, 2008, 16:13:17 s »
X sitesini söyleyebilirsiniz. Böyle bir kýsýtlamamýz yok. :)  Aquaclay'ýn sertlikten ziyade bitkilerin kökleri için faydasý fazla.

cakard

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ocak 07, 2008, 17:49:56 s »

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #3 : Ocak 07, 2008, 18:36:22 s »
Ali  Bey; açýklama için teþekkürler.  Evet aslýnda akvaryumlar, özellikle bitkili akvaryumlar için  tek baþýna yeterli olabilecek  taban malzemesi dir lav taþý. YENÝ BÝTKÝLÝ  AKVARYUMUMU KURMADAN ÖNCE, BÜTÜN ARAÞTIRMALARIMA RAÐMEN BULAMAMIÞTIM, BULDUÐUM YERLERDE ÝSE FÝYATI ÇOK YÜKSEKTÝ. Verilen linkteki fiyat geçekten hesaplý. araþtýrmalarýmda ortalama 2-3 ytl demiþlerdi kg için.

cakard

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ocak 07, 2008, 18:54:32 s »
Ben her zaman 7 den 70 e tüm ýnsanlara söylüyorum,abartmýyorum internet bi nimet diye.....
Bakýn araþtýrýn sadece kum vs..degil herþeyi daha ucuza ve ucuzluktan ayrý tanýmak amaclý arastýrýn.
Kumu ben ince olarak aldým ,üsttede belirttim,ince lav kýrýgý 02mm 08mm arasý cýkýyor.Yaný þu akvaryumcularda gürdügümüz aguaclay boyunda.
Daha irisini tavsiye etmiyorum.Daha irisi çakýl görünümü elde etmek isteyenler için iyi olacaktýr.

Dahada ayrýntýlý bilgi isteyen arkadaþlarýmýz olursa celiktas1982@hotmail.com dan da yardým ederim.

SAYGILAR..

Turkuaz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #5 : Ocak 14, 2008, 19:32:15 s »
2-8 mm demek istediniz sanýrým çünkü aquaclay 1-4 mm boyutlarýnda oluyor.

Saygýlarýmla....

cakard

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Ocak 15, 2008, 02:41:32 »
Yazýnýza cevaben;aguaclay'in boyutu konusunda ýsrarlýyým,dýkkat edýnýz.Her bir parca en büyük olan yeþil mercimek tanesýnden büyük durumda yani 8mm olmaktadýr,ince olaný ise1mm ile 4mm arasý...

Ayrýca yazýlarýnýzýn altýna isim ve soy isim yazmanýz gerekli..

SAYGILAR........

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : Ocak 15, 2008, 12:56:45 s »
8mm nerdeyse 1 cm eder. Aquaclay taneleri (kendiminkendin biliyorum) 4mm civarýdýr.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #8 : Ocak 16, 2008, 01:10:31 »
Yanlýþ hatýrlamýyorsam, bahçe havuzlarý için 4-8 mm boyutunda aquaclay satýþý da var.

cakard

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Ocak 24, 2008, 03:09:00 »
Evet cogunlugu 4-8 mm oluyor.