Konu: 50*50*50 Akvaryuma Bitki Tavsiyesi  (Okunma sayýsý 7479 defa)

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 16
50*50*50 Akvaryuma Bitki Tavsiyesi
« : Aralýk 30, 2007, 14:00:40 ös »
Nano denemelerimden sonra malawi tankýmýda bitki akvaryumuna çevirmeye karar verdim. Þu anda elimde 50*50*50 ölçülerinde bir akvaryum var. Açýkçasý her þey hazýr balýklar þu anda içinde fakat bitkilere karar veremedim. Altta tankýn planý var sizce açýk yeþil ve koyu yeþil olan kýsýma ne koymalýyým? Akvaryumda ýþýklandýrma olarak 10watt DayLight+15watt DayLight+20watt DayLight+20watt DayLight=65watt DayLight (162,5lux) bulunmakta.

Not : Akvaryumda bitkilerin yanýnda 5 Neon 3 Lepistes 1 Vantuzlu Çöpçü 1 Lepistes - Moli Kýrmasý bulunacak. 2*20watt kompakt flo. þeklindedir. 15watt ise su içinde yanabilen türdendir. Yani ýþýðýn yetmeyeceði yerlere yoðunlaþýp resimlerken normal hale getirebilirim. Toplamda 3 çeþit bitki kullanmak istiyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 50*50*50 Akvaryuma Bitki Tavsiyesi
« Yanýtla #1 : Aralýk 30, 2007, 14:14:22 ös »
Bence akvaryum bu þekilde çok yavan görünecekir. En azýndan ön tarafta taban yemyeþil olacaksa arka tarafaRotala rotandifolia gibi kýrmýzýlý yeþilli bir bitki türü koymanýzý öneririm. Didiplis Diandra emin olmamakla birlikte arkaplanda umduðunuz beklentiyi karþýlamayabilir.

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Aralýk 30, 2007, 16:27:58 ös »
Tavsiyenizi düþündüm gerçektende kötü bir görünüm oluþabilir. Red Cabomba ve Rotala Rotandifolia arasýnda kaldým ama Rotala Rotandifolia da karar kýldým. Tavsiyeniz için çok teþekkür ederim. 

Yeni Plan :

« Son Düzenleme: Aralýk 30, 2007, 16:57:55 ös Gönderen: WhiteEvil »

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #3 : Aralýk 31, 2007, 17:12:09 ös »
Red Cabomba ülkemize ne kalitede gelir ve yaþatýlabilir mi pek inanmýyorum. Bildiðim kadarýyla epey düþük pH istiyor.

WhiteEvil

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Aralýk 31, 2007, 18:21:07 ös »
Bugün canlibitki.com un Ankara'daki yerine gittim ve Rotala Rotandifolia - Alternanthera Reineckii - Glossostigma Elatinoides bitkilerinden ikiþer adet aldým. Hepsini yaptýðým plana göre akvaryuma yerleþtirdim. Özellikle neonlarda olumlu bir deðiþim var. Bitki ve fonu deðiþtirmeden önceki resmi ekliyorum. Þelale filtreyi akvaryum oturunca çýkartmayý düþünüyorum. Isýtýcý ve CO2 yi ise Rotalalarýn arkasýna saklýyacaðým. Rotalalar hakkýnda fazla bilgim yok. Acaba akvaryuma kendileri yayýlýrlar mý? Yoksa uzadýkça kesip dikmem mi gerekecek?

Akvaryumda son deðiþiklikler olmadan önce :

Iþýk tertibatý :

Yaptýðým son deðiþiklikler : Bitkileri aþýladým. Fonu tamamen beyaza çevirdim. Katý gübre takviyesi yaptým.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Aralýk 31, 2007, 18:45:22 ös »
Yandan yayýlmazlar. Uzadýkça ve yandan verdði sürgünleri kesip dikersiniz.