Konu: Yeþil nokta yosunu(green spot algae)  (Okunma says 30667 defa)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
Ynt: Yeþil nokta yosunu(green spot algae)
« Yantla #15 : Haziran 03, 2007, 10:41:22 »
Besinle gübreyi kastetmiþtim.

Deniz47

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
« Yantla #16 : Haziran 03, 2007, 14:40:28 s »
O halde bitki azdir mutlaka.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #17 : Haziran 03, 2007, 19:22:06 s »
Resimdeki akvaryum iþte.Bitki az sayýlmaz.45-50 kök saz var bi o kadarda deðiþik bitkilerden var.

merata

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #18 : Temmuz 01, 2007, 07:30:00 »
Merhabalar

Foruma ilk mesajýmý atmak buraya nasipmiþ demek ki!

Ayný yeþil nokta yosunu sorunundan muzdaribim. Yukarýda anlatýldýðý gibi benim akvaryumda üremeleri de fermante CO2nin bitiþi ve benim bunu yenilemeyiþimle birlikte oldu. Þu an akvaryumumda hatýrý sayýlýr bu yosundan mevcut. Camlardakileri bir þekilde temizliyorum ama bitkilerin yapraklarýnýn üzerindekiler duruyor. Sizce ne yapmam gerek? Daha doðrusu þöyle sorayým; karides gerçekten bunlarý temizlemeye muktedir mi?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #19 : Temmuz 01, 2007, 09:41:14 »
Eðer sorun anubiaslardaysa biz þu þekilde çözdük. Aldýk bitkiyi dayadýk lavaboya skoç prýyat mýdýr nedir bulaþýk sübgerinin yeþil kýsmýyla yýpratmadan hafif hafif sürttük ve yosunlar çýktý. Ama çok dikkatli olmak gerekiyor. YApraklara zarar verilebilir.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #20 : Temmuz 04, 2007, 20:53:27 s »
     Arkadaþlar ýþýðýn olduðu her yerde illaki bir miktar yosun(alg) olacaktýr. Burda sorun aþýrý olmasýdýr.

Unutmayalýmki bitkilerle yosunlarýn besinleri aynýdýr, yani geliþmek için ayný þeylere ihtiyaç duyarlar. Alglerin  geliþmesini önlemek için kullanýlan ilaçlar bir þekilde bitkilerinizide olumsuz yönde etkiliyecektir.  Yosun için bence en iyi çözüm yosunlarýn besinlerini hýzla tüketecek kolay geliþen bitkilerdir. Özellikle egeria densa ve  elodea   ile bolca bitkilendirilen akvaryumlar yosunlar ve alglerden büyük oranda kurtulmuþ olurlar.

Zaten bolca bitkilendirilen bir akvaryumda nitrat türevleri hiç bir zaman sorun teþkil etmez.   Anubias  türleride zaten az ýþýk istediðinden kolay büyüyen bitkilerin altýna dikileceðinden fazla ýþýk almayacaktýr bu nedenlede yosun oluþumu olmayacaktýr.

Ayrýca gereðinden fazla olan ýþýk ve, bitki gübreleride  yosun oluþmasýný tetikleyici bir unsur olarak karþýmýza çýkar. CAMLARDAKÝ YOSUNLAR PERMATÝKLE  KOLAYCA TEMÝZLENE BÝLÝR.  CAMLARDAKÝ YOSUNLAR KOLAY KOLAY ÖNLENEMEZ. Çünkü sürekli ýþýk alýrlar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #21 : Temmuz 06, 2007, 14:45:00 s »
Permatik yerine ben kutu gibi çýkýntýsýz Mikro uç kutularýný öneriyorum. Mikro uçun markasý oluyor.

ephimetheus

• Üye
  • **
  • leti: 54
« Yantla #22 : Temmuz 07, 2007, 09:54:37 »
Daha önce serrasalmus elongatus türü bir piranha beslediðim tankýmda þimdi diskus ve cardinaller var. Piranha gittikten sonra ýþýk azlýýna baðlý olarak kahverengi alg oluþtupunu görünce Bakýr Sülfat kürü uyguladým ve bir tane 39 watt T5 ekledim. Maalesef yeþil noktalar baþ gösterdi. Suda amonyak ve nitrat sýfýr. Hergün mineral dengesi yapýlmýþ RO su ile su deðiþimi yapýyorum. Noktalarý temizleyip grolüxü çýkarýcam. Ýnþallah faydasý olur.

Ama vatozlarýn bu noktalarý yok edemediðini çok iyi biliyorum.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #23 : Temmuz 07, 2007, 10:26:11 »
Ama vatozlarýn bu noktalarý yok edemediðini çok iyi biliyorum.
Kesinlikle haklýsýnýz.Bende nokta yosununa cüce vatozlarýn çare olmadýðýný söyleyebilirim.Akvaryumumda en sýk rastladýðým yosun çeþidi.Allah'tan sadece camlarda oluþuyorda temizliyoruz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #24 : Temmuz 07, 2007, 10:41:15 »
Benim nanonun her yeri yosundu. 2cm'lik cüce vatozumu bu tanka attým. Yaklaþýk 1 aydýr yem atmýyorum. Saðlýklý gibime geliyor. Mecbur yosun yiyodur kerata. camlar sanki daha iyi oluyor bu aralar.

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #25 : Austos 10, 2007, 13:54:02 s »
Karideslerin hiçbir iþe yaramadýgýn hatta zarar verdigini biliyordum yavrularý lepistesleri yiyiyormus diye biliyordum. Akvaryumcu cok yanlýs söylemiþ. Ama bu karideslerin her cinside yararli degildir heralde.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #26 : Kasm 22, 2007, 21:32:50 s »
Çok bela biþey bu algler acaba bunlarý en güzel doðal olarak hangi canlý yok eder ???

mpekmezci

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #27 : Aralk 14, 2007, 16:21:57 s »
Herkese selam,
Arkadaþlar benim de akvaryumum da bu sorun vardý.
Birkaç araþtýrmada sonra güneþ ýþýðýndan olabileceðini  öðrendim.
Akvaryumda iyi bir temizlik yaptýkdan sonra yerini deðiþtirdim.
Bir daha da karþýlaþmadým.
Herkese yosunsuz günler.
« Son Dzenleme: Aralk 14, 2007, 16:46:43 s Gnderen: alpinho »