Konu: Diþ aðrýsý  (Okunma says 7554 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Diþ aðrýsý
« : Kasm 22, 2007, 16:10:58 s »
Yaa bana da doktor kanal tedavisi yapabilirim dedi geç kalmýþým.

Konuyu saptýrdýk ama bu da hayatýn bir parçasý sorayým,

1-Çok acýyor mu ?
2-Hiç aðrýsý olmayan ileri derece çürük diþlerde de gerekiyor mu ? Yani daha doðrusu seninki aðrý yapýyor muydu ?

Konu ilgili topicle alakalý olmadýðý için taþýnmýþtýr.
« Son Dzenleme: Kasm 23, 2007, 10:22:51 Gnderen: alpinho »

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Diþ aðrýsý
« Yantla #1 : Kasm 22, 2007, 16:29:27 s »
Babama yapmýþlardý bayaa baðýrmýþtý  ;D ;D ;D

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Diþ aðrýsý
« Yantla #2 : Kasm 23, 2007, 09:31:13 »
Yaa bana da doktor kanal tedavisi yapabilirim dedi geç kalmýþým.

Konuyu saptýrdýk ama bu da hayatýn bir parçasý sorayým  ;D Admin olduk üyelerden beteriz :P

1-Çok acýyor mu ?
2-Hiç aðrýsý olmayan ileri derece çürük diþlerde de gerekiyor mu ? Yani daha doðrusu seninki aðrý yapýyor muydu ?

Dolgu düþünce bugün haftaya derken 1 yýla yakýn süre geçtikten sonra hayatýmda ilk kez diþm aðrýmaya baþladý. Çürük kanala yaklaþmýþ. Yani yukarýdaki çürükten oluþmuþ boþluk ile sinir ve damarlarýn bulunduðu bölgeye çok yaklaþmýþ. Diþçi uyuþturup pulpanýn aðzýný açacaktý. Ben uyuþturmasýný istemedim. Emin misin falan tartýþmalar sonrasý pulpa aðzýný açýnca çok kýsa bir an acý oldu. Ben erkekliðe dýþký sürdürmedim. Hafifçe fakat ani bir harekete belli ettim. Sonra zehir sürüp kapattý. Bu arada kanalýn adýnýn da pulpa olduðunu öðrendim. 3 gün sonra gel dedi. Ben de seyahatte olacaðýmý söyledim. Bana telefon numarasýný verdi, bir sorun olursa ara ve orada baþka diþçiye git dedi. Hiç bir sorun olmadý 5 gün gittiðimde sinirin ölmediði ayný acý ile belli oldu. Diþçi çok þaþýrdý. Tekrar zehir koyacaðýz dedi. Ben de belediyenin köpekleri öldürmek için kullandýðý dozda doldur tekrar gelmeyelim dedim. Sonunda sinir öldü. Kanallarýn üçü de ince bir freze ile temizlendi, hiç acý yok artýk aðzýmda bir ölü taþýyorum. 2 kez daha gittim. Yarýn Ýzmir'e gideceðimden bu akþam dolgu yapýlacak sonunda.
Sakýn diþ iþini ihmal etmeyin, birçok firavunun ölüm nedeni, diþ çürüklerinin baþka organlarý etkilemesi olarak görülüyor. Eski çaðlarda yaþayýp firavun diþçisi olmak varmýþ.   

sedatceyhun

• Üye
  • **
  • leti: 29
Ynt: Diþ aðrýsý
« Yantla #3 : Kasm 23, 2007, 10:33:22 »
Bazen hastalýklarý biþey olmaz diye geçiþtirmek daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Sizin için zor olsa bile katlanmak zorundasýnýz diye düþünüyorum.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #4 : Kasm 23, 2007, 15:41:54 s »
Birkan iþine karýþmak gibi olmasýn ama bu konuyuda forum dýþý konulara taþýsak olmazmý ???

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Kasm 23, 2007, 17:03:44 s »
Konu bölündü taþýnda. Yakýnda ilgili forum bölümüne de taþýnýr ;D oof çok korkuyorum. Ama ben bayýlýrým uyuþturtmaya diþimi. Bol bol  yapsýnlar iðneyi  ::)

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #6 : Kasm 23, 2007, 17:06:36 s »
 ;D ;D ;D  cidden  diþ hastalýðý hiç biþeye benzemiyo özellikle gecenin bi yarýsý aðrýdan kalkýð diþ çektirmeye gitmek 2 kere oldu  ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Nisan 06, 2008, 16:24:56 s »
Ben de 15 tatilde diþimle ilgili harekete geçtim. önceden gittiðim diþçi muaynehanesini kapatmýþtý. Bir gün yemek yerken geçici dolgum diþimin zaten az kalmýþ yarýsýný alarak götürdü. Diþin hilal þeklinin yerini tam olarak ikiye bölünmüþ bir diþ aldý. Aðlamaklý oldum. Zira annem bu diþ dolgu tutmaz geçmiþ olsun dedi. Sonra hemen Elazýð'da bir diþçiye gittik. Valla adamý çok gözüm tuttu, zaten akrabamýzmýþ uzaktan gerçi o kadar da uzak deðil galiba. Neyse bir bakýþ attý, röntgenler çekti diþi kurtarabiliriz kök saðlam dedi. Diþ köke bi kaç milim kalana kadar çürümüþ. 3 günlük bir tedavi süreci beni bekliyordu. 1.gün diþte bir temizlik yapýldý, yani oyma. Önceden de çürükler oyulduðu için falza uzun sürmedi, geçici dolgumsu bir macunla eve dödüm. Ertesi gün tatildi. 3.gün gidip tedaviyi tamamlamaya gittik. Aðzým 1.5 saat açýk kaldý, sinirler oyuldu, 3 kere iðne yedim, 2 kere aðzýmda kürdanýmsý iðneler saplanmýþ halde röntgen çektirdim. Sonra da diþin kalan duvarýna dolgu tutturmak için 1 ya da 2 tane vida taktýrýp dolguyu çektirdik. Þu an memnunum ;D Bu arada galiba ruh saðlýðým bozuldu, diþimin oyulmasýndan zevk aldýðýmý fark ettim.  :P

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 46
« Yantla #8 : Nisan 13, 2008, 21:58:21 s »
Birkan kardeþ, diþ tedavisinden sakýn korkma ve ihmal etme.Benim 14-15 yaþýnda iken aðzýmda 4 doldu vardý.Yaþ 40 hala o 4 dolgu var.Sadece daha sora bunlardan birine kanal tedavisi yaptýrdým.Yani diþlerimize biraz özen gösterirsek bizi hayat boyunca taþýr.

Kolay gelsin.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Nisan 13, 2008, 23:07:07 s »
Evet evet. Diþ çok önemli. Buradan diðer çürük sahibi arkadaþlara sesleniyorum: ne kadar erken giderseniz diþçiye o kadar iyi!