Konu: Öneri, Gübre çeþitleri  (Okunma says 5306 defa)

Selman Kahya

• Üye
  • **
  • leti: 71
Öneri, Gübre çeþitleri
« : Aralk 19, 2007, 21:13:05 s »
Selam deðerli forum üyelerimiz, Forumla ilgili bir önerim olacak;
Forumumuz bitkili akvaryum üzerine bir forum olduðu için bitkili akvaryumlar için vazgeçilmez olan gübreler için bir baþlýk açýlsa, kullanan arkadaþlar orada gübreleriden aldýklarý sonuçlarý yazsalar hoþ olmaz mý? Özellikle benim gibi acemi arkadaþarýn için çok iyi olur.
Mesela ben gübre konusunda bir kaç baþlýk açtým. Önce tablet gübre tavsiyesi istedim, ardýnda aldýðým azoo misket gübre için yorum istedim, þimdide hangi sývý gübreyi alsam diye kývranýp duruyorum.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: Öneri, Gübre çeþitleri
« Yantla #1 : Aralk 20, 2007, 00:20:36 »
Bir çok ticari firma onlarca çeþit bitki gübresi imal ederek piyasaya sürmektedirler, her firmada doðal olarak benim ürünüm eniyisidir diye açýklamalarda bulunurlar. Burada bazý arkadaþlar þu marka ürün en iyisidir derken baþkasý o ürünü ben kullandým hiç bir iþe yaramýyor diyebilir. Aslýnda sorunun en büyük nedeni akvaryumlardaki su kalitesi ve ekipmanlardýr.

Burada bence önemli olan doðal yollarla akvaryuma gerekli olan elementleri saðlamaya çalýþmaktýr. Ben þahsen kendi bitkili akvaryumumda iki seneden beri hiç bir ticari markanýn  gübresini kullanmadým. Tamamen doðal yollarla bitkilerime gerekli  elementleri ve mineralleri ilave ediyorum. Kurutulmuþ kil küpleri (1x1 cm3), kurutulmuþ balçýk,  besleyici ana zemin (bitki topraðý yani torf), tercihen KIZILAY maden suyu, þayet içindeki minerallere bakarsanýz bitkiler için tam bir besin deposu olduðunu göreceksiniz. ÝKÝ SENEDÝR NE YOSUN SORUNUM OLDU, NEDE BÝTKÝLERÝMDE BÝR SORUN YAÞADIM. Buradan  ticari markalarýn ürünlerini kullanmayýn demiyorum ama biraz daha araþtýrmacý olursak, hem aile bütçemize, hemde ülkemiz ekonomisine bir nebze katkýmýz olur kanaatindeyim.

DOÐALDIR AÞIM, AÐRISIZ BAÞIM

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Aralk 20, 2007, 07:32:47 »
Gübreler için bir forum bölümünü hemen açabiliriz ama sürekli aktif olur mu acaba... Olacaksa açalým :)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #3 : Aralk 20, 2007, 11:04:18 »
Yardýmcý ürünler gibisinden bir baþlýk açýlabilir.Bu ürünler sývý-tablet gübreler, yosun giderici, su düzenleyiciler,  bitki kumlarýna kadar çoðaltýlabilir.Sadece gübreler baþlýðý pek aktif olmaz.