Konu: Riccia sp  (Okunma says 5077 defa)

UZMAN

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Riccia sp
« : Ocak 01, 2008, 22:12:59 s »
Riccia sp akvaryuma nasýl koyulmalý, ne gibi akvaryum þartlarýna ihtiyaç duyarlar, akvaryumda mutlaka bir kayaya ihtiyaç duyarlarmý? Vallisneria spiralis hakkýnda bilgi verebilirmisiniz? Teþekkür ederim. Tüm forum üyelerinin yeni yýlý kutlu olsun

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Riccia sp
« Yantla #1 : Ocak 01, 2008, 22:24:33 s »
Riccia kayaya ihtiyaç duymaz. Kayaya da tutunmaz zaten. Sinek teli tarzý þeylerle baðnaýr o aralardan kendisi uzar. Esasen su üstü bitkisidir (bkz.lemna minor gibi) Vallinesria yani salzar arsýzdýr. Bir alýþýnca üremesi durmaz. Benimkiler gibi 2 kökten 3-4 ay sonra 70 kök olabilir.

UZMAN

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ocak 02, 2008, 22:02:29 s »
Birkan Bey verdiðiniz bilgiler için çok teþekkür ederim. Bir konuda daha size danýþmak istiyorum. Tropheus tankýmda 6 kök Vallisneria spiralis ve 2 kök Anubias barteri var. Haftalýk su deðiþiminden sonra (%20 oranýnda), Sera marka florena ekliyorum. Aydýnlatma olarak Resun marka 25 wattlýk bir mavi, bir de yine Resun marka Growth Plant lamba kullanýyorum. Sizce bu aydýnlatma bitkilerim için yeterli mi? Bitkilerimin saðlýklý bir þekilde yaþamlarýný devam ettirebilmeleri için neler yapabilirim? Teþekkür ederim

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #3 : Ocak 03, 2008, 00:01:13 »
Mavi flourasaný çýkararak yerine daylýghet veya grolüx türü flourasan ilave yapmanýz, bitki geliþimi açýsýndan daha iyi netice verir. Ayrýca akvaryumunuzun ölçülerini yazarsanýz, daha aydýnlatýcý bilgiler alabilirsiniz.

UZMAN

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ocak 03, 2008, 01:21:29 »
Akvaryumun boyutlarý 100x50x60. Burada lamba yönünden biraz sýkýntý çekiyorum. Bir de istediðim lambayý bulabileceðim bir online alýþveriþ sitesi önerebilirmisiniz? Teþekkür ederim