Konu: Midye ...  (Okunma says 4631 defa)

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Midye ...
« : Kasm 17, 2007, 12:11:11 s »
25 litrelik  ufak nano kurmaya çalýþýyorum filtrasyon olarak sünger filtre düþünüyordum ama internette rasladýðým bir kaç konu oldu ve bu konular midye ile ilgiliydi . Acaba akvaryumda sünger filtre kötü duracaðý için 2 veya 3 tane midyemi almalýyým akvaryum bol bitkili olacaðý için bir sorun olurmu mesela tablet ve sývý gübrelerden etkilenirlermi , bitkilerin köklerine bir zararlarý olurmu ... yardýmlarýnýzý bekliyorum !

Saygýlar ...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Midye ...
« Yantla #1 : Kasm 17, 2007, 13:08:48 s »
Bitkili akvaryumda midye olmez. Midyeler geniþ kumluk alanlarý olan akvaryumlara ihtiyaç duyarlar. Ayrýca akvaryumunuz sýrf kum olsa bile 3 midye için akvaryum dar gelir. Hiç bir canlý filtrelerin yerini tutamaz çünkü her canlý kendisi de atýk üretir zaten.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #2 : Kasm 17, 2007, 13:25:31 s »
ok haklýsýnýz ...

encort

• Yeni üye
  • Özel Üye
  • leti: 7
« Yantla #3 : Mart 24, 2008, 04:12:40 »
25 litre midye için çok ufak bir alan. Canlý bu suyu birkaç saatte filtre eder, sonrasýnda da gýda ihtiyacýný karþýlamak için 50 litrelik birkaç kovada yeþil su üretmeniz gerekir. Bu anadol için evde benzin üretmek gibi bir þey olur. Midye için ne kadar büyük hacim olursa o kadar saðlýklý olur.

Bitkili akvaryumlarda büyük hacimlerde midye kullanýlabilir. Mesela bitki dikilmeyen alanda taban cam veya taþlar ile kafeslenir, midyelerin kumu kazýp bitkili kýsýmlara dokunmalarý engellenebilir. Tabii bu tip bir þey yapýlacaksa bir fayda da beklenmelidir. Yoksa durup dururken tabana dokunmak gereksiz olacaktýr. Teorim þu; sudaki bitkilerin besinlerine ortak çýkan fitoplanktonlarý süzeceklerinden gübre, CO2 vs. þeylerden tasarruf saðlayabilirler. Tabii bu tasarruf ne oranda olur orasý baþka bir nokta. Benimki sadece teori, pratikte çok büyük fayda saðlamayacaktýr.
« Son Dzenleme: Mart 24, 2008, 04:14:36 Gnderen: encort »