Konu: Halit DEĞER-4 lt  (Okunma says 12240 defa)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
Halit DEĞER-4 lt
« : Mays 12, 2007, 18:00:05 s »
Hadi ilk minyatür akvaryum benden olsun ;D
Başlıktada belirttiğim gibi 4 lt hacme sahip bir akvaryum.Atman şelale filtresiyle temizlik sağlanıyor.9 wattlık bir masa lambası 6-8 saat açık kalıyor.Minyatür elodea ve birkaç çeşit mossla birkaç çakıl ve kütükle yapılmış bir dekorasyon.Arka fon kullanılmamasının sebebi zaten dar olan akvaryumun iyice dar görünmesini önlemektir.Arka tarafın beyaz olması ferahlık sağladı.

Dekor değişikliği;

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
Ynt: Halit DEÐER-4 lt
« Yantla #1 : Mays 13, 2007, 22:30:42 s »
Halit bey gercekten çok güzel bir nano olmuþ. Sormak istediðim bir þey var. Bu yosunlarýn cinsi nedir ve bunlarý bu þekilde büyütüp çoðalmalarýný nasýl saðlýyorsunuz. Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Örneðin sýcaklýk kaç. Gübre varmý co2 varmý ýþýklandýrma nasýl. Benim biraz yosunlarla baþým beladada. Yosunlar hep suda soluyor. Boy atma ve yeþerme olmuyor.Önerileriniz bekliyorum.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Mays 13, 2007, 23:25:03 s »
Yosunlar birkaç çeþit, weeping+peacock+greensock moss mevcut.

Bu akvaryumumda ýsýtýcý kullanmadým(zati uzun süredir hiçbir akvaryumumda kullanmýyorum).Yaptýðým ölçümlerde sýcaklýk 22-25 derece arasý deðiþiyordu.Sadece sývý gübre takviyesi yapýyordum, yanlýz oda çok az ve düzenli deðil.Co2 yide, sadece ana tanktan su deðiþimi sýrasýnda biraz bu akvaryuma takviye yapýyorum.

Sizin sorununuz; üreticilerden direk aldýðýnýz bitkiler soðuk sudan geldiði için  sýcak suda yaþatmayý baþaramadýnýz.

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
« Yantla #3 : Mays 14, 2007, 21:30:44 s »
   Evet sanýrým dediðiniz gibi soðu su yosunlarý olduðu için benim akvaryumda günden güne soluyorlar. Ben dereden bulduðum yosunlarý fanusun içine koydum ve çoðu zaman günes ýþýðý altýnda ve inanmazsýnýz çok hýzlý büyüyorlar. Artýk havalar sýcak günde 34 derece ýsýyý dahi buluyor. Ama yinede harika büyüyorlar. Ýçinde balýk yok. Gübre ve co2 yok. Ayný zamanda ýsýtýcý ve ayrý bir ýþýklandýrma yok. Acaba akvaryumumdaki ýþýklandýrmam mý yetersiz diyorum. 80 lt akvaryumda 3 tane 18 wat ýþýk var. Bence bu yeterli ama hala büyümüyor bu yosunlar. Yani bir çeliþki içerisindeyim. Sanýrým yosunlarýn hýzlý büyümesi birazda gün ýþýðýna baðlý. Akvaryuma uyum saðlamýþ bir yosun çeþidi bulabilirsem içindekileri alýp atacaðýmsanýrým bu Çanakkale'de çok zor ama bakalým yapacaðýz biþiler. Akvaryum bölümüne akvaryumun resmini koyacaðým sizde o zaman neden benim yosunlarla bu kadar dertte olduðumu anlayacaksýnýz. Doðal bir akvaryum yapmaya çalýþýyorum.Bunun için bence yosun þart.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Mays 15, 2007, 16:45:18 s »
Ben Güneþ ýþýðýna baðlýyorum. Floresanlar yosun geliþtirmemek üzere tasarlanmýþtýr. Doðadan alýnan yosunalra bu nedenle floresanlar pek yaramaz.

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
« Yantla #5 : Mays 21, 2007, 23:26:33 s »
Halit Bey her iki düzenlemede çok güzel olmuþ..Zaten sizin akvaryumlarýnýza özenerek bakýyorum :-\ Bende bitkilerim geldikten sonra düzenleyip koyabilirim ;D

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 48
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
  • Ad Soyad: Onur G. HÝTÝT
« Yantla #6 : Mays 23, 2007, 00:45:06 »
Halit, ellerine saðlýk. Gerçekten çok hoþ bir çalýþma olmuþ. :)

bülent16

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
« Yantla #7 : Mays 23, 2007, 15:08:55 s »
Halit bey elinize saðlýk güzel ve örnek alýnacak bir çalýþma olmuþ, daða doðrusu güzel çalýþmalar olmuþ.

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #8 : Mays 23, 2007, 15:21:59 s »
Çok güzel bir çalýþma olmuþ. Baþtaki resimde kütüðe sarýlý olan weeping moss mu? Bir de dekor deðiþiminden sonraki resimde ortada duran (at kestanesine benzeyen) yosun hangisi acaba?

Benim 10 lt'lik yavru tankýmda da cam bir objeye sarýlý weeping moss var ama o ismine uygun þekilde (sarkýk yosun) aþaðýya doðru salkým saçak uzuyor. Yani java moss gibi yaramazlýk yapýp, yukarýya çýkmak için uðraþmýyor sürekli. Aldýktan sonra 5-6 ay boyunca çok iyi bir geliþim gösterdi ama þu an küçük yavru salyangozlarýn saldýrýsýna uðramýþ durumda. Ayrýca yavru balýklarýn sýk beslenmesinden ötürü de üstünde sakal algleri belirdi ve büyümesi oldukça yavaþladý, durumu pek iyi deðil. Yakýn zamanda ayrý bir yerde permasol uygulamayý düþünüyorum, belki kurtulur...

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #9 : Mays 23, 2007, 18:39:57 s »
Kütüðe sarýlý olan weeping moss.Ortadaki at kestanesine benzettiðinizde peacock moss.
Birde weeping mossun yukarý doðru fýþkýrmasýnýn sebebi sanýrým ýþýk. ;)

petshop

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #10 : Mart 07, 2008, 21:36:23 s »
Saolun Çok Hoþ Olmuþ Arkadaþlar Bendede bu kadar bi akvaryum Var..3 japon 2 Lepistes Besliyom..Motor Ýstermi.. ???

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #11 : Nisan 30, 2008, 18:10:21 s »
Çok güzel olmuþ Halit hocam (:

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48