Konu: Gelin bir el atýn da benim de minik bir paludaryumum olsun:)  (Okunma sayýsý 6981 defa)

guppylover

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
Arkadaþlar bu forma gireli henüz 4-5 gün oluyor .Burda gördüðüm ve sonrada bazý sitelerde araþtýrdýðým (görsel olarak):)paludaryumlar çok hoþuma gitti.iilk aldýðým akvaryumumu bir paludaryum olarak kullanmak istiyorum .Akvaryumum35-20-25(h)boyutlarýnda.Yardýmlarýnýzý bekliyorum ....Mesala kumu ne olmalý? aqualy mý yoksa dere mi bide su üstü bitkisi olarak annemim saksýlarýnda ki bitkiler olur mu acaba:)biraz da bitki söylerseniz çok memnun olurumm...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Gelin bir el atýn da benim de minik bir paludaryumum olsun:)
« Yanýtla #1 : Mart 14, 2008, 22:22:30 ös »
Paludaryumun yeni baþlayanlara pek uygun olduðunu sanmam. Suyu ve nemi seven saksý bitkileri olmalý. Aþk merdiveni, japon þemsiyesi gibi.

denizboro

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 137
Ynt: Gelin bir el atýn da benim de minik bir paludaryumum olsun:)
« Yanýtla #2 : Temmuz 05, 2009, 00:05:22 öö »
Akvaryumunun paludaryum için en uygun olmayan yaný yüksekliði. Paludaryum için akvaryum yüksekliðinin en az yarýsý kara ortamý olmalý. Ama her þeye çare var. Her þeyi minyatür seçmelisin. Örneðin akvaryum kapaðýný çýkarýp akvaryumun sadece bir yanýný kayayla yükseltebilirsin. Su derinliði ancak 10 cm olacak ki buna ancak rasbora konulur ancak o da en az 8lik sürülerde konmalý. ýþýklandýrma ve nemlendirme için ise öncelikle fazla ýþýk gerektirmeyen küçük bitkiler yani java fern ve cryptocoryn arayabilirsin. Kara kýsmý bitkilerin altýna kafa motoruna takýlmýþ bir hortum ile sulama yapabilirsin. Kara bitkisi için en basit bambu kullanýlabilir. Bu kara kýsmýna substrat konacak cep hazýrlama zorunluluðunu da kaldýrýr.

Hatta suyun üstüne çýkan kýsmýnda içinde oyuk olan bir kütüðe oyuðun içine anubias veya java fern de ekebilirsin.
Bulabilirsem benim bir denememin fotoðrafýný koyacaðým.

Rahmetli Nympheae Indicus

ve Anubias(marble9; çiðdem; ve bol su isteyen ve kýrmýzý çiçek açan adýný bilmediðim bir saksý bitkisi.