Aslýnda forumumuzda var olan kategorilerden nano akvaryumlarla ilgili bölümde mi bu baþlýðý açsam diye düþündüm. Ama bu çalýþma bir paludaryum çalýþmasý olduðundan dolayý baþlýðý buraya açmaya karar verdim.
Tank ebatlarý: 14*14*21 (yükseklik) ve normalde 4 küsür lt. su almasý gerekirken þu andaki durumunda çok daha az su alýyor.
Bitkiler: Vesicularia dubyana, Adiantum capillus, 1 kök Hygrophila polysperma, 2 kök de küçük boyda Ludwigia repens var.
Canlýlar: Birkaç minik gammarus, birkaç ufak tatlý su salyangozu ve küçük boyda bir miktar midye var.
Filtrasyon: Yok.
Aydýnlatma: Allah'a emanet. (Camýn önünde olduðundan direkt güneþ ýþýðý
)
Taban malzemesi: Çok ince ve koyu renkli dere kumu. O kadar ince taneli ki suya koyduðumda batmamýþlardý.
Dekorasyon: Üzeri yeþillenmiþ bir kaya var. Küçük ve oldukça çürük durumda bir de aðaç parçasý var.
Bilgi: Elimde böyle minik bir tank daha vardý. Aklýma böyle bir çalýþma daha yapmak geldi. Taban malzemesini, minik kayayý, çürük aðaç parçasýný, gammaruslarý, midyeleri, salyangozlarý, Adiantum capillus bitkisini kendim topladým. Adiantum capillus bitkisinin Türkçe literatürdeki karþýlýðý venüs saçýdýr. Þifalý bir bitkiymiþ. Bir tür eðrelti otu aslýnda. Hygrophila ve Ludwigia bitkileri de bakýmsýz kalmýþ ve atmaya kýyamadýðým bitkiler. Bundan dolayý buraya aldým onlarý. Biraz düzeldiler.
Fotoðraflar: