Toggle navigation
BiTAK Forum
login
Anasayfa
Forum
Bitki Trleri
Yardm
Hakkmzda
Giri Yap
Kayt Ol
BiTAK Forum
Bitkili Akvaryum
Kendin Yap
Yine KARBODÝOKSÝT
« nceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
Aa git
Konu: Yine KARBODÝOKSÝT (Okunma says 15226 defa)
admin
Baðýmlý Üye
Kurucu Üye
leti: 1.624
Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yine KARBODÝOKSÝT
«
Yantla #15 :
Nisan 24, 2008, 16:47:36 s »
Tuz ruhu daha ucuz ve etkili olur sanýrým pH düþürmede akvaryumda da kullanabilirsiniz. 2-3 damla/lt
Az kullanmadým deðil. Hatta hala kullanýyorum. Tabii suyu yumuþamaya meyilli hale getirince azcýk Co2'yi görünce pH 6 oluveriyor.
Kaytl
quipu
Üye
Süper Moderatör
leti: 162
«
Yantla #16 :
Nisan 24, 2008, 19:27:52 s »
Birkan bir kaç yerden okuduðuma göre ph için tuz ruhunu kullanmak oldukça sakýncalýymýþ, fosforik asit, sitrik asit yada torf kullanýlýyormuþ?
Kaytl
"Only in suffering do we recognize beauty." Proust
admin
Baðýmlý Üye
Kurucu Üye
«
Yantla #17 :
Nisan 24, 2008, 20:08:52 s »
Tuz ruhu biraz sert. Kullanýmda dikkat etmeli. Dengesizlik oluþturunca kurtaramayabiliyorsun. Ben düþük dozlarda sadece pH CO2 görününce kolay düþsün diye kullanýyorum. Malatya'da çeþme suyu 8.0 da
Kaytl
Joker
Baðýmlý Üye
Özel Üye
leti: 277
«
Yantla #18 :
Nisan 26, 2008, 23:09:18 s »
Bizim konu tuvalet temizliðine kadar gelmiþ. Hoþnut kaldýðým seramikli difüzörlerin temizlenmesi ile ilgili bir bilgiye rastladým. %6 çözeltili hidrojen peroksit ile temizleniyormuþ.
Eczahanelerde satýlan oksijenli su dedikleri sývý %3 H2O2 içeren sudur. Bununla temizleyebiliriniz. Seramik üzerine bunu döküp birkaç dakika beklerseniz sanýrým temizlenecek.
Bu arada, bir tankta CO2 öncesi ve CO2 verildikten 5 gün sonrasý görünüm
http://www.youtube.com/watch?v=wXULebS2rWs&feature=related
Kaytl
admin
Baðýmlý Üye
Kurucu Üye
«
Yantla #19 :
Nisan 26, 2008, 23:35:05 s »
Co2 artýi azalýþý etkisini hemen gösteriyor. Mesela benim þiþe 3-5 gündür gazý kesti. Fotosentez oraný aþýrý düþtü þu an. O eski baloncuk baloncuk çýkýþlar yok. Bir an önce þiþeyi yenilemek gerek. Tüplü sistem kullanmamanýn zararlarý.
Kaytl
Bvarisli
Baðýmlý Üye
Süper Moderatör
leti: 671
Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
«
Yantla #20 :
Nisan 27, 2008, 11:23:38 »
Co2 nin etkisi tabiki tartýþýlmaz. Çok kýsa sürede çok büyük deðiþiklikler yapýyor bitkilerde. Bende yakýnda nano'da seramik tablalý mayalý sisteme geçeceðim ama artýk iki þiþe mayalý sývý hazýrlama fikri nedense hiç hoþ gelmiyor kulaða
Kaytl
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor
Lütfen dilimizi düzgün kullanalým !
admin
Baðýmlý Üye
Kurucu Üye
«
Yantla #21 :
Nisan 27, 2008, 13:33:18 s »
Ufak nanolara en güzeli Seachem Excel bence. Görselliði bozacak bir malzeme eklemeye de gerek kalmýyor. Ama sizin nano pek ufak sayýlmaz. Maya daha verimli tabii.
Kaytl
Sayfa:
1
[
2
]
Yukar git
« nceki
sonraki »
BiTAK Forum
Bitkili Akvaryum
Kendin Yap