Konu: Yine KARBODÝOKSÝT  (Okunma says 15226 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yine KARBODÝOKSÝT
« Yantla #15 : Nisan 24, 2008, 16:47:36 s »
Tuz ruhu daha ucuz ve etkili olur sanýrým pH düþürmede akvaryumda da kullanabilirsiniz. 2-3 damla/lt  ;D Az kullanmadým deðil. Hatta hala kullanýyorum. Tabii suyu yumuþamaya meyilli hale getirince azcýk Co2'yi görünce pH 6 oluveriyor.

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #16 : Nisan 24, 2008, 19:27:52 s »
Birkan bir kaç yerden okuduðuma göre ph için tuz ruhunu kullanmak oldukça sakýncalýymýþ, fosforik asit, sitrik asit yada torf kullanýlýyormuþ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #17 : Nisan 24, 2008, 20:08:52 s »
Tuz ruhu biraz sert. Kullanýmda dikkat etmeli. Dengesizlik oluþturunca kurtaramayabiliyorsun. Ben düþük dozlarda sadece pH CO2 görününce kolay düþsün diye kullanýyorum. Malatya'da çeþme suyu 8.0 da :)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #18 : Nisan 26, 2008, 23:09:18 s »
Bizim konu tuvalet temizliðine kadar gelmiþ.  Hoþnut kaldýðým seramikli difüzörlerin temizlenmesi ile ilgili bir bilgiye rastladým. %6 çözeltili hidrojen peroksit ile temizleniyormuþ.
Eczahanelerde satýlan oksijenli su dedikleri sývý %3 H2O2 içeren sudur. Bununla temizleyebiliriniz. Seramik üzerine bunu döküp birkaç dakika beklerseniz sanýrým temizlenecek.

Bu arada, bir tankta CO2 öncesi ve CO2 verildikten 5 gün sonrasý görünüm

http://www.youtube.com/watch?v=wXULebS2rWs&feature=related

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #19 : Nisan 26, 2008, 23:35:05 s »
Co2 artýi azalýþý etkisini hemen gösteriyor. Mesela benim þiþe 3-5 gündür gazý kesti. Fotosentez oraný aþýrý düþtü þu an. O eski baloncuk baloncuk çýkýþlar yok. Bir an önce þiþeyi yenilemek gerek. Tüplü sistem kullanmamanýn zararlarý.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #20 : Nisan 27, 2008, 11:23:38 »
Co2 nin etkisi tabiki tartýþýlmaz. Çok kýsa sürede çok büyük deðiþiklikler yapýyor bitkilerde. Bende yakýnda nano'da seramik tablalý mayalý sisteme geçeceðim ama artýk iki þiþe mayalý sývý hazýrlama fikri nedense hiç hoþ gelmiyor kulaða  ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #21 : Nisan 27, 2008, 13:33:18 s »
Ufak nanolara en güzeli Seachem Excel bence. Görselliði bozacak bir malzeme eklemeye de gerek kalmýyor. Ama sizin nano pek ufak sayýlmaz. Maya daha verimli tabii.