Konu: Boyu Karbondioksit Difizörü  (Okunma says 4580 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Boyu Karbondioksit Difizörü
« : Haziran 05, 2008, 22:10:38 s »
Ýyi akþamlar. Bugün birincisini vantuz takma sýrasýnda kýrdýktan sonra ikinci Boyu CO-130 difizörüm elime geçti ama tam baðlayacakken aklýma bu alet nasýl kullanýlýyor sorusu geldi. Bu difizörün içini suylamý doldurmam gerek yoksa içi boþ kalacak ve ucuna direk mayalý sistemdenden gelen hava hortumunu mu baðlayacaðým.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ynt: Boyu Karbondioksit Difizörü
« Yantla #1 : Haziran 05, 2008, 22:53:16 s »
Ýyi akþamlar. Bugün birincisini vantuz takma sýrasýnda kýrdýktan sonra ikinci Boyu CO-130 difizörüm elime geçti ama tam baðlayacakken aklýma bu alet nasýl kullanýlýyor sorusu geldi. Bu difizörün içini suylamý doldurmam gerek yoksa içi boþ kalacak ve ucuna direk mayalý sistemdenden gelen hava hortumunu mu baðlayacaðým.

Geçmiþ olsun, ben de çok kýrdým. :D  Vantuzu çok aþaðý indirmeye çalýþmayýn. Bir vantuz da hortum üzerine takýp, iki vantuzla dibe yakýn, seramik yukarý bakmak üzere cama yapýþtýrýn. Ýçi boþ kalacak. Maya kabýndan gelen sývý burada birikiyor. Yukarýndan hava taþýndan çýkar gibi, fakat çok daha ince CO2 çýkacak. Bazýlarýnýn seramik porozitesi büyük, taneler de büyük oluyor ama filtre çýkýþýný bunun üzrine yönlendirdiðinizde akýntý ile CO2 tanecikleri yukarý hemen çýkmayýp akvaryum içinde dolaþýrken suda çözünür. Bu difüzörün önemi, maya kabýndan gelen sývýnýn haznede birikip tank suyuna karýþmamasý.

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
Ynt: Boyu Karbondioksit Difizörü
« Yantla #2 : Haziran 08, 2008, 02:21:48 »
Bendekini de kýrdým.(ista) kýrýlan yerden biraz bantla sarýp hava hortumunu üzerine taktým. Þu an sorunsuz çalýþýyor. Bir haftaya kadar vereceðim sipariþte boyu difüzör de olacak. Ben bndeki difüzöru suya sokmadan önce maya kabýna takýp üzerindeki seramik tablayý ýslatýyorum(akvaryuma sokup çýkararak) Bu sayede basýnç düþükken difüzörün içine su giriþi olmuyor.(bunu yaþadým) Kuru iken de basýnç oluþmuyor ve hava geçiþi çok kolaylaþýyor. Basýnç yeterli seviyeye geldikten sonra akvaryuma yerleþtiriyorum. Þu an bu yöntem iþe yarýyor ve bunu kullanýyorum belki sizin de iþinize yarar :)