Merhaba aranıza yeni katıldım.Benim 3 tane akvaryumum var.Akvaryum ölçülerim 1-) 120boy 70en 70 derinlik 2-) 120boy 65en 70 derinlik 3-)120boy 70en 45derinlik 1ve 3 ncüde bitkilerim mevcuttur.Ne marka bir aydınlatma ve kaç adet olmalı? Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
Merhaba. Hoş geldiniz.
70 cm. derinliğindeki akvaryumunuzda bitkiler yoğunlukta ise size 200+200=400 watt MH lamba öneriyorum. ama bitki yoğunluğu fazla değil ve şiddetli ışık ihtiyacı olan bitkiler yoksa 2adet 36 watt grolüx ve 2adet 36 watt daylıghet flourasan öneriyorum.55 cm üstü akvaryumlar bitkili akvaryum için pek uygun değil.
45 cm derinliğindeki akvaryumunuz, bitkiler için tam ideal derinliğe sahip. Bu akvaryumunuzda aşırı uzamayan her türlü bitki iyi bir ışıklandırmayla ve co2 takviyesiyla başarıyla yetiştirilir. Işık miktarına gelince beslenen bitkilerin ışık ihtiyacıda göz önünde bulundurularak lt başına 0.5 ila 1 watt ışık hesaplanılarak ayarlanır. ancak 0.5watt lt başına düşen minimum ölçüdür.
Bitki yoğunluğuda göz önüne alınarak, 2adet 36 watt grolüx, 1adet 36 watt daylıght,1adet36 watt aquarelle veya Osram flora kombinasyonu kullanılabilir