Konu: zemin bitki türleri hakkýnda...  (Okunma sayýsý 7092 defa)

dani06

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
zemin bitki türleri hakkýnda...
« : Eylül 18, 2008, 20:47:39 ös »
merhaba...  ben uzun yýllar chiclid besledim... ancak þu an akvaryum kurabileceðim yerin darlýðýndan büyük bir akvaryum kuramýyorum... bitki aðýrlýklý neon akvaryumu kurmak istiyorum... dizaynda kullanmak istediðim bitkiler: arka planda saz ya da amazon, kütük üzerine java fern ve zemine de riccia... ancak riccia bulmak biraz zor zemin için kullanabileceðim baþka bitki türkeri var mý? ve kullanabileceðim en iyi zemin malzemesi ne olmalý sizce? aklýmda 0,5 mm lik kuartz var...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: zemin bitki türleri hakkýnda...
« Yanýtla #1 : Eylül 18, 2008, 21:15:22 ös »
Hemianthus ya da glossogtima düþünmelisiniz. Zemin de Hagen siyah kum favorim. Ben çok memnunum. Aydýnlatmanýz da iyi olmalý bu arada

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #2 : Eylül 21, 2008, 21:14:09 ös »
Birkan'a tamamen katýlýyorum ama tavsiye ettiði bitkilerin zorlu bitkiler olduðunuda belirtmeliyim. Küçük bir akvaryum kuracaðýnýz için saz tavsiye etmem boylarý 2 metreyi geçebiliyor onun yerine baþka birþey kullanýn. Riccia'da zaten taban bitkisi deðildir ve arasýndaki hava kabarcýklarý nedeniyle su üstüne çýkacaktýr yere sabitlenmezse.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Eylül 22, 2008, 16:52:24 ös »
Bence riccia taban için baþvurulacak son bitki. Tabana sabitlemek gerektiðinden esnek davranamýyorsunuz ve riccianýn çevresine baþka hiç bir bitki koyamýyorsunuz.

dani06

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
« Yanýtla #4 : Ekim 03, 2008, 09:37:02 öö »
ancak inanýlmaz güzel bir görüntüsü var... birde genelde akvaryumda yapýlacak deðiþiklikler göz önünde tutularak kare çelik kafesler içinde zemine yerleþtirilebiliyor... böylece eðer yeni bir bitki dikmek istiyorsanýz eðer tek yapmanýz gereken ordaki kare modülü çýkarmak o kadar...

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #5 : Ekim 03, 2008, 23:29:20 ös »
Bence riccia'yý sineklik yada banyo lifleriyle kütük kaya gibi þeylere sarmak çok daha güzel olacaktýr. Tabanda kullanmayý bir zamanlar bende çok istemiþtim ama taban bitkisi konusunda o kadar alternatif varken gereksiz geldi.