Konu: kiraz karideslerim anýnda öldü  (Okunma sayýsý 19681 defa)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: kiraz karideslerim anýnda öldü
« Yanýtla #15 : Temmuz 24, 2009, 15:41:09 ös »
Potasyum gübrelemesinden hiç anlamam ama 7 ml de az deðil yaa ;D Gerçi benim karideslerim de gayet buble takýlan tankýmda yani býrakýn gübreyi  doðru düzgün yem bile atmaz bütün gün yosunlarýn arasýnda ekmek müacadelesi veren karideslerim de sýrayla ölmüþlerdi birer birer. Acaba yaþlý karidelsler miydi, biliyorsunuz ömürleri de kýsa epey  :-\

miyaw33

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
« Yanýtla #16 : Temmuz 24, 2009, 16:26:01 ös »
tunç beyden almýstým,2 si yetiþkin gerisi genç karideslerdi.en mantýklý cevap co2 gibi .

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #17 : Temmuz 24, 2009, 17:37:28 ös »
Suyun Ph ve Kh (alman sertliði cinsinden) deðerlerini biliyorsanýz sudaki CO2 oranýný bulabilirsiniz.

miyaw33

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #18 : Temmuz 24, 2009, 17:55:18 ös »
yarýn sonucu yazarým ph ve kh

volkantr34

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÃœRSOYLAR
« Yanýtla #19 : Ekim 04, 2009, 05:16:45 öö »
Barýþ bey sonucu yazmamýþ ama 2 seneye yakýn bir süredir tecrübesini yaptýðým kiraz karideslerin ph dalgalanmalarýna çok duyarlý olduklarýný söylemeden geçemeyeceðim.Büyük ihtimal fazla gelen co2 gündüz gece arasýnda ki ph'ý dalgalandýrdý ve buda karideslerin ölümüne sebep oldu.. Ek olarak Barýþ bey eðer foruma geliyorsa þunuda sormak istiyorum kendisine , potasyum kullandýðýndan beri hiç corydoras yada besliyorsanýz moli balýðý kaybý yaþadýnýz mý ? 7 ml zaten sizin su hacminize fazla olan bir miktar.. Ben ne zaman potasyum kullansam corydoras ve moli'lerim karýn çökmesi hastalýðýna yakalanýp öldüler.1 deðil 2 deðil 3 deðil ne yazýk ki. Ama sadece bu 2 tür etkileniyor baþka türler deðil.  ???

miyaw33

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #20 : Aralýk 03, 2009, 20:42:30 ös »
Merhaba,ölen karideslerimin yerine 6 yeni karides almýstým,þuan enaz 200 yavru oldular,arkadslarýma dagýttým bolbol(aðrýda benden baskasýnda yoktu karides sýmdý enaz 20 kýsý karides beslýyor).Tankýmýda 100 litreye çýkardým,co2 olayýný tamamen bitirdim,þuan tankýmda nilüfer,java moss ve anubias var,onlarda co2 olmadan sorunsuz devam ediyorlar.Akvaryumumda moli balýðý bolca var ve potasyum vermemde sorun cýkmadý henuz;molilerim hamile ve karýnlarý zaten sýs.

volkantr34

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÃœRSOYLAR
« Yanýtla #21 : Aralýk 04, 2009, 02:03:23 öö »
Potasyum olayýný bende çözdüm , teþekkür ederim.Bu aradada gözünüz aydýn güle güle büyütün karideslerinizi :)