Konu: Bitkili Melek - Kurulum  (Okunma says 11300 defa)

coyote

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
Bitkili Melek - Kurulum
« : Ekim 27, 2008, 13:42:49 s »
Herkese Merhaba,

Forumunuzda ve ciddi olarak bir bitkili tank kurulumunda yeniyim. Yeni sponsorunuz ve ihtiyaçlarýmýn bir çoðunu saðladýðým Maltepe Pet sayesinde bu forumdan haberim oldu ve kurulumumu sizlerle paylaþmak istedim.

Uzun zamandýr bitkili bir tank kurmayý istiyordum. Bir arkadaþým sayesinde de bitkili melek tanký olmasýna karar verdim. Maltepe Pet Yýldýrým Bey, arkadaþým Samet ve burada ve diðer forumlarda bilgilerini, tecrübelerini paylaþmaktan çekinmeyen sizler sayesinde aþaðýdaki tank ortaya çýktý.

Akvaryum : Yaðmur Marka 100x40x50h (Net hacim yaklaþýk 150 lt)

Taban Malzemesi : (Alttan üste doðru)
                            4 kg Fondo Vivo
                            1 kutu Red Sea Flora Root
                            5 lt JBL Aquabasis Plus
                            40 kg Siyah kum
                            Toplam taban kalýnlýðý yaklaþýk 10-12cm

Filtreleme : Eheim 2226-02 Professional 950lt/h
                 Filtreleme malzemeleri alttan üste : Eheim Ehfi Mech, Eheim Mavi Sünger, Eheim ehfi Substrat Pro, Sera Super Peat, Eheim Elyaf

Isýtma : Tetra Tec Isýtýcý 300W - Isý 26 derecede sabit.

Aydýnlatma : 2x30W Sylvania Grolux
                   2x30W Sylvania Aquastar

Dekorasyon : 1 adet büyük bok Mahogany kökü, 6-7 adet taþ

Bitkiler : Rotala rotundifolia
             Vallisneria spiralis ''Tiger''
             Echinodorus cordifolus
             Shinnersia rivularis
             S. Platy
             Echinodorus Rose
             Pogostemon helferi
             (Bitkiler 25.10.2008 Cumartesi dikildi)

Gübreleme : Red Sea Flora Root (Fondo vivo üzerine bir kutu yayýldýðý için en azýndan 6 ay kadar tablet gübre kullanma niyetinde deðilim. Ancak bitkilerin geliþimine göre daha sonra gerekirse takviye yapacaðým)
                   Seachem Flourish Potassium (Dün 5ml ekledim. Üzerinde 2-3 günde bir uygulanmasý tavsiye ediliyor. Sizin düþünceleriniz nedir?)
                   Tetra Flora Pride (Sipariþini verdim bekliyorum. Uygulamasýný gelince öðreneceðim)

CO2 : Sanýrým tüplü sistem alacaðým bir ay içerisinde. 

Aþaðýda da kurulum ve sonrasý ile ilgili birkaç resim bulunmaktadýr. Estetik, teknik her türlü yorumlarýnýz için þimdiden çok teþekkürler. Özellikle gübreleme konusunda fikirlerinize ihtiyacým var.

Fondo Vivo Yerleþtirildi

JBL Aquabasis Plus Yerleþtirildi

En büyük yardýmcým olmasa da desteðini esirgemedi oðlum

Siyah kum da yerleþti sayýlýr

Bitkiler de dikildi. Genel görünüm böyle oldu.

« Son Dzenleme: Ekim 27, 2008, 15:08:21 s Gnderen: coyote »

coyote

• Yeni üye
  • *
Ynt: Bitkili Melek - Kurulum
« Yantla #1 : Ekim 27, 2008, 13:45:36 s »
Resimler link olarak çýktý. Bunlarý nasýl thumbnail ya da daha büyük hale getirebileceðimi bilmiyorum. Biraz ImageShack çalýþmam lazým galiba. Eðer düzeltebilen olursa çok sevinirim. Kusura bakmayýn.

"Resimleri thumbnail haline getirebildim."
« Son Dzenleme: Ekim 27, 2008, 15:10:47 s Gnderen: coyote »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Ekim 27, 2008, 15:54:50 s »
Gerçekten planlý bir kurulum olmuþ. Gerçekten harika, elinize saðlýk. Kurulduðu an bile bu kadar güzel olan bir tank görmemiþtim ;D Balýk sayýsý ve türü olarak ne düþünüyorsunuz ? Sadece melek mi ?

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ekim 27, 2008, 16:16:57 s »
Birkan Bey,

Çok teþekkür ediyorum. Daha da iyi yapmak için uðraþacaðým. Hepsi sizler sayesinde inanýn. Bundan sonra da yardýmlarýnýza ihtiyacým olacak.

Sanýrým sadece melek olacak. Blue Zebra, Ýnci Gövde, ya da Black Lace þu andaki düþüncem. Tek ya da karma da olabilir. Meleklerle ilgilenen arkadaþlarýn fikirlerini de duymak isterim tür konusunda. 1-2 tür çöpçü, albino cüce vatoz büyük ihtimalle eklenecek ama kardinal neon, rasbora gibi türleri pek düþünmüyorum. Sizce baþka alternatif/ler ne olabilir?   

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ekim 27, 2008, 16:30:46 s »
Zebra melekler süper gerçketen, bir ara ben de besledim. Çok güzel balýklar.

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Ekim 27, 2008, 16:42:07 s »
Zebra'larý temin etme konusunda bir sýkýntým olmaz sanýyorum. Maltepe Pet aralýklarla getiriyor, þu anda bile ellerinde var ama suyum henüz balýklarý ekleyebileceðim düzeye gelmedi. En azýndan 15-20 gün böyle devam eder.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #6 : Ekim 29, 2008, 20:24:49 s »
Kaðan bey Birkan'ýn dediði gibi planlý programlý ve çok düzgün bir kurulum. Umarým (hatta eminim) baþarýya ulaþacaktýr. Balýk seçiminizde iyi ama melek için kapasitenin biraz daha büyük olmasý görsellik olarak çok çok daha iyi olurdu. Yani hem uzunluðun hemde yüksekliðin fazla olmasý hem besleyeceðiniz canlý sayýsýný arttýrýr hemde melek'lere çok daha rahat hareket etme ortamý saðlardý. Bence de Melek'lerin yanýna baþka balýk eklemeyin ki zaten melek birazda avcý bir tür olduðundan diþine göre balýklara rahat vermeyecektir zamanla. Yeni geliþmeleri merakle bekliyorum.

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Ekim 30, 2008, 00:51:32 »
Barýþ Bey,

Ýlginiz ve yorumlarýnýz için teþekkürler. Baþlarken bana yüksekliðin en az 50cm olmasý gerektiði söylendi, ancak 10-12cm taban yüksekliðini göz ardý ettim. Umarým bu haliyle de mutlu etmeyi baþarýrým melekleri. Çöpçü ve vatoz türleri dýþýnda herhangi bir balýk eklemeyi açýkçasý zaten hiç düþünmemiþtim.  Sizce kaç melek olmalý bu tankta? Þu anda 3 günde bir 5ml potasyum ekliyorum. Sazlarýn bazý yapraklarýnda çürüme var. Anormal bir durum olduðunu sanmýyorum. Gözlemliyorum. Eklemiþ olduðum fotoðraflar dýþýnda baþka bir deðiþiklik, geliþme yok þu anda. Balýklar için çok acelem yok ama artýk araþtýrmaya da baþladým. Kaç balýk koymam ve gübreleme konularýnda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #8 : Ekim 31, 2008, 16:39:17 s »
Net hacminiz 150 litre ise bunun brüt'ü 100 civarý olacaktýr sanýrým taban ve ekipmandan sonra. Ýlerisinide düþünerek akvaryuma en fazla 6 tane melek almanýz sanýrým yeterli olacaktýr. Ýlk geldikleri küçük boydayken akvaryumda pek birþey belli olmaz ama büyüdüklerinde o 6 melek akvaryumda göz dolduran bir görüntü oluþturacaktýr. Özellikle o koca halleriyle bitkilerin aralarýndan geçerkenki kývraklýklarý ve zariflikleri gerçekten muhteþem. Saz kolay bir bitki olsada çabukda yok olabilen biraz hassas bir bitki. Kökler saðlam oldukça çürüyen yapraklarýn yerine fazlasýyla yenisi gelir. 5 ml potasyum kapasitenize göre az gelir miktarý arttýrabilirsiniz. Tabi öncelikle en önemli þey brüt su miktarýný bilmeniz. Gübrelemede en önemli þeylerden bir tanesidir.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #9 : Ekim 31, 2008, 20:14:59 s »
Çok güzel ve baþarýlý bir kurulum olmuþ , tebrikler . Bitkiler geliþince gerekli düzenlemeyi yaptýðýnýzda çok daha güzel olacaðýndan eminim . Tür olarak 6 adet silver melek(3-4-5 cm) , 5 adet corydoras(sterbai,panda vs) , 5 adet otocinclus ve 10 adet balta çok güzel olur bence ...

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Kasm 02, 2008, 21:57:06 s »
Net hacminiz 150 litre ise bunun brüt'ü 100 civarý olacaktýr sanýrým taban ve ekipmandan sonra. Ýlerisinide düþünerek akvaryuma en fazla 6 tane melek almanýz sanýrým yeterli olacaktýr. Ýlk geldikleri küçük boydayken akvaryumda pek birþey belli olmaz ama büyüdüklerinde o 6 melek akvaryumda göz dolduran bir görüntü oluþturacaktýr. Özellikle o koca halleriyle bitkilerin aralarýndan geçerkenki kývraklýklarý ve zariflikleri gerçekten muhteþem. Saz kolay bir bitki olsada çabukda yok olabilen biraz hassas bir bitki. Kökler saðlam oldukça çürüyen yapraklarýn yerine fazlasýyla yenisi gelir. 5 ml potasyum kapasitenize göre az gelir miktarý arttýrabilirsiniz. Tabi öncelikle en önemli þey brüt su miktarýný bilmeniz. Gübrelemede en önemli þeylerden bir tanesidir.

Akvaryumun ölçüleri 100x40x50, böylece brüt hacim 200lt. Akvaryumun içine eklenen malzemelerle birlikte 150lt'ye düþtüðünü tahmin ediyorum. Açýkçasý net su miktarýný ölçmedim  ::) Sanýrým bu saatten sonra da ölçmem zor. Artýk bitkilerin geliþimlerine dikkat edip ayarlama yolunu seçeceðiz.

Çok güzel ve baþarýlý bir kurulum olmuþ , tebrikler . Bitkiler geliþince gerekli düzenlemeyi yaptýðýnýzda çok daha güzel olacaðýndan eminim . Tür olarak 6 adet silver melek(3-4-5 cm) , 5 adet corydoras(sterbai,panda vs) , 5 adet otocinclus ve 10 adet balta çok güzel olur bence ...

Teþekkürler. Artýk bu hafta coryleri temin etmem uygun olur. Bir kaç tane de cüce vatoz olsa fena olmayacak sanýrým.

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #11 : Kasm 13, 2008, 12:03:56 s »
Selamlar,

Akvaryumuma meleklerimi ve bunlarýn yanýnda da Sae ve Otocinclus'larý ekledim. Son halinden birkaç kare:

« Son Dzenleme: Kasm 13, 2008, 12:05:06 s Gnderen: coyote »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #12 : Kasm 13, 2008, 15:24:30 s »
Çok güzel olmuþ emeðinize saðlýk. Bitkilerde geliþince eminim daha güzel olacaktýr.
« Son Dzenleme: Kasm 13, 2008, 16:10:57 s Gnderen: aqua_boy »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #13 : Kasm 13, 2008, 19:05:40 s »
Merhabalar,

Akvaryum gerçekten göze hoþ görünüyor. Bitki yerleþimi iyi görünüyor, ancak yeni kurulum için 120 watt ýþýk altýnda sanki biraz yetersiz gibi. Akvaryumun net hacmi 160-170 litre gibi düþünürsek oldukça yüksek bir ýþýk. Buraya geldiðinizde CO2 konusunu konuþtuk mu tam hatýrlayamýyorum ama yukarýda hiç bahsi geçmediðimden verip vermediðinizi yada yöntemini de sormak isterim. Ýlk önce hallolmasý gerekn konu kanýmca bu, gübrelemeyi de ona göre düþünmek gerekir.

coyote

• Yeni üye
  • *
« Yantla #14 : Kasm 13, 2008, 22:35:01 s »
Çok güzel olmuþ emeðinize saðlýk. Bitkilerde geliþince eminim daha güzel olacaktýr.

Harun Bey Teþekkürler...
Merhabalar,

Akvaryum gerçekten göze hoþ görünüyor. Bitki yerleþimi iyi görünüyor, ancak yeni kurulum için 120 watt ýþýk altýnda sanki biraz yetersiz gibi. Akvaryumun net hacmi 160-170 litre gibi düþünürsek oldukça yüksek bir ýþýk. Buraya geldiðinizde CO2 konusunu konuþtuk mu tam hatýrlayamýyorum ama yukarýda hiç bahsi geçmediðimden verip vermediðinizi yada yöntemini de sormak isterim. Ýlk önce hallolmasý gerekn konu kanýmca bu, gübrelemeyi de ona göre düþünmek gerekir.

CO2'yi þimdilik Brightwell'in sývý karbon'u ile idare ediyorum. CO2 ekipmanlarý gelmemiþti daha. (Geçen hafta sonu yoktu en azýndan). Geldiyse bir ara onu da halledelim. Iþýklandýrma ile ilgili de konuþuruz bu arada uðradýðýmda. Adam olacak hepsi bir þekilde :)