Konu: Difüzör veya Reaktör  (Okunma says 15458 defa)

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Difüzör veya Reaktör
« Yantla #15 : Ocak 26, 2009, 18:21:47 s »
Arkadaþlar merhaba, mayalý sistemle CO2 saðlýyorsanýz en güvenli ve faydalý yöntem "misting" olarak tabir edilen kafa motoru vasýtasýyla püskürtmektir. Bu sistemle hem ters basýnç riskinden kurtulurken hem de istenen bir baþka özellik olan ayarlanabilir su sirkülasyonu saðlanacaktýr. Eðer basýnçlý sistem kurup, tüp ile CO2 saðlýyorsanýz (ticari düþünerek yazdýðýmý sanmanýzý istemem) Amerika'yý yeniden keþfetmeye pek gerek olduðunu sanmýyorum. (Gerçekten) Ýyi iþ gören bir difüzör yapýp kullanmak istiyorsanýz, bu iþ için harcayacaðýnýz paraya piyasadan alabileceðiniz pekçok modelde difüzör mevcut. Bunlar arasýndan zevkinize ve bütçenize göre bir tane seçebilirsiniz.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #16 : Ocak 26, 2009, 21:03:30 s »
Ben de direk kafa motoruna hortumu baðlý sistem kullanýyorum.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #17 : Ocak 26, 2009, 23:20:28 s »
ben mayali sistemde ic filtre ve suluk la yaptigim vortex i kullaniyordum. co2 gayet guzel cozuyordum tanecikler gercektende cok kucuktu ve bekledigim gibiydi. tuplu sistemde sonra can difuzor kullanmaya basladim hem akvaryumda az yer kapliyordu hemde cozdugu co2 parcaciklari eski sistemimle ayniydi hatta tanecikler daha fazla su an. bu benim gozlemlerim.