Konu: Ýlk bitkili akvaryumum  (Okunma says 15586 defa)

blackface50

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
Ynt: Ýlk bitkili akvaryumum
« Yantla #15 : Mays 13, 2009, 07:48:25 »
Linkler için teþekkür ederim.
otuz.com daki ürünün aynýsý koçtaþtan aldým 13 liraya.
Kurdum ve ýþýðý aç ýþýðý kapa derdinden kurtuldum..
2 tane aldým birini bitkili akvaryumda kullanacaðým diðerini beslediðim su kaplumbaðalarýnýn kuru alan lambasýna baðlayýp kullanacaðým.
Bitkilerin biraz canlanmasýný bekliyorum.canlansýnlar arkada lacivert fonlarýyla resimlerini çekip koyacaðým.
Bu arada dýþ filtrenin su emiþ borusunu kýsalttým ve arkaya aldým,ayný þekilde krema pompasýnýda arkaya aldým.
Ýçinde neon,lepistes,platy,cüce vatoz ve kiraz karisedi besleyacaðim.
Tankýn dengesinin kurulmasýný bekliyorum.
bu gün 5. günü tankýn 5 gün daha bekleyip neonlar hariç diðer canlýlarý koymayý düþünüyorum.
Bir sakýncasý olur mu?
Þimdiden teþekkürler.

path_finder

• Yeni üye
  • *
  • leti: 12
« Yantla #16 : Mays 27, 2009, 22:33:57 s »
potasyum sývýyý nereden temin ettiniz acaba ? Ýnternetten sipariþ edebileceðimiz bir yer varmý bildiðiniz, toz potasyum olmasý tercihimdir aslýnda.

kolay gelsin

volkans

• Üye
  • **
  • leti: 26
« Yantla #17 : Mays 27, 2009, 23:30:37 s »
Bu ürün iþinizi görür. Pekçok sitede bulabilirsiniz..

http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishPotassium.html

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #18 : Mays 31, 2009, 22:05:34 s »
Bende konunuza bir þekilde katýlmak istedim.. Bende iþyerimde ki tanktan sonra evimede yeni bir bitkili tank kurdum ama biraz aceleci davrandýðým için nitritle baþým dertteydi.Kendi tankýmla konuya girmemin sebebi benimde co2 olayýna olan merakýmýn bu konudada konuþulmasýydý.Biliyorsunuz ki yeni kurulan tanklarda nitrit yok olana biyolojik denge oturana kadar teorik olarak co2 eklemek banada biraz erken gibi geldi.. Neden derseniz eðer bitkiler asidik ortamda besinleri daha iyi alýrlar ve biz co2 vererek ph'ý düþürerek su biraz daha asidik hale getireceðiz gerçi bu iyi bir haber gibi gelsede nitritinde asidik ortamda týrmanýþa geçtiðini unutmamak gerek diye düþünüyorum.Özellikle yeni kurulan tanklarda.. Benimde tankýmda þuan bitkilerim iyi durumda fakat nitritim yüksek ph'ýmda 5,5 - 6 arasýnda bu sebepten balýk ekleyemiyorum.En azýndan ph nötr duruma gelene kadar.. 2 adet sae flying fox var ve bu balýklar hiçbirþeyden etkilenmeyen çok enteresan balýklar o yüzden tankýmda iþler yolunda mý deðil mi anlayamýyorum.. Bu sebepten beklemeye aldým tanký oturana kadar.. Barýþ bey gerçi hemen co2 kurmuþ ama ne kadar süre sonra balýk ekledi oda var tabii.. Co2 kuracak benim gibi arkadaþlar için biraz daha detaya girerse memnun olurum..

Bu arada Örsan bey vortex olayýnýz için diðer konunuzdan buraya geçtim.. Vortex'in oluþmama sebebi az vermiþ olduðunuz co2 yada akvaryumunuzun küçüklüðü deðil.. Co2'yi çözmek için kullandýðýnýz aparatýn uzunluðu kýsa gelmiþ olabilir.Bu þekilde çok kabarcýk kaçýrabilirsiniz.. Kullandýðýnýz dýþ filtre o tanka göre sanki çok kuvvetli gibi geldi bana eðer su emiþ kýsmýnda ki vanayý kýsmadýysanýz içerde fýrtýnalar esiyordur.. O þekilde sürekli dalgalanan yüzeyde co2 hemen buharlaþacaktýr diye düþünüyorum.. Bu arada co2 kurmadýn bunlarý nerden biliyorsunuz diyebilirsiniz , co2'yi kurana kadar bu konu ile ilgili ne var ne yok yerli yabancý tüm siteleri araþtýrýyorum ve vortex ile ilgili sorun hep aynýydý çözümüde dediðim vortex'in oluþturulacaðý aparatý uzatarak ve içinde ki dönmeyi saðlayacak akýntýyý tüpün içine açýlý bir þekilde vererek çözüyorlardý.. Yanlýþým varsa üstadlar düzeltsinler lütfen..

Saygýlar