Konu: anubiaslar çiçek açsýn  (Okunma says 4535 defa)

sinanyas

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
anubiaslar çiçek açsýn
« : Ocak 27, 2009, 15:04:44 s »
Saðlýklý anubiaslarým var (Dev anubias, Anubias barteri, Anubias barteri var nana). Düzenli olarak yaprak çýkarýyorlar, tabandan seranýn gübrelerini veriyorum.Ayrýca zaman zaman sývý gübrede kullanýyorum. Ýstiyorum ki çiçek açsýnlar. Ne yapmam gerekir. 

Saygýlar,

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: anubiaslar çiçek açsýn
« Yantla #1 : Ocak 27, 2009, 16:29:55 s »
Anubias türünden bitkiler zaman zaman, saðlýklý olmalarý ve aradýklarý besinleri suda bulabilmeleri durumunda rizomlarý üzerinden aynen yaprak verirmiþ gibi çiçek açabilirler. Bazý durumlarda bitkinin üzerinden birden çok daha fazla sayýda çiçek ayný anda bulunabilir. Çiçekler fazla uzun ömürlü deðillerdir ve ortalama 10 gün gibi bir sürenin ardýndan bozulmaya baþlarlar. Bozulma belirtileri baþladýktan bir iki gün sonra bu çiçekleri mümkün olduðunca aþaðýdan kesmenizi tavsiye ederim. Bu bitkiyi kendi bünyesinin oluþturacaðýndan daha fazla çiçek vermeye zorlamanýn yolu suya daha fazla sývý fosfat içerikli gübre katmak olacaktýr. Ancak fosfat ilavesi yaparken tüm diðer parametreleri de kontrol etmek gerekir, çünkü fosfat tüm bitkilerde geliþimi hýzlandýracaðýndan bitkilerin her türden besine olan ihtiyacý artacak ve diðer besinlerin suda tükenmelerine neden olabilecektir. Böyle bir durumda da denge bozulmuþ olacaðýndan çok ciddi alg sorunlarý ile karþýlaþmanýz kaçýnýlmaz olacaktýr.

sinanyas

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #2 : Ocak 27, 2009, 18:14:16 s »
Teþekkür ederim. Çiçeksiz anubias mý yosun mu? Tercihim elbette ki çiçeksiz anubias'dan yana olur.  Riske girmek istemem.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #3 : Ocak 27, 2009, 18:38:10 s »
Yalnýz Anubias türleri hakkýnda birþey hatýrlatmak isterim. Bu bitkiler düþük destekli akvaryumlarý ve gölge alanlarý severler. Bunun aksi durumlarda yapraklarýnda GSA (Yeþil nokta alg) oluþumu çok sýk görülmektedir. Hatta neredeyse GSA'sýz Anubias olmaz bile denebilir (istisnalar kaideyi bozmaz). Bu bitkilerin en büyük besin ihtiyacý demir ve fosfattýr. Ayrýca fosfat oraný yüksek olan dengeli akvaryumlarda GSA oluþumu da minimum hatta sýfýr olmaktadýr.