Konu: 8 litre nano karides akvaryumu  (Okunma says 14873 defa)

bengin2006

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
8 litre nano karides akvaryumu
« : Ekim 08, 2009, 20:52:25 s »
Merhabalar,

42 lt bitki ve 120 lt malawi akvaryumundan sonra nano karides akvaryumu kurmaya karar verdim. 28,5*14*21 bir akvaryum alýp kum olarak 2 lt siyah kum , 1 adet mango kökü , siyah fon , boyu marka þelale filitre , ýþýk olarak masa lambasý 18 w /100w tasarruflu ampül , co2 sistem olarak  oista co2 diffuser setini kullanýyorum. Bitki olarak þu an  suüstü bitkisi olarak mercimek , 3 kök Ech. xingu ( zemin çimi ) ,  manga kökünün üzerine 1 adet  monosolenium tenerum - levermos ve zemine kayalara sarýlmýþ java moss (vesicularia dubyana) ekledim. Son olarakta internetten sipariþ ettiðim eleocharis parvula gelince arkaya onlarý yerleþtireceðim. Canlý olarakta þu an 25 tane küçük kiraz karides var. Onlarda büyüyünce sayýsýný azaltýp 12-13 tane býrakmayý düþünüyorum. Gübre olarak sera florena kullanýyorum . Sizce bu akvaryuma daha birþey yapabilir miyim ? Bu seçtiðim bitkiler yeterlimidir ve bu bitkilerin bakýmý ve gerekli su deðiþimi nasýl olmalýdýr. Bu konuda yardýmcý olabilirseniz sevinirim.

Teþekkürler

« Son Dzenleme: Ekim 08, 2009, 21:22:52 s Gnderen: bengin2006 »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: 8 litre nano karides akvaryumu
« Yantla #1 : Ekim 08, 2009, 22:04:58 s »
Hoþ küçük sevimli bir tank. Ýlk fotoðrafta aydýnlatma fazla parlamýþ. Önünü siyah ýþýk geçirmeyen birþeyle kapatýrsanýz iyi olur. Keþke kumu sererken en azýndan bir kýsýmda yükselti yapsaydýnýz. Engebeli kum daha hoþ gözükebilirdi. Ista'nýn sprey'li sistemini ne kadar zamandýr kullanýyorsunuz bilmem ama pek verimli bir sistem deðil. Bende zamanýnda denemiþtim. Gübre tercihiniz de pek iyi deðil. Hagen'in yada Seachem'in Flourish'ini öneririm. Bitki olarak daha fazla ekleme yapmayýn (parvula'dan sonra) þuan yeterince bitki var. Elinizdekiler geliþince gayet güzel olacaktýr. Su deðiþimlerini maksimum 2-3 günde bir %50 þeklinde iyi olur.
« Son Dzenleme: Ekim 08, 2009, 22:29:35 s Gnderen: Bvarisli »

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ekim 08, 2009, 23:10:32 s »
yorumlarýnýz için teþekkür ederim, Bu tanký 1 hafta önce kurdum, ve deðiniz gibi  sonraki zamanda çok güzel olucaðýna inanýyorum, %50 su deðiþimi ufak bir tank için çok deðil mi ? lakin karidesler bu kadar su deðiþiminden olumsuz etkilenmezler mi ? Ista co2 sistemini 4-5 ay daha önce bitkili tankýmda kullanýyorumdum. >Deðiniz gibi çok fazla verim alamamýþtým . Mayalý sitemleri denediðimde onlarda baþarýlý olamadým. O yuzden þimdilik günde 1 defa regülatör dolacak þekilde co2 veriyorum .2-3 saat içinde suya karýþýyor.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #3 : Ekim 09, 2009, 16:12:34 s »
Su deðiþimini her zaman iyice dinlenmiþ su ile yapýn. Eðer suyunuz çok sertse su deðiþimlerini daha düþük tutabilirsiniz.

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ekim 16, 2009, 09:32:32 »
Merhabalar ,

En son gelen bitkilerimi de ektikten sonra genel görüntüyü göstermek adýna ilgili linki aþaðýya koyuyorum. Eleocharis parvula iyi durumda olmamasýna raðmen gene de arkaya ektim. Yeniden sipariþ ettiklerim geldikten sonra onlarý aralarýna ekeceðim. Arka fon olarak kullandýðým kaðýtta kabarmalar oldu bu sefer cama yapýþan bir siyah fon almayaðý düþünüyorum. Birde camda oluþan yosunlama için alabileceðim balýk ne önerirsiniz ? Cüce vatoz seçeneðini en son düþünmek istiyorum , malum akvaryum 8 litre ve o balýk zemini çok karýþtýrýr. 

http://img62.imageshack.us/i/cimg1839.mp4/

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #5 : Ekim 16, 2009, 11:06:17 »
 Gayet güzel gözüküyor akvaryum. Camdaki yosunlanma için cüce vatoz'u bende tavsiye etmem. Yosun tükettiði kadar da pislik üreten bir canlý, bu kapasite de dediðiniz gibi olmaz. Size nerite salyangozu önerebilirim. Tabi akvaryumun üstü tam kapalý deðilse ev'i keþfe çýkmalarý muhtemeldir.

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Ekim 16, 2009, 15:36:06 s »
teþekkür ederim , öneriniz için 2 adet sipariþ verdim . Akvaryumun üzeri açýk ama artýk gözlemleyeceðim , umarým sorun yaþamam

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #7 : Ekim 16, 2009, 17:19:15 s »
 Ben neredeyse her sabah arkalarýnda býraktýklarý izi takip ederek odadan toplayýp akvaryuma atardým :D (Arkalarýnda sümüksü bir iz býrakýyorlar maalesef.)

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Ekim 18, 2009, 06:26:09 »
Heheh :) komikmiþ hakikaten, bunlar daha fýndýk büyüklüðünde , o yüzden hemen kaçabileceklerini sanmýyorum.  Ama elma salyangozlarý kadar büyüyorsa o zaman kaçabilirler,  ayrýca bunlar karada yaþabiliyor mu ? bu kadar kaçtýklarýna göre dýþarýyada uyumlular galiba :)

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Ekim 25, 2009, 15:57:06 s »
Merhabalar,

Nihayetinde Eleocharis parvula ya kavuþtum, ve hýzlýca arkayý onunla donattým iyi de durdu gibi biraz zaman geçip bitki yerine alýþýnca ve öne doðru yayýlýnca ayný boy budamak gerecek , o zaman çok daha güzel olur sanýrým. Þimdi tek eksiðim sol tarafa cam ile kütük arasýna sipariþ ettiðim ama anca çarþamba günü elimde olucak olan Hemianthus callitrichoides ''Cuba''  onu da oraya ektim mi sanýrým nano akvaryumum tamamlanacak. Aþaðýya akvaryumun son halinin videosunu ekliyorum. Ýyi yada kötü bir yorumda bulunursanýz sevinirm.

http://img20.imageshack.us/i/nanotank.mp4/

« Son Dzenleme: Ekim 26, 2009, 09:25:40 Gnderen: bengin2006 »