Konu: Taban bitkisi seçimi?  (Okunma sayýsý 6538 defa)

darkfreez

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Taban bitkisi seçimi?
« : Ocak 30, 2009, 18:01:29 ös »
Arkadaþlar akvaryumun tabanýnýn yeþil yapmak istiyorum ama akvaryum biraz lowteck bir akvaryum siz olsanýz böyle bir akvaryumda hangi taban bitkisini kullanýrdýnýz?
Ölçüler: 80x45x60h, Taban (aþaðýdan yukarý): torf, dere kumu, lav taþý kýrýðý, göl çakýlý, Toplam taban yüksekliði: 10-15cm arasý,  Aydýnlatma: 3x30w daylight günde toplam 10 saat kadar aralýklý ýþýklandýrma, diy co2, düzenli olarak gübreleme.
Gerek duyarsanýz resimde ekleyebilirim, þimdiden teþekkürler.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Taban bitkisi seçimi?
« Yanýtla #1 : Ocak 30, 2009, 18:06:20 ös »
Kerem aydýnlatmayý arttýrabilirsen kesinlikle glosso derim ama þuanki aydýnlatma ile pek mümkün deðil. Parvula deneyebilirsin ama emin deðilim yaþayýp yaþamayacaðýndan. En sonr çare Sagiratta Subulata diyeceðim ama ona da taban bitkisi demeye bin þahit lazým :D

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #2 : Ocak 30, 2009, 18:08:48 ös »
Subulata 60h'ýn 20sini alýr valla ;D Lowtechte yeþil taban zor gibi. Çok bilgim yok ama yosunlarla kaplamak(weeping moss vb.) belki daha kolaydýr ýþýk ihtiyacý falan açýsýndan.

darkfreez

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
« Yanýtla #3 : Ocak 30, 2009, 18:14:13 ös »
Valla bende ihtiyaçlarýný karþýlayamam düþüncesiyle greensock moss yerleþtirdim tabana ama onunda büyümeye pek niyeti yok gibi ???. Benimde aklýmda parvula vardý ama bende yaþayacaðýndan yaþasada yayýlacaðýndan pek emin olamadým açýkçasý.     

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #4 : Ocak 30, 2009, 23:01:50 ös »
Bulabilirsen bir bað alýp dene. Zaten çok pazla tutmayacaktýr bir baðýn maaliyeti ki denemeye deðer. Subulata gaza gelirse daha bile yükselir :) Bendekiler orman gibi olmuþtu zamanýnda.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #5 : Þubat 03, 2009, 23:54:58 ös »
Kerem bu arada greensock moss'u nereden buldun Gemlik'tenmi. Bana da bu aralar biraz moss lazým'da.