Konu: hastalýklardan býktým lütfen yardým!  (Okunma says 7429 defa)

malawi

hastalýklardan býktým lütfen yardým!
« : Mart 04, 2009, 09:48:58 »
 :-\  merhaba

85x35x40   bitkili karýþýk canlý doðuran

arkadaþlar mantar hastalýðýndan bunaldým  sera bactopur kullanýyorum  hastalýk gideriliyor yaklaþýk birhaftalýk gözlem sonunda  hastalýk sýrasýnda kaybettiðim balýklarýn yerine yenilerini alýyorum (diþi erkek populasyonunu saðlamak amacýyla)

fakat üçüncü seferdir yeni balýk eklememle mantar hastalýðý yineleniyor

1, sferde lepisteslerim
2.seferde plati lepistes karýþýk
ve þimdi son hastalýk sýrasýnda   6 aykýlýç  2 moly birkaç neon ve lepistes kaybettim

hastalýðýn düzeldiðini gözlemledikten sonra  tekrar tümü ölen aykýlýç ve diðer balýk diþi erkek populasyonu için balýk alacaðým
muhtemelen cuma yada cumartesi   

artýk korkuyorum yine hastalýk gelirse akvaryuma ÇOK BUNALDIM tedavi süreci suyun görüntüsünüde bozuyor
býrakýn görsel güzelliði ýzdýrap vermeye baþladý

LÜTFEN ÖZELLÝKLE MALTEPE AKVARYUMDAM YILDIRIM ABÝ BAÞTA OLMAK ÜZERE

BÝLGÝSÝ OLAN ARKADAÞLARIN YARDIMINI RÝCA EDÝYORUM

alýþveriþlerimde sürekli ayný yeri tercih ediyorum(maltepepet)

saygýlarýmla  ??? ???

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: hastalýklardan býktým lütfen yardým!
« Yantla #1 : Mart 04, 2009, 10:31:06 »
Cüneyt öncelikle geçmiþ olsun.Tedaviyi belki tam olarak yapamýyor olabilirsin balýk almakta fazla acele etme bekle,sýk sýk su deðiþimini yap suyun oturmasý yararlý bakterilerin oluþmasý için belli bir süre geçmesi gerekiyor bu arada balýklarýna tedaviden sonra vitamin destekli yemler ve bakteri düzenleyiciler kullan.Balýk almakta acele etmemenizin nedeni hasta balýklarýn tamamen iyileþmesi ve hastalýðýn tanktan uzaklaþtýrýlmasý gerekiyor unutmayýnki her aldýðýnýz balýk akvaryumunuzda yeni bir risk ve hastalýk baþlangýcýda olabilir.Size tavsiyem tedaviye biraz daha devam edin,hastalýktan kurtulduðunuza emin olduktan sonra balýk eklemenizi tavsiye ederim.

malawi

« Yantla #2 : Mart 04, 2009, 10:44:50 »
soner bey

teþekkür ederim  tedaviye devam etmekten kastýnýz nedir bactopur belli süreçte kullanýlýyor bildiðiniz gibi

ek bir tedavi öneriniz varmý suyun ve balýklarýn nekaat dönemi ve tam sterilizasyon için

leaf21

• Üye
  • **
  • leti: 77
« Yantla #3 : Mart 04, 2009, 11:30:37 »
öncelikle geçmiþ olsun bir zamanlar benim baþýma gelen seninde baþýna gelmiþ benim önerim ve kendimde uyguladýðým yöntem þunlar
ilk gerçekten tam olarak kurtulmak istiyorsan küçük 20*30 küçük bi tank edin kendine varsa eðer baþka bir tanka balýklarýný al ve dekor býrakma sadece hava taþý ve filitre zeminede 1cm kadar zemin kumu ne kullanýyosan onu döþe ama hastalýklý tanktaki kumu kesinlikle döþeme balýklarý alacaðýn tankta hastalýklý tankta kulanacaðýn biþe olmasýn olacaksada ýlýk suyla ve bol tuzlu suyla yýka ve bactopuru metilan mavsini kullan tankýný hazýrlayýncaya kadar
sonrasýnda hastalýklý tanký güzelce bol tuzla ve ýlýk suyla yýka sýcakta olabilir bizim için önemli olan hastalýklarýn gitmesi balýklar için yararlý olan bakteri kültürünü unutalým bütün temizliði yaptýktan sonra dekornu ve sitem ne kullanýyosan ýnlarý kur ve suyunu doldur metilan mavisi klor giderici yeni su dolumunda ne kullanýlmasý gerekiyorsa kullan ama hastalýk tedavisi için kesinlikle ilaç yeni suya ekleme ve suyu 2 gün beklet bu arada diðer tankaýndaki balýklarý gözlemle hastalýðýn hepsinde geçtiðinden emin olduktan sonra ana tankýna at balýklarý bu arada sakýn yeni balýk ekleme ve ana tankýna uv kullan ben kullanýyorum ve kulandýðýmdan bu yana hastalýktan dolayý bi zaiyat vermedim. bide küçük tanký edindiðinde onada bi küçük filitre atman yeterli ve zeminide 1cmlik kum veya baþka biþe olsada olur öyle kur ve bunun suyuna mantar ve parazit ilacý kullan yeni aldýðýn balýklarý burda 2-3 gün beklet ben bazen 1 hafta beklletiðimde oluyordu ve fark edeceksin gerçekten saðlam aldýðýn balýklarýn bazýlarý hastalýklý çýkabiliyor sonrasýnda emin olduktan sonra ana tanka atabilirsin böylelikle ana tankýn hijyenik ve çok berak su olarak görebilirsin
küçük tankýn yani karantina tankýnýn avantajý
1 en fazla 20 litre alýr
2 yer kaplamaz
3 müdahalesi kolaydýr
4 ekonomiktir 20litredir ve 2 damla ilaç kulanýrsýn ana tankýnda kirlenmez

malawi

« Yantla #4 : Mart 04, 2009, 11:36:48 »
teþekkür ederim

herkesin görüþlerini önemsiyorum konu hakkýnda yorumlarýnýzýn devamýný bekliyorum
çok bunalttý bu iþ doðru bir adým atarak bu hastalýk sorununu çözmek istiyorum

(neyazýkki karantina tanký þansým yok)

malawi

« Yantla #5 : Mart 04, 2009, 12:04:45 s »
arkadaþlar yorumlarýnýzý bekliyorum

özellikle yýldýrým abi fikirlerini bekliyorum

saygýlarýmla

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #6 : Mart 04, 2009, 15:56:28 s »
Akvaryumdaki ölümler genelde toplu balýk alýndýðýnda ya da akvaryum tam oturmadan balýk konulduðunda yaþanýyor. Biyolojik dengeniz oturmadan balýk alýrsanýz ölüme davetiye çýkarýrsýnýz. Hastalýklar açýsýndan en önemli þeylerden biri de stabil ortamdýr. Akvaryumunuzun sýcaklýðý ve su deðerleri her zaman belli deðerlerde olmalýdýr. Balýk eklerken de hepsini birden almamak gerek. Bunun dýþýnda hastalýk olmayan durumlarda hiç bir ilaç vesire kullanýlmamalý.

malawi

« Yantla #7 : Mart 04, 2009, 16:10:25 s »
yorumlara önem veriyorum ve bekliyorum

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #8 : Mart 04, 2009, 17:39:49 s »
Yukarýdaki yorumlarýn tümüne katýlýyorum. Burada sadece eklemek istediðim þey ilaç kullanýmý esnasýnda yapýlmasý gereken iki tamamlayýcý iþlemdir. Bunlardan ilki balýklarda hastalýklara yol açan organizmalarýn büyük kýsmý 30-32 derece gibi sýcaklýklarda çoðalmayý býrakýrlar ve doðal hayatlarýný tamamlamalarýnýn ardýndan da tükenirler. Dolayýsýyla ilaç kullanýmý esnasýnda sýcaklýðý artýrmaktýr. Tedavi sona erdiðinde de hergün yada iki günde bir 1 derece olarak tekrar eski sýcaklýðýna geri dönmek gerekir. Sýcaklýk artýþý ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken bir konu da su sýcaklýðý ne kadar yüksek olursa su içinde bulunacak çözünmüþ oksijen konsantrasyonunun da o kadar düþük olacaðýdýr. Buradan hareketle yüksek ýsý ile tedavi sürecinde ekstra havalandýrma saðlamak yada mevcut havalandýrmayý artýrmak gerekecektir. Bunlarýn dýþýnda genel ilaç kullanýmý kaidelerine pek deðinmeye gerek görmüyorum. Lakin bunlar kullandýðýnýz ilaçlarla birlikte gelen talimatlarda belirtilmektedir.

malawi

« Yantla #9 : Mart 05, 2009, 08:46:05 »
teþekkür ederim