Konu: yeni bitki akvaryumu  (Okunma says 18384 defa)

geberesi77

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
yeni bitki akvaryumu
« : ubat 24, 2009, 09:32:40 »
yeni bir bitki akvaryumu kuruyorum hatta kurmaya baþladým ilk olacaðý için þimdilik çok fazla tefeurata girmedim ilk önce akvaryum bilgileri 80*30*45 ebatlarýnda sorularým þunlar kendim mdf 8 mm aðaçtan yapmýþ olduðum akvaryum kapaðý tamamen akvaryumu üstünü kaplýyo rengi açýk renk ýþýk olayý artsýn diye dün içine 2 adet tld philips 18 w 765 k ve markasý aklýmdan çýktý toptancýda en iyisi oydu bir grolüxtaktýrdým zaman ayarlayýcýsýda aldým tabana bitki topraðý 5 kg koydum ve üstüne iyice yýkanmýþ hafifi irili ufaklý dere kumu koydum ilk defa yaptýðým için okadar okumama rahmen taban malzemesi þimdilik bunu kullandým ilerde öteki akvaryuma daha farklý zengin gösteriþli bir taban yapacam ama ilk defa olduðu için þimdilik bu kadar buda yetrlimi acaba ? bir adet atman ýsýýtcý taktým derec 26 da sabit suyu doldurdum iç filtre bulunuyor ve çalýþmada dün akþam suyu doldurdum temizlendi þimdi bitki almak kaldý ama yalovada pek bulunmuyo  her tür bitki dün maltepe pete ulaþtým var ama istanbula gitmek zor geldi ama öteki akvaryumda kesin gidecem bütün malzemeleri alacam netten anladýðým kadarýyla çalýþmalarý beðenilecek kadar prensipli abimde güvenilir bir firma dedi sesinden anladýðý kadarýyla neyse bitklere co2 verirden maya sistem ve iç filtre dediðim olaya yapýlan co2  çözmek için aparat yapýyolar pondan yapýcam yapýmýný öðrendim ama ismi dedeðiþik olduðu için kullanamýyorum neyse sorum o aparatý yapýnca iç filtre temizliðe yetermi ýþýklandýrmam iyimi taman güzelmi yani deðiþtirme imkaným yok bunlarda ama eksik yada öneri varsa yazýn ki ilerde yani bir kaç ay sonra kuracaðým akvaryuma yardýmcý olun cevaplarýnýzý bekliyorum bu arada sitelere ilk defa yazý yazýyorum yalnýþ birþey yazmak yada yalnýþ biþey yapmak istemem yaptýysam þimdiden özür dilerim ismim FATÝH ÖZATEÞ kusura bakmayýn imzamý deniyo oarayý doldurmayý bilmiyorum onun için buraya yazdým ismimi
« Son Dzenleme: ubat 24, 2009, 10:06:09 Gnderen: geberesi77 »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: yeni bitki akvaryumu
« Yantla #1 : ubat 24, 2009, 11:31:14 »
Yazýnýzý okumakta biraz güçlük çekiyorum açýkçasý. Yazým ve gramer hatalarý biraz iþi zorlaþtýrýyor. Sizden ricam bundan sonraki mesajlarýnýzý biraz daha özen göstererek yazmanýz. 100 litre civarý bir akvaryumunuz var ve anladýðým kadarýyla 3 adet lamba kullanacaksýnýz. Bu da düþük seviyede bir ýþýk saðlayacaðýndan baþta zemin bitkileri olmak üzere pekçok bitki türünde sorunlar yaþayabilirsiniz. Düþük ýþýk gerektiren bir takým bitkilerle devam etmenizi tavsiye ederim. Ancak burada benim asýl kafama takýlan 5 kg bitki topraðý. Bu son derece yüksek bir miktar ve baþýnýza büyük dertler açabilir. Ayrýca hakkýmýzdaki yorumlarýnýz için de teþekkür ederiz.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #2 : ubat 24, 2009, 13:53:37 s »
Fatih kardeþ aramýza hoþgeldin diyelim önce.Gerçi Yýldýrým bey gerekli cevaplarý vermiþ gibi.Ben yine üstünden bir geçeyim dedim,Iþýklandýrmanýzý lt.baþýna en az 0,5 W.yapýnýz,tabanýn güzel görünmesi için hazýr bitki kumlarý var biraz alýn ve dere kumunun üzerine serin (hem bitkileriniz için faydalý olur hemde görsellik güzel olur).5 lt.toprak banada çok geldi gibi ona bir çare bulun.Ayrýca bitki topraðý ile kumun arasýna her hangi bir madde (sineklik,elyaf gibi)koydunuzmu?.Þunu da belirteyim Fatih lütfen imla kurallarýna ve gramere özen gösteriniz.Ýmza bölümü içinde sitede nasýl yapýlacaðý mevcut ararsanýz bulabilirsiniz.Baþarýlar dileðiyle.

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : ubat 25, 2009, 07:50:09 »
Hoþbulduk kardeþim.öncelikle ssaðolun cevap verdiðiniz için.ýþýklandýrma sistemi az olmuþ demiþsiniz peki kullanýlan malzemeler doðrumu yani ýþýk sisteminde ampüller falan.eklenecek olan nelerdir yazarsaanýz sevinirim þimdilik eledor ve amazon var akvaryumda gübreleme olarak sývý gübre ne zaman kullanmaya baþlayým.topraðýn  ne gibi zararlarý olur bana ilerde açýklarsanýz sevinirim.ayrýca co2 sistemi þakýr þakýr çalýþýyo bütün gece onla uðraþtým baktýmki suyun üstü zerre gibi hava kabarcýðýdolu

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : ubat 26, 2009, 14:51:42 s »
Sývý gübreye baþalma zamaný diye birþey yoktur. Bitkiniz olduðu sürece gerektiði kadar aldýðýnýz günden itibaren kullanýrsýnýz.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #5 : ubat 26, 2009, 16:36:10 s »
Su üstünün bir zararý yok co2 kabarcýðýnýn eðer hoþunuza gitmiyorsa, yukarda hafif bir akýntý yaparak yok edebilrisiniz. Hafif bir akýntý olduðu için co2 yide fazla etkilemez.

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : ubat 27, 2009, 08:17:11 »
peki arkadaþlar bitkilerde sararma yani kahverengiye çalan bir solma var.özelliklede bitkinin alt taraflarýnda uvlarda biþey yok yeþil sorunlamý karþýlaþýyorum aceba.ve bide biþey daha eledor bitkisi var elimde.yanlardan filiz verince ne kadar uzamasýný bekleyip kýrýp dikeyim.ve bide normal filiz yerinden deðilde uzun dalýn ortasýndan kýrýp diktimmi kýrýlan dal saðlýklý olurmu çürümezmi sývý gübreye baþladým.üç beþ tanede katý hap kutusu gibi bir ambalajý var ondan aldým seranýn malý onu nasýl kullancam kaç tane ne kadar zaman aralarýyla .teþekkürlar þimdiden

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : ubat 27, 2009, 11:47:43 »
bide supradeyn ve bimeks diye ilaç var hangisini kullansan ayda bir faydalý olur cevaplar acil olursa sevinirim: biliyonuz bu iþler sabýr olmuyo hata olmasýn diye dedim 

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : ubat 27, 2009, 11:58:01 »
Adý geçen ilaçlar vitamin dir ve balýklar içindir ayda bir kullanabilirsiniz.Yanlýz Bemiks alýrken kompoze olaný isteyiniz.Supradyn i tavsiye etmem önce o þekerimsi kýsýmýn su altýnda akýtýlmasý gereklidir.Alacaðýnýz Bemiks B Kompoze'dir.Yanlýz bu ilaç olmazsa olmazlardan da deðildir.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #9 : ubat 27, 2009, 12:02:21 s »

Akvaristlik sabýr iþidir ilk kural sabýrdýr.Bu arada imzanýzý hala düzenlememiþsiniz.
« Son Dzenleme: ubat 27, 2009, 12:03:43 s Gnderen: soners »

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : ubat 27, 2009, 13:14:00 s »
BU ÝLACIN BÝTKÝLEREDE ÝYÝ GELDÝÐÝNÝ DUYMUÞTUM.NEYSE ZARARI YOKSA BÝRAZ EKLERÝM SUYA TABLETY GÜBRE HAKKINDA BÝLGÝ YAZMAMIÞINIZ.RÝCA ETSEM BÝLGÝLENDÝRÝRMÝSÝNÝZ YARARLIMIDIR NASIL NE ZAMAN KULLANILMALIDIR.ASPÝRÝN KABI GÝBÝ SERA YAZISI VAR BEYAZ AMBALAJLI DAHA FAZLA BÝLGÝ VEREMÝYORUM TEK ALDIM ÇÜNKÜ.KUTUSU YOK.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #11 : ubat 27, 2009, 13:23:24 s »
Bahsettiðiniz ilaç sera florina nýn tablet gübresi büyük ihtimalle.Taban kurulumu yaptýðýnýz zaman misket gübre veya bitki gübresi kullandýnýzmý?Eðer misket gübre (Azoo v.b.)kullandýysanýz 5-6 ay tablet gübre kullanmanýza gerek yok eðer kurulumda dediklerimi kullanmadýysanýz tablet gübre iþe yarar ama siz herhalde tek bir adet almýþsýnýz bitki sayýnýz azsa biraz faydasý olur ama bitki sayýnýz fazla ise arttýrmanýzý tavsiye ederim.Zaten kutuyla alsaydýnýz prospektüsünde yazýyordu kullaným miktarý olarak gerçi hiçbir zaman böyle firmalarýn kullaným miktarý uygun olmuyor deneme yanýlma yöntemiyle gübre eklemeniz daha mantýklý olur.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #12 : ubat 27, 2009, 13:54:05 s »
Bitkilerin alt yapraklarýnda meydana gelebilecek bozulmalarla (sararma, kahverengileþme, delinme, dökülme) ilgili olarak iki ana neden vardýr. Bunlardan birincisi makro besinlerde (özellikle nitrojen türevleri ve potasyum) olubilecek yetersizlikler, ikincisi ise ýþýklandýrma (yetersiz aydýnlatma, gölgelenme gibi) sorunlarýdýr. Düzenli NPK gübre takviyesi yada ýþýklandýrmada düzeltmelerle bu sorunlar aþýlabilir. Ancak pekçok stem (tek dal) þeklindeki bitkilerde en alt yapraklarýn zamanla bozularak dökülmeleri normal karþýlanmalýdýr. Bu durumun önüne geçmek için de düzenli budama ve yeniden dikim ile, alt kýsýmlarýn görünmesini engelleyecek þekilde önlerini daha kýsa baþka tür bitkilerle kamufle etmek uygun olacaktýr. Bahsetmiþ olduðunuz Elodea ve o türden tüm stem bitkileri canýnýz istediði yerden kesip tekrar dikebilirsiniz. Kesip dikeceðiniz yada arta kalan parçada zemin üzerinde saðlýklý 3-4 nod (kat) yaprak býrakmak yeterli olacaktýr.

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : ubat 28, 2009, 07:43:30 »
arkadaþlar saðolun teþekkürler.zeminde gübre kullanmadým onun için tablet gübreye geçiçem peki topraðamý gömeyim yoksa bitkinin yakýn bir yerine suya salayýmmý.ýþýklandýrmam toplam 54 w ama bidahaki aya inþaallah bir tanede t5 eklerim 8 w lýk.arkadaþlar bide akvaryuma balýklarý koydum 3 lepistes 3 plati 3 çöpçü saðlýklýlar þimdilik ama hava taþý olmadýðý için balýklar ölür oksijensizlikten diye korkuyorum.bu konuda aydýnlatýrsanýz sevinirim.akvaryumda maya sistemi var kafa motoruyla krema pompasý yardýmýyla alabora yapýp co2 çözmeye çalýþýyorum çözülüp çözülmediðini bilmiyorum  tecrübem olmadýðý için.bitkilere bir þekilde faydasý oluyomu aceba teþekkürler.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #14 : ubat 28, 2009, 09:51:48 »
Fatih yazdýðýn bütün sorularýn cevaplarýný istersen 5 dk.da bulabilirsin.Arama butonuna soracaðýn þeyi yaz yüzlerce cevap karþýnda yanlýþ anlama cevap yazmak zor geldiði için deðil ama acil durumlarda yardýmcý olur hem biraz da araþtýrmacý akvarist olursun ;D.Bir konuyu araþtýrýrken bir çok konuda da bilgi sahibi olursun biraz gayret. ;)