Konu: Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.  (Okunma says 20869 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.
« : Mart 02, 2009, 12:07:48 s »
 ??? Bitki torfu (Çiçekcilerde satýlan poþet içinde bildiðimiz toprak) öte taraftan Hindistan Cevizi Torfu (Paketlerde tabaka halinde , önceden suda ýslatýlan) bunlarýn hangisini kullanmak bitkiler için daha fayadýlýdýr.Genellikle mesajlarý incelediðimizde herkes torf diyor ama biraz daha araþtýrýnca torf ismini bu iki ayrý madde içinde ortak kullanýldýðýný görüyoruz ve bu da biraz karýþýklýða sebep oluyor.Lütfen bilen bir üstadýmýz lütfen konuya bir açýklýk getirebilirmi?.Bu iki nesnenin kullanýmý hakkýnda bilgi verebilirmi ??? ???
« Son Dzenleme: Mart 02, 2009, 12:42:17 s Gnderen: soners »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
Ynt: Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.
« Yantla #1 : Mart 02, 2009, 12:48:09 s »
Bu da resimleri ::)

http://img398.imageshack.us/my.php?[/URL][/img]
Anadolu bitki torfunun (topraðýn)resmini bir türlü ekleyemedim ImageShacks sürekli hata verdi.Ben size þöyle tarif edeyim 5-10-20 lt.lik poþetlerde satýlýyorlar marka olarak da Anadolu bitki torfu diye geçiyor hemen hemen bütün çiçekcilerde var.Bende size ayný olduðunu tahmin ettiðim Dünya marka torfun resmini gönderiyorum.

« Son Dzenleme: Mart 02, 2009, 13:08:49 s Gnderen: soners »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Mart 02, 2009, 16:33:41 s »
Torf yani çiçekçilerde satýlan'ýda kullanan var benim gibi Dünya marka olan coco peat kullananda var birde direk sadece hindistan cevizi torfu olarak satýlan ürünü kullananlarda var. Çiçekçilerde satýlan torf tabanda çok çok ince kullanýlýyor genelde çünkü aslýnda akvaryum ortamýna pek uygun deðil içeriði nedeniyle. Dünya marka olan aðýrlýklý olarak hindistan cevizi torf'u içerikli ama alt kýsmýndaki yazýyý okuduðumda onunda içinde bir miktar saksý torfu olduðunu görmüþtüm. Ama en azýndan ph seviyesi olarak 6.5 belirtilmiþ. Birde dirak hindistan cevizi torfu olarak (bkz link=>Coco Peat) satýlan ve kullanýlan ürünler varki sanýrým en saðlýklýsý o.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #3 : Nisan 05, 2009, 22:42:37 s »
Barýþ bey önerdiðiniz üründe ki aþaðýda ki açýklamalara dayalý olanlarý bizim mi yapmamýz gerekiyor ? Eðer öyle ise bu iþlemleri yapmadan kullanabileceðimiz daha basit bir torf tavsiye edebilirmisiniz ? Koyulttuðum kýsýmlar biraz zor gibi geldide...  ???

Hindistan cevizinin kabuklarý ve lifleri küçük parçalara bölünerek oluþturulan doðal bir substrat’dýr. Dünyada 90’lý yýllardan bu yana kullanýlan ve hýzla yaygýnlaþan bitki yetiþtirme ortamýnýn doðal pH sý 5,5-6,4 arasýndadýr. Gartengold Cocopeatin Hazýrlanmasý; Parçalara bölünen Hindistan cevizi iki defa yýkanarak tuzdan arýndýrýlýr, kalsiyum ve magnezyum ilave edilir. Bu iþleme Buffering adý verilir. Daha sonra kurutulmaya alýnýr. Kurutulan parçalar yüksek ýsý ile steril edilerek preslenir. Süs bitkilerinde, kesme çiçeklerde, domates, salatalýk ve biber baþta olmak üzere tüm bitkilerin üretiminde kullanýlýr. Gartengold cocopeat blok 45 lt. su verilerek ýslatýlýr. Suyu emen blok yumuþar ve kýsa zamanda kolayca daðýtýlýr. Daðýlan bloktan minimum 65 lt substrat elde edilir.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Nisan 06, 2009, 11:01:50 »
Volkan bey diðer iþlemlerin hepsi yapýlmýþtýr.Bizlere sadece ýslatýlmasý (Bir kovaya koyup üzerine su eklenmesi)iþi kalýyor,Islatma iþi yapýlýnca kullanýma hazýr hale geliyor.Linkte bahsi geçen cocopeat yaklaþýk 17 tl.civarý ama þu an direkt ithalatçý bir arkadaþýmýzla pazarlýk içindeyim.O firma da 15 tl.civarý fiyat verdi ama büyük bir ihtimalle 10-12,5 tl.fiyatlarýna çekmek üzereyim.Eðer istek çok olunca 10 tl gibi fiyatlara çekme ihtimalimiz yüksektir.Sonucu (fiyat)buradan sizlere en yakýn zamnda bildireceðim.

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #5 : Nisan 06, 2009, 11:21:15 »
Tamam oldu o zaman Soner bey teþekkür ederim bilgi için.. diðer konuda ki sorumu hemen güncelliyim burdanda cevabý verildi mesaj kirliliði yaratmýyým :)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #6 : Mays 02, 2009, 16:20:09 s »
Hazýr konu burda iken;
Bir kalýptan 65 lt çýkýyor. Babam saklýlara gübre istiyordu onun da iþine gelecek. :) Akvaryuma koymadan önce 24 saat suda bekletmek gerekiyor.
Þimdi asýl soru þu:

120 lt. su hacmi olan bir tanka (tam litreyi bende bilmiyorum yarin kesinleþicek akvaryum bombeli oldugu için :S )

Taban malzemesi alttan üste dogru:

- Coco Peat
- Sineklik
- Dere kumu (100 gr. Azoo marka bitki gübresi karýþýmý) Azoo bitki gübresi : Magnezyum(MG), Kalsiyum(CA), Demir(DE), Potasyum(P), Sodyum(NA), Aliminyum(AC), Cobalt(CO), Çinko(ZN), Mobiyum(MO), Silisyum(S) içermektedir.

Acaba kaç lt. Coco Peat kullanmak uygun olacaktýr? 5 lt. koymayý düþünüyorum.
« Son Dzenleme: Mays 02, 2009, 16:20:33 s Gnderen: Punk@rt »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Mays 03, 2009, 16:52:23 s »
Harun ben her iki tankýmada yaklaþýk 2 þer parmak kalýnlýðýnda koydum bence yeterli,fazlasý zararlý olabilir :-\

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #8 : Mays 04, 2009, 00:41:19 »
Net su hacmi 130 litre: 6 litre koydum coco peat abi. Saat 00:40 su anda hala bitmedi geberiyorum yorgunluktan yarýn aksam devam edicem. Iþýklandýrma ve co2 iþlemim kaldi onunda acelesi yok zaten.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #9 : Mays 04, 2009, 11:34:28 »
Harun o yorgunluðu çok iyi bilirim hala belim aðrýyor geçtiðimiz hafta ayný sýkýntýlarý bende yaþamýþtým.Ama bitince güzel oluyor,emeklerinin boþa gitmemesi dileðiyle.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #10 : Mays 04, 2009, 11:49:18 »
Teþekkürler abicim.  ;)

kijthae

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
  • Ad Soyad: Emre Gözalan
« Yantla #11 : Aralk 04, 2010, 17:01:00 s »
 Sadece hindistan cevizi torfunu kullanabilirsiniz. Diðer torflar kalsiyum içerdiði için suyu sertleþtirip yumuþak suyu seven bitkileri çürütücektir. Hindistan cevizi torfunuda çok az miktarda kullanmanýzý öneririm. Fazlasý suyu boyayýp karartýyor.