Konu: Baþlýksýz bir bitkili.  (Okunma says 20130 defa)

buraktoka

  • Yeni üye
  • *
  • leti: 9
Ynt: Baþlýksýz bir bitkili.
« Yantla #15 : Mart 23, 2009, 20:20:16 s »
Su deðiþimi yapamaman senin için çok büyük bir eksi. Su deðiþim tankýný tamamladýðýnda 3-4 hafta haftada en az iki kere su deðiþimi yapmaný tavsiye ederim. Ayrýca Bitkili Akvaryum Sorunlarý bölümündeki çeviri/makalemi okursan bir iki iþe yarar fikirde vardý sanýrým orada. Oldukça güzel biligiler bulmuþtum ve çevirip siteye ekledim.

Abi selamlar, su deðiþimi damacana bidonlar ile günlük 20-30 litre olarak yapmaya karar verdim, günde 5 kez tetra bits vermeyi kesdim ve co2 yi arttýrdým, yeni geliþim yok, sadece eskiler duruyor, eðer hafta sonuna kadar gerileme fark edersem su deðiþimine devam edip sakallý bitkileri budayýp saðlam kalanlarý dikeceðim.

Burak sakal yosunu için çok fazla tasalanma. Eðer normal yollarla baþa çýkmazsan, çoðaldýklarýnda Oksijenli su kullanarak, problemi büyük ölçüde yok edersin (biraz riskleri var ama oldukça etkili bir çözüm yoludur.)

Normal yollar ile biraz bocalayayým Ýlhan abi, oksijenli su olayýný ilk defa duyuyorum, ne ölçüde ne kadar kullanýlmalý, sistem ve balýklar üzerinde ne gibi sorunlar çýkabilir acaba?

Deneyimlerini paylaþýrsan sevinirim abim..


ilhan Özdemir

  • Yeni üye
  • *
  • leti: 8
Ynt: Baþlýksýz bir bitkili.
« Yantla #16 : Mart 24, 2009, 09:04:00 »
Burak selam,

Geçen sene büyük bitkili tankýmda (380 litre) siyah sakal yosunlarýndan baþým fena halde derte girmiþti hatýrlarsýn. Ne yaptýysam kurtulamamýþtým. Çareyi Hidrojen peroksit kullanarak giderdim. Hepimizin bildiði ve eczanelerde satýlan %3 Hidrojen Peroksit çözeltili Oksijenli Su (100 ml) bu konuda çok fayda saðlamaktadýr.

Nasýl uyguladýðýma gelince, ilk önce aþaðýda resimde 60ml olarak tarif edilen miktarý, 1 litre'lik kapta su ile karýþtýrdým, sonra þýrýnga yardýmý ile direk sakal alglerin üzerine uyguladým, bu iþlem kaptaki su bitene kadar tatbik edildi. Yaklaþýk 10-15 dakika içerisinde muazzam bir þekilde bitkiler ve algler üzerinden fotosentez çýktýðý göründü. Bu fotosentez olayý yaklaþýk 7-8 saat sürdü.

24 saat sonra, siyah algler pembeleþmeye baþladý, kalan 40 ml'lik Oksijenli suyuda tekrar tatbik ettim ve 3. günden sonra alglerin beyazlaþýp öldüðünü gözlemledim.

Oksijenli su kesinlikle %3 çözeltili olmalý ve su ile karýþtýrýlarak uygulanmaldýr.

Sorunlara gelince, geniþ yapraklý bitkilerin bazý yapraklarý bozuldu, bozulan yapraklar kopartýlarak bitkiye zarar vermesi engellendi. 1 adet kiraz karides ölüsü buldum (tankta 20 adet civarý vardý), balýklarda ise anormallik gözlemlemedim.




Yinede çok dikkatli kullanýn derim.


Bvarisli

  • Baðýmlý Üye
  • *****
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Baþlýksýz bir bitkili.
« Yantla #17 : Mart 24, 2009, 14:39:18 s »
Ayný etkiyi ben moss kaplý kütüðümdeki moss'larýn arasýnda meydana gelen yosunda Seachem Excel ile denedim ve sonuç baþarý. Yosunlar bende de ilk önce pembeleþti 2-3 gün içerisinde yok oldu. Mevcut moss'larda biraz sararma oldu ama yaþamaya devam ettiler ve kendilerini toparladýlar. Eðer elinde Excel varsa önce bunu dene derim sanýrým oksijenli sudan daha az zararlý olacaktýr. Bende Excel'i þýrýnga ile uyguladým.