Konu: 65x35x40 YENÝ KURULUM BÝTKÝLÝ TANK  (Okunma says 38558 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: 65x35x40 YENÝ KURULUM BÝTKÝLÝ TANK
« Yantla #15 : Mart 10, 2009, 10:33:06 »
Oh oh Maþallah tankýnýz oturmuþ, herhangi bir sýkýntý yok gibi,Canlý olarak(Balýk) ne koymayý düþünüyorsunuz?

Red Iron

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #16 : Mart 10, 2009, 10:35:50 »
Oh oh Maþallah tankýnýz oturmuþ, herhangi bir sýkýntý yok gibi,Canlý olarak(Balýk) ne koymayý düþünüyorsunuz?

Soner Bey çok teþekkür ederim. Þu anda tankta 1 adet çöpçü, 1 adet karides ve 2 adet salyangozum var. Balýk konusunda kararsýzým ama neon tetra kesinlikle olacak. Fikir verirseniz sevinirim. Rengarenk ve uyumlu hayvanlarý tercih edeceðim sanýrým.
« Son Dzenleme: Mart 10, 2009, 10:39:05 Gnderen: Red Iron »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #17 : Mart 10, 2009, 10:43:47 »
Evet neon tetralar çok þýk balýklar ve ayný zamamda da dayanýklýlar kolay kolay bir þey olmuyor keratalara bendeki akvaryumda hemen hemen bütün balýklarda kayýplar yaþýyorum ama neonlar canavar gibiler,eðer tankýnýza lepistes koymayý düþünürseniz size biraz hediye edebilirim (elimdeki 2-3 aylýk yavrulardan, 3 cm kadarlar)Zaten çenkelköydesiniz herhalde bende size yakýným.

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #18 : Mart 10, 2009, 10:49:18 »
Evet neon tetralar çok þýk balýklar ve ayný zamamda da dayanýklýlar kolay kolay bir þey olmuyor keratalara bendeki akvaryumda hemen hemen bütün balýklarda kayýplar yaþýyorum ama neonlar canavar gibiler,eðer tankýnýza lepistes koymayý düþünürseniz size biraz hediye edebilirim (elimdeki 2-3 aylýk yavrulardan, 3 cm kadarlar)Zaten çenkelköydesiniz herhalde bende size yakýným.
Lapistes koyacaðým, olmazsa olmazlardan dimi... Çok naziksiniz çok teþekkür ederim. Evet Çengelköyde oturuyorum seve seve alýrým. Sizce baþka ne yapabiliriz? Çeþitli balýklar var çokta abur cubur olmadan hem uyumlu hemde zevkli olsun istiyorum.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #19 : Mart 10, 2009, 10:55:04 »
Cüneyt (kusura bakma Cüneyt diye hitap ediyorum yaþýnýzý bilmediðim için)tankýnýz yaklaþýk 90 lt.canlý doðuranlar güzel olabilir diye düþünüyorum tabiki zevk sizin ::)Benim baktýðým canlýlar Lepistes,Plati.Balon Moly,Velifera,Neon Tetra ve hybrid yavrular þu anda balýklar arasýnda bir sorun yok gül gibi geçinip duruyorlar seyri mükemmel hele birde yavru alýnca deðme keyfime :D

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #20 : Mart 10, 2009, 11:18:09 »
 :D Neredeyse zevkimiz ayný Soner. Ayný balýklara bakýyordum bende. Veliferanýn hangi tipi var sizde? Lapistesinde kýrmýzý ve mavi uzun kuyruklularý hoþ duruyor. Bu arada kýlýçkuyruk bu saydýklarýmýzla anlaþamýyormu ?

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #21 : Mart 10, 2009, 11:31:33 »
:D Neredeyse zevkimiz ayný Soner. Ayný balýklara bakýyordum bende. Veliferanýn hangi tipi var sizde? Lapistesinde kýrmýzý ve mavi uzun kuyruklularý hoþ duruyor. Bu arada kýlýçkuyruk bu saydýklarýmýzla anlaþamýyormu ?

Kýlýçkuyruk bir ara besledim diðer türlere göre biraz saldýrgan gibiler ve çok iyi bir yavru avlayýcýlar(belkide bendekiler öyleydi)ben sevemedim o kýlýçlarý.Veliferalarý sormuþsun iki türü vardý bende ama hybrid yavruda kastým velifera+black moly+balon moly+aykuyruk moly lerin çiftleþmesinden yaklaþýk 1 aylýk yavrular var, renkleri ve þekilleri hayli ilginç yavrular doðdu biraz büyüsünler, ne olduklarý ortaya çýkar diye düþünüyorum ama çok þirin olacaklarý kesin hybrid yavrulara þu an gözüm gibi bakýyorum.

ilhan Özdemir

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
« Yantla #22 : Mart 10, 2009, 16:46:58 s »
Cüneyt bey,

Lotus (öndeki kýrmýzý bitki) zamanla size sorunlar çýkaracaktýr. Bu bitki kýsa sürede çok arsýz büyüyor, hýzlý bir þekilde yüzeye ulaþma çabasý içerisinde olan bir bitki olmakla beraber, yüzeye ulaþýncada yapraklarýný büyütüp yayma aþamasýna geçecektir. Bu aþamada hem ýþýktan en fazla þekilde faydalanacak, hem ebat olarak büyüdüðünden dolayý, akvaryum içerisindeki besin kaynaklarýnýnýn çoðunu tek baþýna tüketerek, diðer bitkileri bir nevi aç býrakacak ve onlarýn yaþam þanslarýný azaltacaktýr. Lotus genelde, büyük akvaryumlarda tercih edilmelidir. Sizin akvaryumunuz için þimdilik bu boylarda sorun teþkil etmeyecek, ancak zamanla problemler baþlayacaktýr.

Tavsiyem büyümeye baþladýðýnda çýkartýp, farklý kýrmýzý yapraklý bitkilerle deðiþtirmeniz yönünde olacaktýr.

MUSTAFA GÜNEÞ

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #23 : Mart 10, 2009, 20:24:19 s »
cüneyt abi akvaryum oturuþ maþallaH 2 aya kadar canavar gibi bi akvaryum olacak inþallah..

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #24 : Mart 11, 2009, 09:27:42 »
cüneyt abi akvaryum oturuþ maþallaH 2 aya kadar canavar gibi bi akvaryum olacak inþallah..

Saðol kardeþim, þu anda ise resimlerden çok daha berrak cam gibi oldu su. Balýk konulmayý bekliyor.

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #25 : Nisan 02, 2009, 10:03:36 »
Tam 1 ay oldu ve tankýmýn son durumunu gösteren resimleri aþaðýda inceleyebilirsiniz. Tankýn su sýcaklýðý 28-29 derecelerin altýna düþmemesine baðlý olarak sorunlar yaþýyorum. Bazý bitkiler bozuldu. Özellikle Lotus' un yeni çýkan yapraklarý daha taze olmasýna raðmen direkt çürümeye baþladý. Þu anda Lotusun tüm yapraklarýný kestim ve yenilerinin çýkmasýný bekliyorum. Bu arada Lotus kökten beslenen bir bitkimidir?? Bu arada Kahverengi yosun ile baþým belada. Sýcaklýk yüksek olduðundan CO2 (mayalý sistem) ve sývý gübreyi arttýrdým bu da yosun oluþumunu arttýrdý. Yorumlarýnýzý ve önerilerinizi bekliyorum.

« Son Dzenleme: Nisan 02, 2009, 10:13:14 Gnderen: Red Iron »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #26 : Nisan 02, 2009, 12:31:00 s »
Yosunlaþmaya acil müdahale zamaný gelmiþ,Forumuzda Barýþ beyin(Devletabi)yayýnlanmýþ bir makalesi var onu okumanýzý tavsiye ederim,Ýnþallah yosun belasýndan kurtulursunuz.

MUSTAFA GÜNEÞ

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #27 : Nisan 02, 2009, 12:37:25 s »
cüneyt abi maþallah gerçekten çok güzel olmuþ

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #28 : Nisan 02, 2009, 14:28:21 s »
Cüneyt Bey, hangi gübrelerden ne kadar kullandýðýnýzý söyleyebilirmisiniz?

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #29 : Nisan 02, 2009, 15:15:50 s »
Cüneyt Bey, hangi gübrelerden ne kadar kullandýðýnýzý söyleyebilirmisiniz?

Gübre takviyesi olarak þu anda sadece Microbe-Life' ýn sývý gübresini kullanýyorum. Üzerindeki kullaným talimatý bitki yoðunluðuna göre normalde hafta 1 veya 2 defa 1 çay kaþýðýydý fakat ben þu anda nerdeyse hafta da bir kapak kadar veriyorum. Bu durumda tabi camlarda ki yosunun azmasýna neden oluyor.
« Son Dzenleme: Nisan 02, 2009, 15:18:51 s Gnderen: Red Iron »