Cüneyt Bey akvarumunuz güzel olmuþ, þuanda durumu nedir.. Sakal yosunu vs. bir sorun varmý? Bende Low tech bir akvaryum kurdum lakin sakal yosunu sorunu yaþýyorum. Siz ne durumdasýnýz?
Öncelikle yorumlarýnýz için çok teþekkür ederim. Dediðiniz gibi arka plan bitkilerinde deðiþiklik þart. Yakýn zamanda bu deðiþikliði yapacaðým. Bu arada halen 1 adet T5' im mavi... Bunun yerine grolux T5 koyamamamdan kaynaklý ýþýk sýkýntýsý var...
Ayrýca bu resimlerin çekilmesinden kýsa bir süre sonra hýzlý bir þekilde sakal yosunu oluþmaya baþladý ve hýzla attý. Neden olduðunu da anlamýþ deðilim yaa. Þu anda bir hayli sarmýþ durumda. CO2 düzenli olarak cam difüzör aracýlýðýyla verilmekte. Bir miktar sývý gübreyi azalttým ama banamýsýn demedi. Her hafta %15 su deðiþimi de yapýyorum ama artýk aklýma tek gelen zaten iyiden iyiye azmýþ olan bitkilerimi ciddi oranda budamak. Sakal yosunu olan yerleri budayacaðým. Zaten arka planda da deðiþiklik yapmak istediðimden pek acýmayacaðým sanýrým.
Sizlerin bu sakal yosunu ile mücadele hakkýnda paylaþmak istediðiniz önerileriniz varsa yorumlarýnýzý beklerim.