Konu: 65x35x40 YENÝ KURULUM BÝTKÝLÝ TANK  (Okunma says 38559 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: 65x35x40 YENÝ KURULUM BÝTKÝLÝ TANK
« Yantla #30 : Nisan 02, 2009, 15:59:28 s »
Kahverengi yosun yeni kurulumlarda hemen her zaman görülüyor ne yazýkki. Bir süre sonra da kendiliðinden kayboluyor. Ben varolma sürecinde su deðiþimlerini arttýrarak kýsa vade'de atlatmýþtým. Eðer sürekli silikat salýnýmý yapan kaya tarzý dekor malzemeleriniz yoksa bir süre sonra sizde de yok olacaktýr. Sýcaklýk neden sürekli 28-29 derece civarlarýnda? Bulunduðu ortammý aþýrý sýcak yoksa ýsýnma yapan baþka birþeymi var?

Red Iron

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #31 : Nisan 02, 2009, 16:05:12 s »
Kahverengi yosun yeni kurulumlarda hemen her zaman görülüyor ne yazýkki. Bir süre sonra da kendiliðinden kayboluyor. Ben varolma sürecinde su deðiþimlerini arttýrarak kýsa vade'de atlatmýþtým. Eðer sürekli silikat salýnýmý yapan kaya tarzý dekor malzemeleriniz yoksa bir süre sonra sizde de yok olacaktýr. Sýcaklýk neden sürekli 28-29 derece civarlarýnda? Bulunduðu ortammý aþýrý sýcak yoksa ýsýnma yapan baþka birþeymi var?

Resimlerden görüleceði üzere tankýn içinde ýsýtýcý yok. Bu durumun, ortamýn sýcak oluþu ve günde 10 saat aydýnlatmanýn bir sonucu olduðu kanýsýndayým. 4 Adet 14W T5 ile günde 11 saat aydýnlatma, üzeri kapalý tanký ýsýttýðýný düþünüyorum. Aydýnlatmayý dün itibariyle 9 saate indirdim. Ekseriyet 28-29 dercelerden bakalým 1-2 derece düþürebilecekmiyim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #32 : Nisan 02, 2009, 16:22:48 s »
Aydýnlatma T5 ise ýsýnma sebebi belli. Sanýrým eski mesajlarda yazmýþsýnýzdýr ama ben hatýrlayamadýðýmdan ve eski mesajlara da bakmadýðýmdan sordum. Sadece aydýnlatma süresini düþürmek çok fazla iþe yaramayabilir. Bir kaç farklý yöntem deneyebilirsiniz. Bunlaran biri kapaðý bir iki aparat'la biraz aralýk býrakmak böylece içerdeki ýsýnan havanýn dýþarý çýkmasýný saðlamak, yada fanlý soðutma sistemi kurmak. Fanlý soðutma sistemine bir adet'te ýsý kontrol cihazý ile termo couple eklerseniz istediðiniz dereceler arasýnda soðutma yada sistemi durdurma da yapabilirsiniz. Henüz havalar sýcak deðil yazýn daha da büyük bela olacaktýr baþýnýza o yüzden þimdiden bir önlem almanýz þart.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #33 : Nisan 02, 2009, 16:30:27 s »
T5 daha önceden de belirttiðim gibi aþýrý ýsýnma yapýyor ve bütün kýþ 120 lt akvaryumda 100w ýsýtýcý ile ortam 20 derece iken suyu 30 derecede tutmamý saðladý. Kapaða havayý dýþarý üfleyen bir fan yerleþtirirseniz hem suyu buharlaþtýrmaz hem de hava sirkülasyonu ile lambalarýn akvaryumu ýsýtmasýný engeller. Ben fan kullanmýyorum ama akvaryumun ufak kapaklarýndan birini kesinlikle kapatmýyorum hiçbir zaman.

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #34 : Nisan 02, 2009, 17:29:39 s »
Evet kesinlikle haklýsýnýz. Evde çocuk olduðu için kapaðý kapalý yaptýrdým. Açýlan parçasýný bundan sonra býrakabildiðim kadar açýk býrakmaya çalýþacaðým bakalým durum deðiþecekmi? Sizden ricam resimlerden gördüðünüz kadarýyla bitkiler üzerine yorum yapmanýz. Zira bence pek saðlýklý deðiller. Daha saðlýklý olmalarý ve tankýmý daha güzelliþtirebilmem için sizlerin yönlendirmelerine ihtiyacým var.

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #35 : Nisan 20, 2009, 18:15:41 s »
Tankýmýn son halini sizlerle paylaþmak istiyorum. Yorumlarýnýzý ve tavsiyelerinizi lütfen paylaþýnýz. Umarým beðenirsiniz.

selamlar

Cüneyt

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #36 : Nisan 20, 2009, 18:23:00 s »
Ýþte bu çok süper maþallah sanki photoshop görmüþ gibi :D

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #37 : Nisan 20, 2009, 22:41:09 s »
Ýþte bu çok süper maþallah sanki photoshop görmüþ gibi :D

? ? ?
« Son Dzenleme: Nisan 20, 2009, 22:42:44 s Gnderen: Red Iron »

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #38 : Nisan 21, 2009, 09:27:35 »
800x600 boyutta

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #39 : Nisan 21, 2009, 10:45:08 »
Sanýrým yanlýþ anlaþýldým. Berraklýk ve renklerin canlýlýðý cok güzel demek istedim.

MUSTAFA GÜNEÞ

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #40 : Nisan 21, 2009, 12:36:14 s »
41 kere MAÞALLAH gerçekten güzel oldu tankýmýz. yakýnda balýklar felan gözükmez olacak gibi :D
« Son Dzenleme: Nisan 21, 2009, 12:39:16 s Gnderen: MUSTAFA GÜNEÞ »

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #41 : Nisan 21, 2009, 14:12:14 s »
Cüneyt Bey tebrik ederim. Bitkileriniz çok saðlýklý görünüyor.

Dizayn konusunda, arka plan bitkilerine biraz daha aðýrlýk vermenizi ve mümkünse de arka plan için baþka bitki yada bitkiler düþünmenizi tavsiye ederim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #42 : Nisan 22, 2009, 17:22:23 s »
Ýlk eklediðiniz resim parlaklýðýyla resmen gözlerimi aldý :) Bitki renkleri ve formlarý güzel. Yanlýz arka plandaki cabomba'larýn yaprak aralarý biraz fazla açýk gibi buda muhtemel bir ýþýk yetersizliði gibi duruyor. Kusura bakmayýn eski mesajlara bakamadým ve hatýrlayamadým da aydýnlatmanýz ne kadar dý? Rotala Rotundifolia'yý ön planda kullanmak biraz cesaret iþi. Aslýnda cesaret demiyelimde uðraþtýrýcý. Zamanla boy atmasý hýzlanacak ve sürekli budamak gerekecek. Birde ufak bir tavsiye. Ön camdaki dereceyi bitkilerin arkasýna gizleyin önde gözükmesin daha iyi olur.

hedayse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #43 : Nisan 25, 2009, 13:13:11 s »
Cüneyt Bey akvarumunuz güzel olmuþ, þuanda durumu nedir.. Sakal yosunu vs. bir sorun varmý? Bende Low tech bir akvaryum kurdum lakin sakal yosunu sorunu yaþýyorum. Siz ne durumdasýnýz?

Red Iron

• Üye
  • **
« Yantla #44 : Nisan 27, 2009, 17:40:14 s »
Cüneyt Bey akvarumunuz güzel olmuþ, þuanda durumu nedir.. Sakal yosunu vs. bir sorun varmý? Bende Low tech bir akvaryum kurdum lakin sakal yosunu sorunu yaþýyorum. Siz ne durumdasýnýz?

Öncelikle yorumlarýnýz için çok teþekkür ederim. Dediðiniz gibi arka plan bitkilerinde deðiþiklik þart. Yakýn zamanda bu deðiþikliði yapacaðým. Bu arada halen 1 adet T5' im mavi... Bunun yerine grolux T5 koyamamamdan kaynaklý ýþýk sýkýntýsý var...

Ayrýca bu resimlerin çekilmesinden kýsa bir süre sonra hýzlý bir þekilde sakal yosunu oluþmaya baþladý ve hýzla attý. Neden olduðunu da anlamýþ deðilim yaa. Þu anda bir hayli sarmýþ durumda. CO2 düzenli olarak cam difüzör aracýlýðýyla verilmekte. Bir miktar sývý gübreyi azalttým ama banamýsýn demedi. Her hafta %15 su deðiþimi de yapýyorum ama artýk aklýma tek gelen zaten iyiden iyiye azmýþ olan bitkilerimi ciddi oranda budamak. Sakal yosunu olan yerleri budayacaðým. Zaten arka planda da deðiþiklik yapmak istediðimden pek acýmayacaðým sanýrým.

Sizlerin bu sakal yosunu ile mücadele hakkýnda paylaþmak istediðiniz önerileriniz varsa yorumlarýnýzý beklerim.