Konu: Yeni Baþlayacam  (Okunma says 5896 defa)

mybek

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
Yeni Baþlayacam
« : Mart 17, 2009, 23:56:51 s »
Merhaba arkadaþlar yeni bir bitkili akvaryum meraklýsý olarak bana ilk defa kuracaðým akvaryumda yardýmcý olursanýz ve buradan adým adým paylaþmama gerekli yardýmý yaparsanýz sevinirim. Þimdilik sadece akvaryum ölçümü veriyorum. Bu akvaryum ölçüsü dahilinde içini burada sizlerle doldurmak ve paylaþmak istiyorum. Akvaryum ölçüsü olarak düþündüðüm ölçü 70 x  40h x 35  ölçüyü tavsiyelerinize göre deðiþtirebilirim. Þimdiden teþekkür eder saygýlarýmý sunarým.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Yeni Baþlayacam
« Yantla #1 : Mart 18, 2009, 10:36:04 »
Öncelikle aramýza hoþgeldiniz.Bitkili tanklarda uzunluk ve derinlik biraz ön planda olmasý gerekli diye düþünüyorum,görsellik daha güzel oluyor mesela bende 75 cm.uzunluðunda bir tank var inanýnki istediðim düzenlemeyi yapamýyorum.Eðer daha almadýysanýz boy 100 cm.derinlikte 50 cm.olsun piþman olmazsýnýz.Kuruluma gelince sitemizde bulunan taban malzemeleri,aydýnlatma bölümlerini iyi bir inceleyin kumlar ve aydýnlatmalar hakkýnda yeterli bilgiye ulaþtýkdan sonra kurulumu hep birlikte yapar ve sorun olan yerlere yoðunlaþýrýz.Baþarýlar.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Mart 18, 2009, 15:32:08 s »
Soner beye katýlýyorum. Baþlangýçta küçük tank almak doðal olarak ekipmanýda ona göre almayý gerektiriyor ve bir süre sonra yetmemeye baþlýyor tank. Ondan sonra tank deðiþtirmek ise sýfýrdan masrafa girmek anlamýna geliyor. Yaptýrabileceðiniz en büyük kapasiteyi yaptýrýn kurulum için gereken bilgi zaten sitede bolca var.

mybek

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Mart 18, 2009, 20:29:07 s »
Bugün akvarum sipariþi verdim. 100 x 50h x40 bu ölçülerde bir tank olacak. Iþýklandýrma için hangi markalardan kaç tane almam gerekiyor. TAnk gelince resimleri paylaþacaðým.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #4 : Mart 19, 2009, 14:01:47 s »
O ölçülerde tank vermeniz çok iyi olmuþ uzun yýllar bir sýkýntý çekmeden kullanacaksýnýz,o ölçülerdeki tankta dilediðiniz dizayný yapar istediðiniz balýk türlerinin çoðunu besleyebilirsiniz.Aydýnlatma konusuna gelince öncelikle hangi tür bitki yetiþtireceðinize karar verin ona göre ýþýk düzenlemesine elimizden geldiði kadarýyla yardým ederiz.Ama ilk etapta belki acele edip alabilirsiniz diye yazýyorum 1 ad.daylight ve 1 ad.grolüx, aguarella,aguastar isimli flolardan tercihinize göre birini alabilirsiniz.

mybek

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Mart 24, 2009, 16:45:22 s »
Akvaryum bu hafta geliyor. Kaç adet lamba önerirsiniz?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #6 : Mart 24, 2009, 23:20:08 s »
Hangi bitkileri yetiþtireceðinizi belirlerseniz daha iyi olur. Yüksek ýþýk gereksinimi olan bitkiler besleyecekseniz 6 tane 30 Watt'lýða kadar yolu var. Ýlk baþta 3-4 30 Watt'lýk ile baþlayýn seçtiðiniz bitkilere göre arttýrýrsýnýz.

mybek

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Mart 26, 2009, 22:53:27 s »
Sadece glosso olacak. Ýlk olarak bu bitkiyi denemek istiyorum. Eðer baþarýlý sonuçlar alýrsam bir kaç tür yüksek ýþýk isteyen bitki ekleyeceðim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #8 : Mart 27, 2009, 16:34:43 s »
Ekleyebileceklerinizin arasýnda glosso zaten en yüksek ýþýk isteyenlerden birisi olacaktýr. En az 4 yada 5 adet 30 watt'lýk floresan gerekecektir. Kapasitenizin 200 litre olduðu göz önüne alýnýrsa ve kum, bitki, dekor gibi þeylerle tahminen 170-180 litre civarý su desek 5-6 civarý floresan ideal olacaktýr. Tabi bunlarý biran da deðilde kademeli olarak yakmanýzda fayda var. Birde baþlarda elodea, cabomba gibi hýzlý besin tüketen bitkiler iþinize yarayacaktýr.