Konu: Apistogramma cacatuoides asabi diþim  (Okunma sayýsý 5088 defa)

Taner Üçer

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
Apistogramma cacatuoides asabi diþim
« : Mart 19, 2009, 16:39:22 ös »
iyi günler
Maltepe Pet' ten geldiði akþam aldýðým. Hatta  akþam saat 22:00 civarý Yýldýrým abinin kendi elleriyle seçtiði 1 erkek( muhteþem renklendi abi teþekkür ederim)- 4 diþi kakadum normal seyirde geliþimlerini sergilerken 2 tane diþimi kaybettim. Erkekten þüphelendim fakat kalan 2 tane diþiye çok iyi davranýyor. Tek yaptýðý baþýyla diþi balýklarý yuvalara doðru iteklemek. Neyse nihayet diþilerden biri yuvadan çýkmaz oldu. Yemini bile yuvadan kafasýný uzatýp yiyor. Diðer diþim ilkine göre biraz küçük, sanýrým biraz daha bekleyeceðim. Akþamlarý iþ dönüþü balýklarýma sevgimi sunarken birden fark ettim ki, benim büyük diþim diðer diþiyi kýskançlýkla kovalýyor. BAzen erkek aralarýna giriyor fakat hareketi ufaklýðý korumaktan çok büyük olaný yuvaya geri sokmak için sanýrým. Acaba ölen diþilerimin sorumlusu da büyük diþi kakadum olabilir mi? Ve eðer sorumlu oysa bu normal midir?

Teþekkürler
Taner Üçer

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Apistogramma cacatuoides asabi diþim
« Yanýtla #1 : Mart 20, 2009, 16:18:07 ös »
Üreme döneminde özellikle daha bir agresif oluyor Apistolar. Ufak diþiyi kovalama sebebi bu olabilir. Apistolar konusunda çok uzman deðilim ama bildiðim kadarýyla söyleyebilirim. Diðer iki diþi adaptasyon sürecinde ölmüþ olabilirler. Bende ayný þekilde double red erkeðimi kaybettim ve gariban diþim yanlýz kaldý. Üstüne birde akvaryumdaki babacan steelblue erkeði diþiyi kovalayýp duruyor. Apisto cinsleri hassas canlýlar genelde ilk kayýp özellikle akvaryumcuya yeni gelip'de satýn alýnan balýklarda oluyormuþ. Su deðerleride oldukça önemli. Eðer ölen diþilerinizde herhangi didiþme kavga belirtileri yoksa dediðim gibi adaptasyon sürecinde ölmüþlerdir.

Taner Üçer

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
Ynt: Apistogramma cacatuoides asabi diþim
« Yanýtla #2 : Mart 20, 2009, 20:52:36 ös »
Bilgi için teþekkür ederim. Ölen diþilerde darp izi olup olmadýðýný göremedim. Çünkü salyangoz ve karideslerim ziyafet çekiyordu. Bakalým bu kadar kavgaya koþturmaya inþallah yavru elde edebilirim.

Taner Üçer