Konu: Canon DSLRlar  (Okunma says 16059 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Canon DSLRlar
« : Mart 28, 2009, 18:05:19 s »
Konuyla biraz alakasýz olacak ama bu resmi siz mi çektiniz acaba :)

[/URL]

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
Canon DSLRlar
« Yantla #1 : Mart 28, 2009, 18:29:52 s »
Evet Canon 20D ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Canon DSLRlar
« Yantla #2 : Mart 28, 2009, 18:34:06 s »
Valla hayat Canon'da var. Ben de yaza kadar NTSC bir HV30 alýp uzun metraj çekmek istiyorum ;D (Konuyla ne alakaysa) Resmi çok sevdim de, bir ara anasayfada yayýnlanacak yazýlardan birine koyalým diyorum :) DOF her kareye baþka bir hava katýyor. Bir de þu mercekler biraz ucuz olsa ;D FD mercekler bile öðrenciye aðýr geliyor :)

8020_r31s

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
Canon DSLRlar
« Yantla #3 : Mart 28, 2009, 22:52:38 s »
Benimkide canon  ixus 70

akvarist

• Üye
  • **
Canon DSLRlar
« Yantla #4 : Mart 29, 2009, 08:46:02 »
Ben fotoðrafa da meraklý olduðum için makina ve lenslerim iyidir.Çok daha iyi fotoðraflar çekip gönderirim Birkan.Diðer bazý markalarda da güzel makina türleri var tabiki.Ancak bana görede konu fotoðraf olunca Canon öndedir genelde. :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Ynt: Canon DSLRlar
« Yantla #5 : Mart 29, 2009, 09:25:53 »
Diðer markalara uygun lenslere göre Canon EF lensler de daha hesaplý sanýrým. Nikon uçuyor bazen ?

Bu arada konuyu böldüm ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #6 : Mart 29, 2009, 16:54:20 s »
Meeee meeee (ancak mee'leyebiliyorum bu konuda :D)

DSLR'lerini bilmem ama Compact makinalarýda benim çok iþimi görüyor. Elimde Powershot A560 var 30 cm makrosuyla bile uðraþýnca güzel þeyler çekilebiliyor ki þu 1 cm makrolularýndan bir alabilsem demek neler yapacaðým :) Kýsacasý Canon bu iþi biliyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Mart 29, 2009, 17:46:03 s »
A400 ler çok methediliyor ama ben asýl IXUS'larý merak ediyorum bu konuda. Tek farký ince olmasý mý acaba ? Gerçi makine alýrken bakýlacak en önemli þey çip boyutu. Fotoðraf makinesi alýrken hiçbirimiz bunu takmýyoruz galiba, kameralarla ilgilenirken fark ettim bu ayrýntýyý. Megapiksel falan boþ.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #8 : Mart 30, 2009, 08:56:06 »
Evet Ýxuslar daha çok kompakt olarak ön plana çýkýyor. Ben A serisini tavsiye ederim.Hem otomatik hem manuel kullaným imkanlarý sunarak profesyonel fotoðrafçýlýða adým atarsýnýz.Örneðin þu model fiyat bence çok iyi.
http://www.hepsiburada.com/canon-powershot-a570-is-7.1mp-ccd-2.5lcd-4x-optik-dijital-fotograf-makinesikilif-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd98868

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Mart 30, 2009, 10:17:22 »
ABi bu D20'nin sensörü kaç inçe tekabul ediyor acaba bilgin var mý ?

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #10 : Mart 30, 2009, 13:27:17 s »
 Sensor size         22.5 x 15 mm (3.37 cm²)
Bu tabi eski bir model þua anda satýlan bunun üst modelleri 40D ve 50D var piyasada Sensörleri 20D ile ayný boyut ancak çözünürlük ve baþka artýlarý var.
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eos50d.asp
bunlar tabi maliyetli modeller .Ancak ciddi düþünülürse 1000 tl gibi bütçelerle 400d-350d veya 30D gibi dslr makinalar çok pahalý olmayan bir lensle birlikte 2. el olarak alýnýp kompakt makinalrdan çok daha fazla zevkle kullanýlabilir.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Mart 30, 2009, 17:33:38 s »
Abi Eoslarda Fd lens kullanimi hakkinda ne düþünüyorsun? Kamera için 35mm adaptör düþünüyorum da yazýn. Bu adaptörler fotoðraf lensleriyle kullanýlýyor özellikle de fd. Ya da ucuz bir dslr yerine canon ae-1 mi alsam ;D

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #12 : Mart 30, 2009, 19:19:05 s »
Birkan sana bu konuda doyurucu tavsiyelerde bulunabilecek kadar teknik bilgi sahibi sayýlmam(fd lens kullanýmý).Film fotoðrafçýlýðýn tadý farklýdýr.Ancak bu saatten sonra filmli fotoðrafçýlýða baþlamak için epeyce bir fotoðçýlýk aþký gerekir, Çünki sabýr ve uðraþa ihtiyaç vardýr.Çektiðin fotoðraflarý layýkýyla tab ettirecek yerler bulmaktada zorlanýrsýn. Dijital makinelerde (Dslr) artýk analog makinalarla çekilen fotoðraflarýn kalitesini yakaladý sanýrým.(yada az kaldý) Özellikle akvaryum çekimi, doða fotoðrafçýlýðý gibi özel konularda çalýþacaksan filmli makinalarda zorlanabilirsin. Dijitalde sonsuz deneme þansýn var.Ancak gerçekten fotoðraf sevgisiyle deðiþik konularda çalýþmak istersen dediðin gibi AE-1 veya  canon 300 serilerinden analog makinalarda edinebilirsin.
Þu anda hangi makinaya sahipsin?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #13 : Mart 30, 2009, 22:12:24 s »
Abi bende su an uyduruk mu uyduruk bir Kodak cx7430 var maalesef. Film olayý tamamen bir tutku zaten. Yalnýz tab ve telesine olaylarý sanýrým dediðin gibi hem masraflý hem de karþý taraf da iyi olmalý. Bir ara düþünüyorum yine de. Dijital konusunda haklýsýn. Özellikle fotoðrafta pek fark kalmadý. Hemen hemen bütün pro iþler dijitalle çekiliyor(muþ). Abi sen hangi lensleri kullanýyorsun? ;D

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #14 : Mart 31, 2009, 08:07:57 »
Bende Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF] beðendiðin fotoðrafý bununla çektim.
Canon EF 50mm f/1.8 II  (ucuz bir lens olmasýna raðmen çok kaliteli.Tek dezavantajý sabit lens.örneðin akvaryum çekimleri için bu lenste çok uygun f:1.8 olduðu için fakat bir arkadaþýma ödünç verdiðimden deneme þansým olmadý.
Ayrýca Sigma 70-300 apo lens var.Buda uzak çekimler için birde makrosu var.  Bu lensler doða, kuþ fotoðraflamaktan, portre çekimleri, makro çekimleri ve manzara çekimlerine kadar benim her iþimi görüyor.